Platon si Aristotel, doi "telectuali" infractori. Ministrul de Interne stie... (Opinii)

Luni, 02 Iulie 2012, ora 21:55
5390 citiri
Platon si Aristotel, doi "telectuali" infractori. Ministrul de Interne stie... (Opinii)

Ministrul Internelor, social-democratul Ioan Rus, ar fi putut deveni, conform zicalei, "daca taceai, filosof ramaneai", un mare ganditor. Din pacate, a deschis gura si a aratat lumii ca penibilul, ca si Universul sau prostia umana, vorba lui Einstein, sunt chestiuni infinite.

Ioan Rus a argumentat recent ca practica plagiatului este veche de cand lumea si pamantul. Mai mult decat atat, acesta a facut dovada vastei sale culturi generale afirmand ca atat Platon, cat si Aristotel, au plagiat:

"De vreo doua mii si ceva de ani, de la Aristotel si Platon, toti cei care au scris teze de doctorat pe filosofie, pe politica, pe stiinte sociale, toti au plagiat. Repet, de la Aristotel incoace si Platon, pe tehnic, de la Newton si Einstein, toata lumea a plagiat. Astia, colegii nostri, care se ocupa de drept, de la codul napoleonian incoace, au contextualizat Codul, dar toti au plagiat", a declarat la Antena 3 ministrul de Interne.

Explicatia halucinanta a ministrului de Interne ar fi comica, daca nu ar fi tragica. Acesta arata nu doar faptul ca Ioan Rus habar nu are cine au fost Platon si Aristotel, dar el, in argumentatia sa, incearca sa puna "pe caprarii" marii ganditori ai lumii acesteia: "pe tehnic, de la Newton la Einstein".

Sau, cum ar fi spus Aristotel, "totul incepe si se termina cu organizarea".

Descoperirile sale in materie de filosofie, tehnica, stiinte sociale si politice ar putea revolutiona intreaga lume stiintifica. Ministrul arata intregii lumi ca pe vremea lui Platon si Artistotel exista o disciplina numita filosofie.

Este incredibil cum oameni care nu au o minima cultura generala, care nu au habar despre istoria stiintelor sociale, sunt liberi sa vorbeasca despre chestiuni delicate din sfere deloc familiare.

Ministrul de Interne ar fi trebuit sa spuna - sau, cine stie, poate ca o va face de acum inainte, avand in vedere ca are raspuns la toate intrebarile lumii - in ce categorie se poate incadra lucrarea lui Aristotel intitulata "Despre suflet". Si, evident, sa explice si plagiatul de acolo, ca exista, cu siguranta.

Intransigenta militieneasca si inversunarea reprezentantului oamenilor legii la cel mai inalt nivel - si aici trebuie facuta precizarea ca unii dintre acestia sunt chiar oameni care nu au trecut prin scoala ca gasca prin apa - a continuat, acesta afirmand ca doar la o suta de ani apare o lucrare speciala.

Aici, evident, avem de-a face cu un paradox. Si aceasta deoarece ministrul a pornit de la premisa ca toti plagiaza. In aceste conditii, concluzia formulata de domnia sa este ca numai la un secol o data apare o lucrare speciala. Deci, recurgand la un silogism, rezulta ca exista posibilitatea ca unii sa nu plagieze.

Daca se intampla, intr-adevar, asa, atunci rationamentul ministrului de Interne este unul gresit.

Ce inseamna, insa, lucrare speciala? Si cum se diferentiaza aceasta de alte lucrari academice? Evident, adevarul este dincolo de noi. Singurul care il stie este (liber)cugetatorul Ioan Rus, care nu isi opreste a sa minte, "ci-ntr-o clipa gandu-l duce mii de veacuri inainte", vorba lui Eminescu.

Ioan Rus a mai adaugat ca premierul Victor Ponta nu trebuie sa demisioneze. "O ceata de portocalii s-a intrunit, in frunte cu un chimist, sa atace cu duritate maxima niste chestiuni legate de drept. Nu mi se pare normal. Nu trebuie sa demisioneze premierul. Eu zic ca specialistii sa ne spuna. Sa fim calmi pentru tema aceasta. Eu sunt calm permanent", a fost concluzia ministrului de Interne Ioan Rus in cazul de "plagiat".

Intrebarea care ramane este: ministrul de Interne in ce calitate isi da cu parerea despre chestiunea acestui plagiat?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#plagiatul lui Ponta, #Ioan Rus aparator Ponta, #demisie premier Ponta plagiat , #ministrul de Interne