Efectul Nastase asupra referendumului (Opinii)

Sambata, 11 August 2012, ora 13:38
7104 citiri
Efectul Nastase asupra referendumului (Opinii)

Sa spunem ca stenogramele discutiilor de la varful Ministerului de Interne sunt reale. Nu vad de ce nu ar fi, doar nu descoperim acum ca am plantat musetel pe un deal facut din surubelnite si gloante vidia.

Discutia asupra faptului ca munca procurorilor foloseste exact celui care si-a atarnat pe drapelul european independenta justitiei ma intereseaza mai putin - imi convine, da! - , din acelasi motiv. Oricum, nu inlatura fresca.

Dar daca rezulta cu subiect si predicat ca lui Ioan Rus i se cerea sa falsifice niste documente, pasul urmator ar fi sa fie chemat la audieri. Va fi. Iar mai departe nu ma pricep. Este obligat sa spuna adevarul sau poate refuza, ca martor, sa indice faptele pe care le cunoaste nemijlocit?

Este drept ca poate declara ca a avut doar impresia ca Victor Ponta si Crin Antonescu ar dori sa falsifice listele electorale, dar ca nu i-au cerut-o in mod expres.

Sa dea Dumnezeu sa fie adevarat! Caci in cazul in care va afirma ca i s-au dat instructiuni verbale precise sa tunda 1,6 milioane de romani de pe liste, pentru Romania va da foarte prost sa aiba un presedinte suspendat pe motiv ca nu mai are popularitate si un presedinte interimar si un premier cu potential de a fi cercetati penal.

Este evident ca simpla declaratie a lui Ioan Rus nu va fi suficienta pentru finalizarea dosarului, dar nu-i va impiedica pe procurori sa-i dea un numar. Pana sa dispuna, eventual, inchiderea povestii, ea va afecta imaginea Romaniei de o maniera la care imi este groaza sa ma gandesc. Caci procedurile vor dura ceva, iar in acest timp, vestea buna va fi aceea ca leul isi continua caderea.

Cum Victor Ponta este seful Guvernului si parlamentar, pentru inceperea urmaririi penale este nevoie de o solicitare din partea Camerei din care face parte sau din partea presedintelui interimar. Majoritatea USL si gestionarul de la Cotroceni nu vor da curs cererii procurorilor de a analiza speta, deoarece vor considera ca se afla in fata unui dosar politic. Va este clar, nu?

La randul sau, Crin Antonescu se bucura de imunitate. El poate raspunde penal numai daca incalca Constitutia, caz in care este suspendat (chiar asa!) si interimatul este asigurat de seful Camerei Deputatilor, pentru ca cel al Senatului este ...interimar. Dar numai daca vrea Parlamentul, unde USL are majoritate. Deci nu! Mai exista varianta sa fie acuzat de inalta tradare, dar pentru asta trebuie sa voteze doua treimi din numarul deputatilor si al senatorilor, dupa ce majoritatea initiaza procedura. Deci iarasi nu!

La putina distanta de acest ring infernal, Romania. Ce s-o mai alege din ea. Caci in ciuda faptului ca dosarele penale ale celor doi vor ramane pe planseta, scandalul va fi atat de mare incat prin cancelariile europene vor sta aia la coada la bilete ca la spectacolul de gala al lui "Matrix".

Si ajung la ideea din titlu: daca Adrian Nastase nu era dovada faptului ca in Romania, justitia a inceput sa functioneze, ca e oarba, ii mai era domnului Rus teama sa nu cumva sa imbatraneasca in inchisoare?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#stenograme Ioan Rus, #liste electorale ancheta referendum, #ancheta stenograme , #demisie