Oltean: Ponta adulmeca cu un miros de est avantajele unei asocieri a Romaniei cu Rusia (Video)

Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 16:59
2232 citiri
Oltean: Ponta adulmeca cu un miros de est avantajele unei asocieri a Romaniei cu Rusia (Video)
Foto: Arhiva

Presedintele PDL Bistrita-Nasaud, deputatul Ioan Oltean, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, comentand o declaratie a premierului Victor Ponta facuta la Bistrita, ca acesta "adulmeca cu un miros de est avantajele unei asocieri a Romaniei cu Rusia".

"Trebuie sa recunosc ca si eu am fost socat de declaratiile pe care liderii USL le-au facut, sambata, la Bistrita", a spus Oltean.

Liderul PDL Bistrita-Nasaud a citat apoi afirmatia lui Victor Ponta: "Daca ni se spunea in 2007, domnule, nu o sa aveti nici drumuri, nici spitale, nici agricultura ca in vest, dar o sa va facem ANI si DNA, poate ca ne gandeam de mai multe ori".

"Cu alte cuvinte, daca Victor Ponta era in perioada 2000-2004 premierul Romaniei, cu certitudine Romania nu era membra a UE, era in lagarul tarilor asociate cu Rusia. Declaratia aceasta nu este numai socanta, este si iresponsabila. Este inadmisibil ca un premier al Romaniei, al unei tari aflate in UE de cinci ani, al unei tari care face eforturi disperate de cinci ani pentru a se mentine in randul tarilor UE sa faca o asemenea declaratie.

E totalmente o dovada de inconstienta, de imaturitate, de maxima iresponsabilitate. Romania este membra a UE. Si-a gasit locul in UE, acolo e locul nostru si trebuie sa facem absolut tot ce e posibil sa ne pastram acest loc, ori asemenea declaratii arunca asupra Romaniei o maxima neincredere, o maxima discreditare, o maxima umbra care se alatura celorlalte afirmatii facute cu maxima iresponsabilitate de liderii USL in ultimele sase luni", a declarat Ioan Oltean.

Liderul PDL Bistrita-Nasaud a spus ca tine sa ii reaminteasca lui Victor Ponta ca premierul care a negociat tratatul de preaderare, inclusiv constituirea Parchetului National Anticoruptie (PNA), actual DNA, a fost Adrian Nastase.

"Cel care a negociat a fost Adrian Nastase, premierul Romaniei in perioada 2000-2004 si presedintele PSD la vremea respectiva. Tin sa-i amintesc domnului Victor Ponta ca cei care au negociat nivelul subventiilor cu UE au fost ministrii Guvernului Adrian Nastase in perioada 2000-2004.

Daca aceste subventii sunt de doua, trei ori mai mici decat cele din Germania, Franta sau din alte tari membre UE se datoreaza (sic!), in primul rand, celor care au negociat tratatele la vremea respectiva si le-au aprobat. Si acestia au fost membri marcanti ai PSD, condus, la vremea respectiva, de catre Adrian Nastase", a spus Oltean.

El a afirmat ca este "inadmisibil ca in cultura generala a premierului sa nu existe aceste informatii".

El a spus ca, din acest motiv, PDL si ARD se delimiteaza total de aceste afirmatii ale premierului si ii cere acestuia sa revina asupra lor si sa isi ceara scuze.

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Bistrita, ca propunerea presedintelui Consiliului European privind bugetul UE este cu 8 miliarde mai putin pentru Romania, "400 de euro mai putin pentru fiecare roman", iar Traian Basescu trebuie sa voteze impotriva acesteia.

Ponta a mai spus ca Basescu ar fi trebuit ca, in loc sa faca "glume de doi bani", sa explice ce se discuta la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#deputat Ioan Oltean PDL, #declaratii Ioan Oltean Victor Ponta, #ANI DNA PNA, #PDL Bistrita Nasaud , #deputat