Oltean: PDL isi doreste ca noul Executiv sa treaca, Cezar Preda dezminte

Marti, 01 Mai 2012, ora 22:31
1796 citiri
Oltean: PDL isi doreste ca noul Executiv sa treaca, Cezar Preda dezminte
Foto: dcnews.ro

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a facut o declaratie surprinzatoare in ziua prezentarii noului Guvern. El a spus ca PDL isi doreste ca noul Executiv sa treaca si ca nu are nici un interes ca acesta sa nu primeasca votul de investitura.

Oltean a formulat aceasta declaratie, marti, la depunerea candidaturilor PDL pentru Primaria si Consiliul Local Bistrita. In replica, deputatul PDL Cezar Preda spune ca Oltean "era foarte stresat cu depunerea candidaturilor" daca a facut o astfel de afirmatie.

"Da, sigur ca da, nu este niciun interes. Noi, PDL, nu avem niciun interes sa nu treaca Guvernul Ponta. Dimpotriva, dorim sa treaca si sa guverneze Romania. O sa vedem care este programul de guvernare, nu ma pot exprima aprioric daca o sa votam, care este garnitura de ministri care vor incerca sa guverneze si, in functie de aceste doua elemente, PDL va decide daca va vota acest Guvern", a declarat Ioan Oltean.

Intrebat daca parlamentarii PDL vor fi in sala la investitura Guvernului Ponta, Oltean a raspuns afirmativ: "Cu certitudine vom fi prezenti in sala si vom vota in functie de elementele pe care le vom avea in vedere intr-o analiza a Biroului Permanent National".

Cezar Preda: Oltean era stresat

Colegul de partid, deputatul PDL Cezar Preda, crede insa ca Ioan Oltean "era foarte stresat cu depunere candidaturilor", altfel nu isi explica afirmatia acestuia ca PDL ar putea vota un guvern USL.

"Presupun ca Ioan Oltean era foarte stresat cu depunerea candidaturilor, altfel nu-mi explic cum a spus ca PDL ar putea vota un guvern USL. PDL este un partid de opozitie caruia USL i-a daramat un guvern la 60 de zile de la instalarea acestuia si nu va beneficia de la PDL niciodata nici de votul sau si nici de acordarea unei perioade de gratie", a declarat Cezar Preda.

Preda a mai spus ca guvernul USL trebuie sa arate din prima zi romanilor ca a venit la guvernare sa rezolve problemele romanilor, "nu sa invoce audituri sau greaua mostenire".

"Cetatenii Romaniei sunt interesati de guvernul USL, nu de PDL sau Traian Basescu, cum i-a obisnuit USL in ultimii trei ani. Spre deosebire de ei, noi nu daramam guverne, am acceptat democratia, cetatenii darama guverne nu prin jocuri de culise in Parlament si prin racolarea unora sau altora", a mai spus Cezar Preda.

Voinescu: Sunt sanse minime ca PDL sa sustina guvernul propus de Ponta

Sunt sanse minime ca Partidul Democrat Liberal sa sustina formula de Guvern propusa marti seara de premierul desemnat Victor Ponta, a declarat pentru AGERPRES purtatorul de cuvant Sever Voinescu care a precizat ca o decizie formala in acest sens va fi luata, cel mai probabil, in sedinta BPN al PDL convocata pentru miercuri.

"PDL nu poate sa sustina o astfel de formula de guvern. O decizie formala ar urma sa fie luata, cel mai probabil, in sedinta Biroului Permanent National de miercuri. Sansele sunt minime sa sustinem acest Guvern", a spus purtatorul de cuvant al democrat-liberalilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Ioan Oltean vot guvernul Ponta, #PDL vot guvernul Ponta, #vot Guvern Ponta Oltean , #PDL