Oltean: PSD vrea sa il compromita pe Crin Antonescu

Vineri, 08 Februarie 2013, ora 21:31
2767 citiri
Oltean: PSD vrea sa il compromita pe Crin Antonescu
Foto: stradadebuzau.ro

Presedintele PDL Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean, sustine ca nominalizarea lui Crin Antonescu pentru sefia Comisiei de revizuire a Constitutiei resprezinta un "joc al PSD" de a-l "compromite" pe acesta si de "a-i pune in dificultate imaginea pentru viitoarele alegeri prezidentiale".

Ioan Oltean a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca revizuirea Constitutiei este poate "cea mai importanta activitate legislativa" a acestui an, dar nominalizarea lui Crin Antonescu in fruntea comisiei de revizuire a Constitutiei "ingrijoreaza PDL".

"E un deziderat al fiecarui grup parlamentar. Si noi, cei din opozitie, dorim revizuirea Constitutiei, si puterea doreste revizuirea Constitutiei. Sa speram ca vom reusi sa ne armonizam pozitiile pentru a reusi o revizuire a Constitutiei in consonanta cu realitatile, cu evolutia societatii romanesti si cu prezenta in UE. Un lucru insa ne ingrijoreaza, un lucru fundamental, si anume decizia politica a USL de a-l nominaliza pe senatorul Crin Antonescu in calitate de presedinte al Comisiei de revizuire a Constitutiei. E un fapt fara precedent ca un om politic fara pregatire juridica sa fie nominalizat sa conduca o comisie eminamente din juristi care lucreaza pe cea mai importanta lege a Romaniei, Constitutia", a spus Oltean.

El a amintit ca asa-zisul "parinte al Constitutiei", profesorul Antonie Iorgovan, care a condus intre 1990-1991 Comisia de revizuire a Constitutiei, a fost "un om cu o pregatire si o experienta juridica exceptionale", la fel ca si fostul presedinte al Camerei Deputatilor Valer Dorneanu, aflat in fruntea comisiei care a lucrat in perioada 2002-2003 la revizuirea Constitutiei.

"Ma intreb si intreb USL de ce astazi dintre juristii eminenti ai sai niciunul nu a fost desemnat pentru a coordona aceasta comisie? Aici nu se face politica, nu e un moment de oratorie, nu aveam de-a face cu lupta intre putere si opozitie politica, aici modificam cea mai importanta lege a tarii, Constitutia, iar cel ce conduce comisia aceasta trebuie sa fie un om cu o pregatire juridica solida pentru a putea armoniza pozitiile din cadrul comisiei, pentru a putea decide si concluziona cu acele solutii care se dovedesc juridic cele mai bune", a declarat Oltean.

El a spus ca, din aceste considerente, PDL solicita USL sa revina asupra acestei solutii si sa nominalizeze o persoana "cu o pregatire juridica bogata, solida, cu o experienta solida care sa ii permita intr-adevar sa coordoneze aceasta comisie extrem de importanta".

"Este un lucru care nu poate fi trecut cu vederea. Cred ca este si interesul domnului presedinte al Senatului, Crin Antonescu, sa nu intre intr-o activitate strict juridica care l-ar putea pune intr-o sitautie extrem de neplacuta. Tinem la imaginea domniei sale si-i recomandam sa-si pastreze aceasta imagine fara a intra in jocurile politice. Domnia sa nu a sesizat substratul politic pentru ca, cu certitudine, e un joc al PSD de-al compromite pe Crin Antonescu si de a-i pune in dificultate imaginea pentru viitoarele alegeri prezidentiale. E absolut o certitudine pentru ca altfel nu exista niciun fel de logica (a nominalizarii sale - n.r.)", a spus Oltean.

El a declarat ca nu contesta pregatirea profesionala si politica a lui Crin Antonescu, dar crede ca in fruntea acestei comisii nu poate fi decat un jurist.

"Nu contest sub nicio forma pregatirea profesionala si politica a lui Crin Antonescu, dar nu poti pune un profesor de istorie sa conduca o comisie cu excelenti oameni de pregatire juridica. Constitutia este act juridic, nu este o constructie istorica si cred ca PSD, care e specialist in manevre de compromitere subtila a << prietenilor >>, sa i-o coaca, sa i-o pregateasca, in felul acesta, lui Crin Antonescu", a spus Oltean.

Premierul Victor Ponta declara, marti, ca sustine ideea ca presedintele PNL, Crin Antonescu, sa coordoneze comisia parlamentara pentru revizuirea Constitutiei, precizand ca acesta poate acoperi "politic" aceasta dezbatere, atat ca presedinte al Senatului, cat si ca viitor candidat la prezidentiale.

La randul sau, Crin Antonescu afirma ca in ceea ce priveste conducerea unei comisii de revizuire a Constitutiei, faptul ca nu este jurist este "o falsa problema", precizand ca revizuirea Legii fundamentale este "o lucrare politica" si nu un act notarial.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Oltean Antonescu comisie revizuire, #Antonescu presedinte comisie Constitutie , #PDL