Ziare.com

Oltean spune ca n-a plagiat la doctorat: Am mers la biblioteca, am citit, am scris

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 18:55

   

Oltean spune ca n-a plagiat la doctorat: Am mers la biblioteca, am citit, am scris
Presedintele PDL Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca a mers la biblioteca, a citit si a scris ca sa-si realizeze teza de doctorat, el catalogand drept "zvonuri" informatiile potrivit carora s-ar face vinovat de plagiat.

Ioan Oltean a fost intrebat, miercuri, de jurnalisti, cum comenteaza acuzatiile care i se aduc in anumite publicatii legate de faptul ca se face vinovat de plagiat in alcatuirea tezei sale de doctorat "Probleme actuale ale sistemului administratiei publice".

"In ceea ce priveste acuzatiile de plagiat care mi s-au adus v-as ruga sa va manifestati atentia catre un plagiat dovedit si nu catre zvonuri", a spus Oltean.
Intrebat daca lucrarea sa de doctorat este "trecuta la secret", Oltean a raspuns: "Eu nu stiu ca lucrarile de doctorat sa fie trecute la secret. V-o pot oferi daca vreti s-o cititi. Acest subiect de plagiat nu intra in discutie".

Ponta a plagiat - Consiliul de Atestare propune retragerea titlului de doctor

Intrebat apoi daca si-a scris singur lucrarea, Oltean a afirmat ca, din cate stie, lucrarile se fac de catre cei care le sustin, si nu de altcineva.

De asemenea, el a fost intrebat daca a mers la biblioteca, a citit si a scris.
"Da, am mers la biblioteca, am citit si am scris", a spus Oltean, care detine din 2010 titlul de doctor in stiinte administrative.

Ioan Oltean a obtinut titlul de Doctor in stiinte administrative la Scoala Nationala de Stiinte Politice si Administrative cu lucrarea "Probleme actuale ale sistemelor administratiei publice" in care a mentionat si conceptul de cyber-administratie, o noutate in domeniu, anuntul fiind facut, in 7 mai 2010, intr-o conferinta de presa, de deputatul PDL Ioan Botis.

Botis spunea ca a intalnit, in teza de doctorat a lui Oltean, "unul din termenii cei mai interesanti" care se va dezvolta in perioada urmatoare in Romania, respectiv cyber-administratia.

Ioan Oltean a absolvit in 1986 Facultatea de Drept a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj. Intre 2000 si 2004 a fost presedinte al Comisiei de Administratie Publica din Camera Deputatilor.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 1953 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Famiglia Kovesi manca de la Basescu, ha, ha, ha!!!

"Cum te poti angajat director la Transgaz Medias cu +25% la salariu. Sergiu Lascu a fost avansat director general adjunct al Directiei Tehnologia Informatiei si Comunicare de catre pedelistul Florin Muntean, seful Transgaz.
Sergiu Lascu, fratele procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a fost avansat la sefia unei directii din Transgaz Medias de catre Florin Muntean, seful PDL Medias si actualul director al transportatorului national de gaze naturale. Florin Muntean este vechi prieten cu Ioan Lascu, tatal procurorului general al Romaniei, recent pensionat dupa o lunga cariera de procuror-sef al Parchetului din Medias, de 30 de ani.

Taierile de salarii de la bugetari si de la angajatii companiilor de stat sunt compensate si de Sergiu Lascu, fra­te­le procurorului general al Ro­ma­niei, Laura Kodruta Kovesi. Acesta a fost avansat din functia de sef serviciu in cea de director general adjunct al Directiei Tehnologia Informatiei si Comunicare din Transgaz, condusa de Dorin Vasile Deac, un var al lui Florin Muntean, actualul director general al transportatorului national de gaze naturale.

De cealalta parte, conducerea Transgaz ne anunta ca fratele procurorului general a fost avan­sat director adjunct, de vreo doua sapta­mani, de catre Florin Muntean, seful Transgaz si al filialei PDL din Medias. "Domnul Sergiu Lascu a fost numit in functia de director adjunct al Directiei Tehnologia Informatiilor si Comunicare la data de 07 iulie 2010. Potrivit actului constitutiv al SNTGN Transgaz SA in cadrul societatii, numirea, suspendarea sau revocarea directorilor executivi sunt atributiile directorului general. Domnul Sergiu Lascu este absolvent al Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Electronica si Tele­co­municatii, specializarea electronica aplicata – promotia 1995.

Domnul Lascu Sergiu este absolvent al Uni­versitatii Tehnice din Cluj-Napoca, Facultatea de Electronica si Telecomunicatii, specializarea elec­tronica aplicata – promotia 1995 – si absolvent al studiilor postuniversitare de specializare in do­meniul Managementului Proiectelor din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti in 2001.

Sursa: Financiarul"

 

Sunt curios ce studii a facut si ce tema a avut la doctorat!

Ce-o fi scris in biblioteca?
O fi vrut sa spuna ca a citit si a facut conspecte, ca de scris, n-am auzit pe nimeni sa scrie teze de doctorat in biblioteci publice!

 

Cyber-administratia, ce termen futuristic !

Probabil ca si dl Olteanu si dl Botis stiu ca administratia romaneasca va ramane in actuala forma si in urmatorii 100 de ani. Nu cred ca dl Olteanu a scos termenul asta de la el din cercetari, din studiu in bibloteci, din etc probabil ca sa inspirat si el de pe undeva dar deh e si o arta sa faci un mega-mix din lucrarile altora si sa ii spui cercetare personala.
Daca sunt zvonuri, ca nu iese fum fara foc !

 

Gura pacatosului adevar graieste:

"Am mers la biblioteca, am citit, am scris". Corect ar fi fost: Am mers la biblioteca, am citit, m-am gandit, am scris. Deci Oltean a procedat la fel ca Ponta. Eu am mai spus ca sunt toti o apa si-un pamant, niste farisei...

 

E simplu

titlul de doctor nu mai are efectiv nici o semnificatie in Romanica. Cel putin 75% din "doctori" pot fi acuzati de plagiat. Cred ca si dincolo exista dar probabil 10-15%.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor