Numele lui Ioan Oltean, in dosarul de coruptie al Alinei Bica

Vineri, 05 Decembrie 2014, ora 10:24
6000 citiri
Numele lui Ioan Oltean, in dosarul de coruptie al Alinei Bica

Numele deputatului Ioan Oltean (din noul PNL) apare in dosarul de coruptie in care fosta sefa a DIICOT Alina Bica a fost arestata preventiv.

Oltean este mentionat in marturia lui Sergiu Ionut Diacomatu, fostul presedinte al filialei PNL Sector 1, urmarit si el penal pentru abuz in serviciu in dosarul Bica, informeaza Digi 24.

Diacomatu il mentioneaza pe Ioan Oltean drept omul care se afla in spatele fostului presedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), Crinuta Dumitrean, si care ar fi sprijinit-o pe aceasta in toata perioada in care a fost sefa.

Informatiile apar in denunturile si motivarea arestarii fostei sefe ANRP. La Inalta Curte se judeca vineri contestatia la arestarea preventiva in cazul Crinutei Dumitrean. Aceasta cere sa fie cercetata in stare de libertate.

Presedintele CSM, despre arestarea Alinei Bica si atacurile la justitie

Crinuta Dumitrean a condus ANRP in perioada 2009-2011, fiind propusa de PDL si apropiata de Ioan Oltean, liderul local din Bistrita-Nasaud.

Cocos si-a implicat si fiul

Acelasi denuntator, care a detinut functia de vicepresedinte al ANRP, spune ca a fost "omul de legatura" al omului de afaceri Dorin Cocos. Diacomatu sustine ca fostul sot al Elenei Udrea l-a pus sa intervina in favoarea lui Stelian Gheorghe.

In schimbul acestei interventii, Cocos ar fi primit 10 milioane de euro.

"Dorin Cocos mi-a dat pe un biletel numarul unui dosar aflat la ANRP si mi-a cerut sprijin pentru solutionare favorabila si cu celeritate a acestui dosar. Solicitantul pentru despagubiri in acel dosar indicat de Dorin Cocos era Stelian Gheorghe", se arata in marturia lui Diacomatu, obtinuta de sursa citata.

Mai mult, potrivit unor fragmente redate de Realitatea TV, Diacomatu sustine ca Dorin Cocos si-a implicat si fiul in afacerile sale.

"L-am cunoscut pe Alin Cocos, iar prin intermediul acestuia, si pe tatal sau, Dorin Cocos. Pe parcursul relatiei cu Dorin Cocos, prin prisma influentei politice pe care acesta o detinea la nivelul PDL, partid aflat la guvernare in perioada respectiva mi-a promis ca voi fi mentinut in functie, dar in situatia in care va avea nevoie de sprijinul meu in legatura cu activitatea de la ANRP, sa i-l ofer neconditionat", se arata marturie.

Deputatul Marko Attila a ramas fara imunitate: Poate fi arestat in dosarul Bica (Video)

Procurorii sustin ca, in 2011, fostul procuror sef al DIICOT Alina Bica, precum si Crinuta Dumitrean au facut parte dintr-o comisie ANRP care a supraevaluat un teren din Capitala. Omul de afaceri Gheorghe Stelian ar fi fost beneficiarul unei decizii de despagubire in acest caz. Prejudiciul provocat statului este de 62,5 milioane de euro.

A.S.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Ioan Oltean dosar Alina Bica, #despagubiri coruptie Alina Bica , #PDL