Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

DNA cere arestarea lui Ioan Oltean si Catalin Teodorescu: Deputatii s-ar putea reuni vineri in sedinta

Vineri, 27 Noiembrie 2015, ora 13:04
2675 citiri
DNA cere arestarea lui Ioan Oltean si Catalin Teodorescu: Deputatii s-ar putea reuni vineri in sedinta
Foto: Facebook/Ioan Oltean

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor s-ar putea reuni vineri in sedinta, pentru a stabili calendarul cu privire la cererile DNA de arestare a deputatilor Ioan Oltean si Catalin Teodorescu.

DNA cere arestarea a doi deputati: Ioan Oltean si Catalin Teodorescu

Surse parlamentare au declarat pentru Agerpres ca cererile procurorului sef al DNA au plecat catre Camera Deputatilor, iar in functie de ora la care acestea vor ajunge la Parlament Biroul Permanent se va reuni pentru a stabili calendarul cu privire la dezbaterea si votarea lor.

Ioan Oltean, urmarit penal in dosarul ANRP4 - a primit 600.000 de euro intr-o parohie (Video)

Aceleasi surse au precizat ca cel mai probabil conducerea Camerei se va reuni la ora 13.00 sau la 13.30.

Ioan Oltean, saltat de pe aeroport si dus la DNA

Spaga in biserica: Oltean spune ca nu stie unde e parohia in care ar fi luat mita de 600.000 de euro

PNL anunta ca va vota la vedere pentru arestarea celor doi deputati

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe, a declarat ca liberalii vor vota la vedere in favoarea incuviintarii arestarii preventive in cazul celor doi deputati.

"Votul nostru va fi la vedere, chiar cu parere de rau, dar pentru incuviintarea solicitarilor justitiei ca de fiecare data. (...) Orice eveniment de genul acesta afecteaza imaginea unui partid politic in conditiile in care membri sai sunt solicitati sa ofere explicatii sau sunt retinuti la Parchet", a spus Stroe.

Si prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, ca liberalii vor vota la vedere, pentru arestarea deputatilor Ioan Oltean si Catalin Teodorescu.

"Daca se va formula catre Parlament o cerere pentru inceperea urmaririi penale, retinerea, arestul preventiv (in cazul deputatului Ioan Oltean - n.red.), vom vota la vedere, asa cum am votat in toate cazurile, in favoarea cererii formulate de Justitie", a declarat deputatul PNL Ludovic Orban.

Orban, despre Oltean: PNL va vota la vedere in favoarea unei eventuale cereri a Justitiei

Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, urmariti penal. DNA cere arestarea lor

Directia Nationala Anticoruptie a cerut, vineri, arestarea preventiva a deputatilor PNL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, in dosarul ANRP4.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, l-a sesizat pe procurorul general al PICCJ pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a celor doi, se arata intr-un comunicat al institutiei anticoruptie.

Mafia retrocedarilor ilegale Cinci persoane, retinute in dosarul ANRP 4

"In conformitate cu prevederile legale si constitutionale, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie - doamna Laura Codruta Kovesi l-a sesizat pe procurorul general al P.I.C.C.J pentru a cere presedintelui Camerei Deputatilor incuviintarea arestarii preventive a doi deputati, respectiv:

Teodorescu Catalin Florin, la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, (trimis in judecata sub control judiciar in alta cauza), pentru infractiunea de abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

Oltean Ioan, deputat in Parlamentul Romaniei la data faptelor si in prezent, pentru infractiunile trafic de influenta si complicitate la abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit", precizeaza comunicatul DNA.

Joi, DNA a anuntat ca deputatii PNL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu sunt urmariti penal pentru fapte de coruptie in dosarul ANRP4.

In comunicatul remis presei de DNA se arata, printre altele, ca in 2010 Ioan Oltean ar fi primit 600.000 de euro in incinta unei parohii, in schimbul banilor exercitandu-si influenta asupra sefei ANRP de la acea data.

Procurorii DNA sustin ca, pe 17 iunie 2010, Catalin Teodorescu, membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), a aprobat, cu incalcarea prevederilor legale si exercitand abuziv atributiile de serviciu, un raport de evaluare prin care un teren de 61.857 mp din Pitesti a fost evaluat la 108.932.000 lei, suma acordata drept despagubire unei persoane.

Oltean si-a dat demisia din conducerea PNL

Ioan Oltean si-a dat demisia din conducerea PNL

Joi, la scurt timp dupa ce a aflat ca procurorii anticoruptie au inceput actiunea penala impotriva sa, Ioan Oltean si-a dat demisia din functia de vicepresedintele al PNL, a anuntat vineri co-presedintele liberalilor, Vasile Blaga.

"Va anunt ca domnul Oltean si-a depus inca de ieri dimineata demisia din functia de vicepresedinte al partidului", a declarat Vasile Blaga pentru Stiri pe Surse.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ioan Oltean arestat, #Ioan Oltean ANRP4, #Ioan Oltean DNA, #Catalin Teodorescu arest , #DNA