Ioan Rus: Prioritatea mea nu este sa schimb oameni, ci sa-i dotez

Luni, 14 Mai 2012, ora 14:33
1991 citiri
Ioan Rus: Prioritatea mea nu este sa schimb oameni, ci sa-i dotez
Foto: mai.gov.ro

Ministrul Internelor, Ioan Rus, a declarat ca prioritatea sa nu o reprezinta schimbarea oamenilor din minister, ci mai degraba dotarea lor, referindu-se la urmarile cazului fratilor Camataru.

Totodata, ministrul Rus a precizat ca asteapta sa vada ce va contine raportul referitor la acest caz, dupa care va lua deciziile care se impun.

"Vom vedea ca contine acest raport si care este situatia reala. Deciziile vor fi rationale si nu emotionale. Prioritatea mea nu este sa schimb oameni, este sa ii dotez, sa constat nivelul de competenta in minister", a declarat ministrul de Interne, luni dupa-amiaza.

Acesta a mai spus ca nu poate, de pe scarile partidului sau, sa stabileasca vinovatii din cazul fratilor Camataru, adaugand ca reprezentantii Politiei Romane ar trebui sa fie intrebati, in aceasta situatie, "pentru ca eu personal nu l-am cautat" (pe Nutu Camataru - n. red.).

Ponta primeste miercuri raportul cerut in cazul Camatarilor

Ministrul Internelor are in lucru raportul solicitat de prim-ministrul Victor Ponta in cazul Camatarilor, dar si a altor urmariti penal, urmand ca acesta sa-i fie prezentat premierului miercuri.

Victor Ponta a anuntat, luni, ca i-a cerut ministrului Ioan Rus sa ii prezinte un raport complet in ceea ce ii priveste pe cei care sunt dati in urmarire generala.

"Am spus ca situatia asta cu infractorii dati in urmarire pe care nu-i cauta nimeni e cu totul inacceptabila", a afirmat premierul. Intrebat daca asta inseamna ca va schimba sefii Politiei, Ponta a mentionat ca s-ar putea intampla acest lucru.

"Daca e nevoie de schimbari, facem si schimbarile necesare, dar nu il dau afara pe om daca nu are niciun fel de vina. Am lucrat cu asemenea lucruri, in urma cu 12 ani", a raspuns seful Guvernului.

Ioan Rus, despre fratii Camataru: Unul este prins si unul urmeaza sa fie prins

Ionut Balint, cunoscut sub numele de Nutu Camataru, s-a predat, luni, dupa ce fratele sau, Sile Camataru, a fost prins in noaptea de sambata spre duminica, pe o autostrada din Germania.

Nutu Camataru a acuzat-o pe sotia lui Mihai Tatulici, Mihaela Tatulici, ca din cauza ei a ajuns la inchisoare. Fratii Ion si Vasile Balint, cunoscuti sub numele de Nutu si Sile Camataru, au fost condamnati, vineri, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, printr-o decizie definitiva, la 6 si respectiv 13 ani de inchisoare.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ioan Rus schimbari minister, #schimbari oameni MAI, #Ioan Rus arestare frati Camataru, #prindere frati Camataru , #ministrul de Interne