Rus si Dobre, dubla demisie din Cabinetul Ponta - Cine sunt favoritii la MAI

Luni, 06 August 2012, ora 11:48
4839 citiri
Rus si Dobre, dubla demisie din Cabinetul Ponta - Cine sunt favoritii la MAI
Foto: Arhiva

Ioan Rus si Victor Paul Dobre, ministrii de Interne respectiv Administratie din Cabinetul Ponta, si-au dat, luni, demisia de onoare.

Liberalul Cristian David este favorit pentru preluarea porofoliului la MAI, relateaza Digi 24. De asemenea, luni dimineata se afla, la Palatul Victoria, Ioan Chelaru si Liviu Dragnea.

Conform scenariului vehiculat de presa, David ar prelua postul de ministru de Interne care a revenit pana in prezent PSD, iar Ioan Chelaru (PSD) ar ocupa postul de ministru delegat pentru Administratie, in locul liberalului Victor Paul Dobre, potrivit Mediafax.

Pe de alta parte, surse din PSD au declarat ca pe lista posibililor inlocuitori ai lui Ioan Rus se afla Liviu Dragnea, Marian Oprisan si Mircea Dusa.

Radu Stroe este un al nume vehiculat pentru portofoliul de la MAI.

Ministrul de Interne Ioan Rus si-a dat demisia - acuza presiuni facute de Basescu si Antonescu

Ministrul delegat al Administratiei din Cabinetul Ponta, Victor Paul Dobre, si-a dat, luni demisia. Tot luni si-a anuntat demisia si ministrul de Interne, Ioan Rus.

Cei doi ministri si-au depus mandatul in urma scandalului legat de referendumul pentru demisia lui Traian Basescu.

Ioan Rus a anuntat ca si-a inaintat demisia de onoare de la MAI, argumentand ca este "un politician onest, corect", iar in ultimele zile asupra lui au fost facute "presiuni" incepand de la Traian Basescu si continuand cu Crin Antonescu, lucru considerat "inacceptabil".

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca intentia ministrului Ioan Rus de a efectua un mini-recensamant pentru actualizarea listelor electorale este "ridicola".

Dubla demisie in Guvernul Ponta: Si Victor Paul Dobre si-a depus mandatul

"In conformitate cu solicitarea Curtii Constitutionale trimisa Guvernului, ma vad nevoit sa explic public domnului ministru Rus, domnului ministru Dobre, domnului chestor pentru Evidenta Populatiei, dar si domnului doctor Ponta, ce au de facut. Trebuie sa ia listele si sa constate daca au fost radiati din liste cei decedati pana la 29 iulie, daca au fost introdusi cei care au implinit 18 ani pana la 29 iulie si daca au fost radiati cei care nu mai au cetatenia romana, de la 29 iulie.

Sa verifice la Ministerul Justitiei daca au fost radiati cei condamnati cu interzicerea drepturilor electorale. De asemenea, trebuie sa ia legatura cu spitalele de specialitate cu privire la evolutia celor a caror stare de sanatate mentala nu le permite exercitarea dreptului la vot", a explicat Traian Basescu.

El a spus ca ideea recensamantului este de un "ridicol greu de comparat".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Cristian David MAI, #Dobre Rus demisie MAI, #propuneri ministri MAI , #demisie