Ioan Oltean: Intotdeauna in USL au fost un fel de hoti - Interviu

Marti, 16 August 2011, ora 18:21
3272 citiri
Ioan Oltean: Intotdeauna in USL au fost un fel de hoti - Interviu

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, intr-un interviu pentru Ziare.com, ca cei din USL au fost mereu niste "hoti care striga hotii" si care au incalcat legea, asa ca nu au calitatea morala sa acuze formatiunea din care face el parte de mita electorala sau alte nereguli.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor a mai vorbit si despre posibila candidatura a fostului ministru al Muncii, Ioan Nelu Botis, la Primaria Bistrita-Nasaud. Oltean a spus ca el isi doreste candidatura acestuia, dar ca sondajele de opinie vor decide. Totodata, secretarul general al PDL mai sustine si ca partidul sau nu a facut nicio neregula in legatura cu acordarea de fonduri europene, dar ca se poate vorbi de o greseala "din punct de vedere moral".

Referindu-se la acuzatia ministrului Muncii, Sebastian Lazaroiu, conform careia 60% din ajutoarele sociale ilegale date de primarii sunt acordate de edilii USL, Ioan Oltean a spus ca acestia s-au folosit de ele in scopuri electorale, acuzand mai ales PSD ca a folosit mereu acest instrument.

Lazaroiu: 60% din ajutoarele sociale ilegale sunt date de primari PSD si PNL

Oltean spune ca si primarii PDL care au dat ajutoare ilegale ar putea fi sanctionati.

Urmareste mai jos interviul acordat Ziare.com de Ioan Oltean:

Ce ne puteti spune despre faptul ca fostul ministru al Muncii, Ioan Botis, doreste sa candideze la Primaria Bistrita-Nasaud?

Botis nu doreste sa candideze, doresc eu sa candideze. Deocamdata, nu am definitivat, e unul din potentialii candidati, care vor fi stabiliti in urma unui sondaj de opinie. Deci ceea ce s-a preluat azi in presa e totalmente gresit. Noi n-am stabilit candidatii nici la functia de primar al municipiului, nici la presedintia Consiliului Judetean. Sunt doua persoane care ar putea sa candideze daca, in urma sondajului de opinie pe care-l vom efectua in luna septembrie, vor avea cea mai mare sustinere legat de populatie. Daca nu, vor fi altii.

Dar nu va e teama ca...

Nu, nu mi-e teama. Il supun testului cercetarii locale, daca in urma cercetarii locale reiese ca Botis poate fi candidat, va fi candidat, pentru ca nu a facut nimic care sa ma puna sau sa il puna in dificultate.

Dar nu are domnul Botis probleme legale?

Va asigur ca domnul Botis nu are nimic care sa-l puna in dificultate sa candideze. Va asigur.

Nici problema cu fondurile?

Nici problema cu fondurile. Eu sunt avocat de profesie si stiu si eu atata drept cat sa imi dau seama daca a gresit sau nu a gresit. Acolo e o chestiune de natura morala, nu de natura legala. Nu mi-e teama. Mie nu-mi este teama. Dar nu teama mea sau curajul meu e de luat in calcul aici, ci modul in care se va raporta cetateanul pe cine va vota dintre doua-trei personaje politice ale Partidului Democrat Liberal.

Retineti un lucru esential, Botis e UN potential candidat si nimic altceva. Candidatul il vom stabili in urma unei cercetari sociologice pe care o vom organiza la nivelul judetului si municipiului Bistrita. Pana atunci, orice fel de afirmatii sunt speculatii neintemeiate.

Ministrul Muncii a afirmat ca primarii USL dau 60% din ajutoarele sociale ilegale acordate de primariile din Romania - sunt ei mai corupti decat ai PDL?

Sunt absolut convins ca e un fenomen extrem de des intalnit in randul primarilor Partidului Social Democrat. Intotdeauna s-au bazat pe elemente care sunt la marginea legii sau chiar in afara legii. Exista un cadru legal pe care intotdeauna l-au incalcat. Legea 406 a fost intotdeauna o modalitate prin care primarii USL, in general, dar si altii, n-as sta sa spun ca altii nu s-au folosit de textul legii, dar ai USL l-au folosit abuziv, in special ai PSD. Au folosit ajutoarele mai mult ca un element de campanie electorala decat ca un element de ajutorare sociala, conform legii.

Dar primarilor dumneavoastra care au dat ajutoare ilegale le veti face ceva?

In masura in care vom constata ca sunt in afara legii, sigur. Vom analiza de la caz la caz si vom lua masurile necesare.

Cum raspundeti USL, care va acuza ca dati mita electorala la alegerile parlamentare anticipate din Neamt si Maramures?

Intotdeauna USL au fost un fel de hoti care striga hotul. Asa a facut PSD mereu.

USL sau PSD?

USL, PSD, tot un drac e. E acelasi lucru, din punctul meu de vedere. Intotdeauna s-au manifestat la limita legii, daca nu cu incalcarea legii, in mod flagrant. Nici PNL, nici PSD, nici USL in ansamblul sau nu are tinuta morala sa acuze pe nimeni, nu poate sa ridice piatra. Nu poate. Nu poate. Ii stiu si ii cunosc ce au facut. Au fost oameni care au fost intotdeauna in afara legii.

Sunteti increzatori ca veti castiga alegerile partiale?

Nu pot sa ma pronunt, facem tot ce e posibil, absolut legal, sa le castigam. Electoratul va decide, in functie de datele concrete si, mai ales, de prezenta candidatilor. Spre deosebire de USL, PDL are candidati foarte buni. In Maramures, Partidul Democrat Liberal are o candidata foarte buna, spre deosebire de USL.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Ioan Oltean USL hoti, #USL hoti, #USL hoti striga hotii , #stiri Ioan Oltean