Ioan Oltean (PDL): Trebuie gasit un prezidentiabil pana la vara

Marti, 08 Ianuarie 2013, ora 17:00
3425 citiri
Ioan Oltean (PDL): Trebuie gasit un prezidentiabil pana la vara

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ioan Oltean de la PDL, considera ca formatiunea din care face parte trebuie sa gaseasca rapid un candidat la presedintia Romaniei pentru alegerile din 2014.

"Toata lumea e constienta de necesitatea identificarii unui candidat. Pana in vara va trebui sa avem un nume, e nevoie de cel putin un an de pregatire", a spus deputatul PDL pentru Ziare.com.

Intrebat daca acel prezidentiabil ar putea fi si din afara partidului, Oltean s-a rezumat sa spuna doar ca "nu s-a pus aceasta problema in PDL".

El a adaugat ca nu stie daca aceasta problema sau cea a sefiei PDL se va transa la conventia (congresul) partidului.

"N-am stabilit care e obiectul Conventiei, doar ca va fi in mai. Stim doar ca vom avea o foarte serioasa analiza a organizatiilor teritoriale, care se va materializa intr-o decizie", a mentionat Oltean.

Deputatul PDL crede ca "vin vremuri grele pentru tara", asigurand ca PDL va face, in ciuda numarului redus de parlamentari, "o opozitie foarte competenta, corecta, constructiva".

Oltean nu e singurul nume important al PDL care s-a aratat de parere ca PDL are nevoie urgenta sa gaseasca un candidat pentru prezidentialele din 2014.

Secretarul general al partidului, Gheorghe Flutur, a vorbit chiar despre faptul ca trebuie stabilit un calendar pentru identificarea celui mai potrivit nume.

"Evident ca PDL are aceasta responsabilitate in perioada urmatoare si vom vedea cand vom stabili un calendar si pentru asa ceva. Dupa parerea mea, trebuie stabilite criteriile mai intai si dupa aceea gasita o formula pentru ca intr-adevar 2014 nu este foarte departe si este obligatia noastra sa gasim si cel mai bun candidat pentru prezidentialele din 2014", a spus Flutur.

Fostul prim-vicepresedinte Cristian Preda considera si el gasirea unui candidat drept prioritatea PDL.

"Nu stiu daca va exista cu adevarat o Conventie. Cred ca exista niste urgente in momentul asta pentru Partidul Democrat Liberal si urgenta cea mai clara este cea legata de un candidat la prezidentiale. Noi tot spunem ca Antonescu nu-i bun, dar lumea asteapta sa spunem si pe cine ii vom opune lui Antonescu!", a declarat Preda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ioan Oltean prezidentiabil PDL, #PDL candidat presedintie 2014 , #PDL