Parlamentul decide azi daca liberalii Ioan Oltean si Catalin Teodorescu pot fi arestati

Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 07:14
2796 citiri
Parlamentul decide azi daca liberalii Ioan Oltean si Catalin Teodorescu pot fi arestati
Foto: Ziare.com

Camera Deputatilor se reuneste miercuri pentru a vota, in plen, solicitarile DNA de arestare preventiva a deputatilor Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, dupa ce Comisia Juridica a acordat raport favorabil cererilor procurorilor.

Potrivit deciziei luate, luni, de conducerea Camerei Deputatilor, plenul pentru votul in cele doua cazuri a fost programat pentru miercuri, la ora 12:00.

Deputatii vor vota cu bile pentru fiecare dintre cele doua solicitari in parte. Liderii PNL si PSD au anuntat ca parlamentarii formatiunilor pe care le conduc vor vota in favoarea cererilor Justitiei.

Ioan Oltean: Nu mi-e teama de beciul domnesc

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, miercuri, 2 decembrie, cu 14 voturi "pentru", patru "impotriva" si trei abtineri cererea DNA de arestare preventiva a deputatului PNL Ioan Oltean, urmarit penal pentru trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu.

Parlamentarul liberal a precizat, la finalul audierii, ca este nevinovat si ca a prezentat probe in acest sens, sustinand ca nu a fost niciodata in localitatea Chitila sau in biserica in care se presupune ca a luat mita si ca nu-l cunoaste pe denuntator, parintele Alexandrescu.

In aceeasi zi, Comisia Juridica a avizat favorabil si cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a deputatului PNL Catalin Teodorescu, acuzat in dosarul despagubirilor ilegale in care este urmarit penal si Ioan Oltean.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut, in urma cu doua saptamani, aviz de la Camera Deputatilor pentru arestarea preventiva a parlamentarilor Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, in dosarul in care sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie privind despagubiri ilegale de aproape 109 milioane lei date de ANRP lui Mihai Rotaru.

Ioan Oltean, la un pas de arestare: Nimeni nu ne poate apara decat Cel de sus (Video)

Ioan Oltean este urmarit penal pentru trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, iar Catalin Florin Teodorescu, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), trimis in judecata sub control judiciar in alta cauza, este urmarit penal pentru abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Ioan Oltean, la un pas de arestare - aviz pozitiv de la comisia juridica

Anchetatorii au stabilit, in baza probelor, ca deputatul Ioan Oltean, "care avea relatii cointeresate cu cesionarul si cu presedinta ANRP", a intervenit la aceasta din urma pentru urgentarea si aprobarea despagubirii in favoarea cesionarului.

"In schimb, numitul cesionarul i-a remis suspectului Oltean Ioan suma de 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind in incinta unei parohii", sustin procurorii DNA.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ioan Oltean vot arest, #Catalin Teodorescu vot arest, #DNA cerere arestare Oltean , #arestat
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
"Cand decide Parlamentul daca Ioan Oltean poate fi arestat?"