Oltean: Sunt absolut convins ca parlamentarii PDL nu vor vota Guvernul Felix

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 16:05
1952 citiri
Oltean: Sunt absolut convins ca parlamentarii PDL nu vor vota Guvernul Felix
Foto: Arhiva

Secretarul general al PDL Ioan Oltean a declarat miercuri, inaintea sedintei BPN, ca este "absolut convins" ca parlamentarii PDL, si nu numai, nu vor vota Cabinetul Ponta, care este de fapt "Guvernul Felix", si nu Guvernul Romaniei.

"Ieri am spus ca vreau sa vad structura guvernului. Dupa ce am vazut un guvern in care doi membri desemnati sunt incompatibili, un guvern al carui numar a crescut intr-o perioada in care tara se zbate intr-o situatie financiara deloc favorabila cresterii unor cheltuieli publice, mi se pare neinspirata formula si categoric ca nu poate fi sustinuta de catre PDL", a explicat Ioan Oltean, de ce si-a schimbat punctul de vedere exprimat marti.

In opinia sa, USL a crescut numarul de ministri "ca sa dea satisfactie cat mai mult unor interese personale ale celor doua partide". Pastrarea ministrului Leonard Orban in Guvernul USL este "singurul lucru bun pe care l-a facut Victor Ponta prin aceasta nominalizare", a mai aratat Oltean, raspunzand unei intrebari.

"Acesta nu este nici Guvernul Romaniei, nici Guvernul Ponta, este Guvernul Voiculescu, Guvernul Felix. M-a surprins faptul ca Ponta nu a avut puterea sa recunoasca o realitate pe care toata lumea o vede cu ochiul liber si nu e nevoie de alte documente in acest sens", a mai aratat Oltean. Liderul democrat-liberal spune ca "multi dintre cei care au plecat din PDL regreta ca au facut acest pas si s-ar putea ca regretul lor sa se transforme intr-un vot impotriva Guvernului Felix".

"Sunt absolut convins ca parlamentarii PDL, si nu numai, nu vor vota acest guvern", a insistat liderul democrat-liberal.

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, marti, la Bistrita, ca democrat-liberalii nu exclud varianta sustinerii, la votul de investitura, a Guvernului Ponta, decizia urmand sa fie luata dupa ce liderul PSD va prezenta componenta cabinetului si programul de guvernare.

"Vom vedea care este programul de guvernare, nu ma pot exprima aprioric. Vom vedea care este garnitura de ministri care vor incerca sa guverneze si in functie de aceste doua elemente Partidul Democrat Liberal va decide daca va vota sau nu acest Guvern. Sigur, noi am trecut in opozitie, in fond suntem un partid de opozitie. Un partid de opozitie trebuie sa-si croiasca propriul drum. O analiza foarte serioasa a acestor doua elemente nu este lipsita de sens si, sigur, vom decide in functie de acestea care va fi pozitia noastra ferma la sedinta de investire a Guvernului Ponta", a spus Oltean.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ioan Oltean vot guvern Ponta, #Oltean guvern Felix, #Oltean PDL vot Ponta , #PDL