Ioan Oltean, despre Preda si Macovei: Lupi moralisti cu 30.000 de euro pe luna

Luni, 13 Decembrie 2010, ora 20:54
2070 citiri
Ioan Oltean, despre Preda si Macovei: Lupi moralisti cu 30.000 de euro pe luna
Foto: GazetaDeBistrita

Ioan Oltean, vicepresedintele Camerei Deputatilor, este de parere ca pozitia critica a europarlamentarilor Cristian Preda si Monica Macovei trebuie sanctionata cu exigenta si precizeaza ca atunci cand iei 30.000 de euro pe luna nu trebuie sa fii "lup moralist".

"Cand iei 30.000 de euro pe luna, timp de cinci ani, iti poti permite sa critici. Normal e sa nu dai lectii de morala, ca un lup moralist. Nu-ti place PD-L? Bun, nu-i cu forta. Atunci spui 'pa, domnule partid, spui 'pa' functiilor primite prin partid. Si critica-ne, asa mi se pare corect", a declarat Ioan Oltean, pentru Evenimentul Zilei.

Acesta adauga insa ca excluderea din partid este o decizie care apartine organizatiilor din care fac parte cei care nu respecta linia partidului.

"In tribuna ai impresia ca, daca ai fi pe teren, ai fi mai bun. Eu ii rog sa coboare in teren. Sa vina sa vada cum merge politica. Ce stie Cristi Preda despre PD-L? Nu stie nimic. Ce stie Monica Macovei despre PD-L? Mare lucru nu. Dar sunt amandoi beneficiarii unor avantaje extrem de mari de pe urma unor calitati obtinute de la PD-L", a declarat Ioan Oltean.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor a comentat si problemele din Parlament, spunand ca in ultima vreme exista multe situatii in care Mircea Geoana blocheaza actele Senatului si ca trebuie luata in serios posibilitatea suspendarii acestuia.

"Este Vasile Blaga acolo, este Radu Berceanu, este Alexandru Peres, ar putea oricare sa conduca Senatul", a declarat Ioan Oltean.

In ceea ce priveste competitia pentru primaria Capitalei, Ioan Oltean a adaugat ca, in opinia sa, PD-L nu isi poate permite sa piarda primaria Capitalei, motiv pentru care va gasi cel mai potrivit candidat.

"PD-L trebuie sa castige primaria. Omul pe care PD-L il va sustine va trebui sa castige. In principiu, ne orientam spre oamenii din interiorul partidului. Dar, daca nu vom identifica si vom gasi in afara, nu vom ezita in aceasta privinta. Asa cred eu", a declarat Ioan Oltean.

Referitor la o posibila alianta cu PNL in 2012, Ioan Oltean spune ca are o opinie favorabila: "Da. Singura lor sansa e alaturi de noi, asa cum singura noastra sansa e alaturi de ei".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Ioan Oltean, #Oltean Preda lup, #Oltean lupi moralisti, #Oltean Preda Macovei , #stiri Ioan Oltean