Cum a descoperit Guvernul pericolul fascist (Opinii)

Luni, 28 Mai 2012, ora 07:57
6258 citiri
Cum a descoperit Guvernul pericolul fascist (Opinii)

Deoarece a cam picat prost in scandalul din jurul poetului fascist, pentru ca nu a reusit sa prinda decat o vaza, domnul Ioan Rus a dat probabil ordin tuturor subalternilor sa nu ramana soba secuiasca nescormonita. Dar ampla actiune de aparare a ordinii constitutionale nu va inlatura impresia de facatura mediatica nici macar gestionata profesionist.

Pe ce ma bazez? In primul rand, autoritatile de la Budapesta au comunicat public, vineri, faptul ca problema urnei cu ramasitele lui Nyiro Jozsef a fost rezolvata cu Bucurestiul. La prima vedere, informatia respectiva se bate cap in cap cu refuzul MAE de a permite inhumarea poetului fascist. Numai ca oficialii de la Bucuresti au spus ca urna nu poate fi adusa pe calea ferata, nimic despre alte mijloace de transport. In plus, tot vineri, MAE a comunicat, suspect de laconic, ca nu si-a schimbat pozitia.

Avea sa vina, sambata, prefectul de Harghita, care a descoperit ca autorizatia de inhumare contine date gresite, si a atacat-o in contencios administrativ, iar pana la solutionarea pe fond, adica in 20 iunie, bocetul a fost suspendat.

In al doilea rand, autoritatile noastre au demonstrat o ipocrizie fara margini. Odata cu scandalul din jurul lui Nyiro Jozsef au descoperit ca in Romania sunt interzise organizatiile si simbolurile cu caracter fascist, rasist si xenofob, precum si promovarea cultului persoanelor acuzate de infractiuni contra pacii si omenirii.

Nu le-a interesat pana acum ca poetul fascist are un bust la Odorhei, o strada, ca exista scoli generale cu numele sau - o simpla cautare pe google va poate arata ca nu fabulez.

Ce s-a intamplat intre timp? Vin alegerile. FIDESZ vrea sa dea o mana de ajutor radicalilor maghiari in dauna UDMR. Cu toate ca presedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a declarat ca in momentul cand s-a programat ceremonia de reinhumare se stia ca in Romania vor fi alegeri comasate, in toamna, ma indoiesc de buna sa credinta.

Autoritatile nostre au fost umplute de ridicol deoarece li s-a servit o urna goala in timp ce adevaratele ramasite au calatorit nestigherite (oare cu valiza diplomatica?), astfel ca se poate pune justificat intrebarea cate asemenea tinte false au fost trimise pe traseu.

Faptul ca cenusa lui Nyiro Jozsef n-a fost ingropata nu schimba datele problemei. A fost un personaj sinistru pe care istoricii il plaseaza in centrul unor atrocitati fara seaman savarsite impotriva unor romani si este cunoscut drept locotenentul lui Szalasi Ferenc, premierul fascist care a omorat 200.000 de evrei in 1944.

Instanta va decide probabil ca urna sa nu are ce cauta pe teritoriul tarii. Cu cenusa sau nu, el a fost comemorat. La doi pasi de bustul sau, de o scoala de stat care-i poarta numele.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Nyiro Jozsef Romania, #Nyiro Jozsef inhumat, #scandal inhumare Nyiro Jozsef , #ministrul de Interne