DNA: Oltean si-a exercitat influenta in scopul obtinerii de bani

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 17:06
3488 citiri
DNA: Oltean si-a exercitat influenta in scopul obtinerii de bani
Foto: inpolitics.ro

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a dispus inceperea urmaririi penale fata de deputatul PDL Ioan Oltean, acuzandu-l pe acesta de folosirea influentei in scopul obtinerii de bani, in forma continuata, dar si de favorizarea infractorului.

"Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de Oltean Ioan, presedinte al organizatiei judetene Bistrita - Nasaud a unui partid, vicepresedinte si fost secretar general al aceluiasi partid, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de folosirea influentei sau autoritatii functiei de vicepresedinte/secretar general al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata si infractiunea de favorizarea infractorului", se arata intr-un comunicat al DNA.

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale a rezultat faptul ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada 2010 - 2011, in calitate de presedinte al organizatiei judetene Bistrita - Nasaud a unui partid, de vicepresedinte (2001 - 2011), respectiv secretar general al aceluiasi partid (mai 2011 - iunie 2012), Ioan Oltean si-a exercitat influenta asupra vicepresedintelui Consiliului Judetean (CJ) Bistrita Nasaud, precum si asupra unor inalti demnitari din Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltarii Regionale si a Turismului si Ministerul Economiei, precizeaza procurorii DNA.

Oltean si-ar fi exercitat influenta in vederea adjudecarii licitatiilor catre anumite firme sau pentru alocarea de fonduri publice pe anumite proiecte derulate de administratiile locale conduse de primari din cadrul partidului din care acesta face parte.

"De asemenea, exista indicii certe cu privire la savarsirea, de catre invinuitul Oltean Ioan, a infractiunii de favorizare a infractorului in legatura cu fapte de coruptie, in sensul ca, in seara zilei de 22 martie 2012, a incunostintat doua persoane cu privire la faptul ca a doua zi urmau a fi efectuate, de catre Directia Nationala Anticoruptie, perchezitii la domiciliile acestora, intr-un dosar penal in care erau cercetate pentru fapte de coruptie in legatura cu procedurile de achizitie si contractele derulate de Consiliul Judetean Bistrita", se mai arata in documentul DNA.

Ioan Oltean, urmarit penal - este acuzat de fapte de coruptie

Ioan Oltean a venit, joi dupa-amiaza, la sediul DNA, pentru a fi audiat in acest dosar. El a iesit de la DNA in jurul orei 15:50.

"Mi-am aratat intreaga disponibilitate de a colabora pentru aflarea adevarului", a fost scurta declaratie a lui Oltean in fata reprezentantilor presei.

D.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ioan Oltean DNA, #Ioan Oltean urmarit penal, #Ioan Oltean coruptie , #PDL