Oltean: Legea educatiei nu e perfecta, dar poate fi un pas urias spre reforma

Vineri, 29 Octombrie 2010, ora 15:33
1299 citiri
Oltean: Legea educatiei nu e perfecta, dar poate fi un pas urias spre reforma
Foto: presaonline.com

Legea Educatiei, adoptata de Guvern prin asumarea raspunderii, nu este una perfecta, dar reprezinta un "pas urias" spre o reforma a invatamantului romanesc, a declarat, vineri, vicepresedintele PD-L Ioan Oltean.

"Legea Educatiei nu este perfecta. Nicio lege nu este perfecta, dar este un pas urias spre o reforma produnda a invatamantului romanesc. Cu certitudine, de indata ce se va aplica aceasta lege, se vor gasi modalitati de a se elimina si acele disfunctionalitati care pot fi sesizate pe parcursul aplicarii ei", a spus Oltean, citat de Mediafax.

El a precizat ca "din moment ce exista oameni care o critica(n.r - Legea educatiei) inseamna ca are neajunsuri, chestiuni care mai trebuie perfectionate, dar acestea se vor putea face pe parcursul aplicarii ei cand vor putea fi sesizate inadvertentele legii teoretic si cu punerea ei in practica", a spus Oltean.

Oltean a tinut sa precizeze ca legea a fost supusa unei dezbateri si publice si parlamentare, a trecut prin Senat unde, de sase luni, este in dezbatere.

"Amendamentele senatorilor au ajuns la Guvern, multe au fost incluse in lege, asa incat legea nu poate sa aiba foarte multe imperfectiuni, ci legea in sine e una care vine si reglementeaza pe fond, in mare parte, invatamantul romanesc", a precizat Oltean.

In finalizarea legii, Guvernul a facut un efort remarcabil, analizand peste 1.200 de amendamente depuse de senatori si deputati, mai spune Oltean.

"Foarte multe se regasesc in forma finala a legii. Cele mai multe din aceste amendamente au apartinut parlamentarilor PD-L, peste 750. Interesul PSD s-a dovedit a fi mult mai putin evident. Parlamentarii PSD au doar 250 de amendamente. Acesti oameni nu sunt decat dornici de a-si imbunatati imaginea publica, de a culege capital politic pe evenimente care sunt neatractive si nepopulare", a spus Oltean.

Acesta a explicat si graba cu care a fost adoptata legea - trebuie aprobat bugetul pe 2011.

"De ce urgenta in acest caz? Pentru ca bugetul pe anul viitor trebuie redactat, finalizat si trimis in Parlament, iar cifrele trebuie sa aiba in vedere si planurile de scolarizare pentru aplicarea acestei legi din anul scolar 2011-2012.

Pe de alta parte, pentru ca dezbaterea in Senat treneaza de o jumatate de an si nu exista niciun indiciu foarte serios ca, pana la sfarsitul anului, dezbaterea s-ar fi finalizat cu adoptarea actului normativ. Atunci Guvernul a acceptat varianta de a-si asuma raspunderea si de a-si pune existenta lui la indemana opozitiei", a afirmat vicepresedintele PD-L.

Potrivit acestuia, Educatiei ii va fi alocat in 2011 un procent de 5-6% din PIB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ioan Oltean Legea Educatiei, #reformare invatamant , #stiri Ioan Oltean