Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Rus, despre Antonescu: Nu ajunge sa vorbesti cu silabe cantat-lungite poporului de la televizor

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 08:30
6906 citiri
Rus, despre Antonescu: Nu ajunge sa vorbesti cu silabe cantat-lungite poporului de la televizor
Foto: Arhiva

Fostul ministru de Interne, Ioan Rus, sustine ca a venit randul social-democratilor sa dea un presedinte tarii, iar romanii ar trebui sa incerce ceva fara "escu".

Cat despre Crin Antonescu, Rus a declarat, intr-un interviu pentru Revista Kamikaze, ca nu ajunge "sa iti exprimi dorinta si nici sa vorbesti cu silabe cantat-lungite poporului de la televizor" si ca ar trebui sa demonstreze ca merita functia de presedinte.

"Mi-ar placea sa incerce sa merite a fi presedinte, restul hotaraste publicul. Cand intelegi cu ce se mananca functia de presedinte, deja ai devenit politician, depasesti faza de politruc.

Domnul Antonescu cred ca a avut o viata fericita pana acum, a fost poate mereu protejat, ajutat, sponsorizat si nu a inteles ca trebuie mereu sa dai ceva in schimb chiar si pentru dorinta de a deveni presedinte. Nu ajunge sa iti exprimi dorinta si nici sa vorbesti cu silabe cantat-lungite poporului de la televizor. Nu-i port pica domnului Antonescu pentru ca m-a jignit, dar am avut un Antonescu sef de stat, poate ca incercam si ceva fara "escu". Cred totusi ca a venit si randul pesedistilor sa dea un presedinte. Nu stiu ce gandesc tovarasii mei de partid despre asta, dar cred ca ei stiu ce vreau eu sa spun", a spus fostul ministru.

Intrebat daca in PSD exista regrete pentru ca "s-a facut jocul lui Antonescu", Rus a replicat ca a fost o necesar ca PSD si PNL sa-si uneasca fortele, dar "Crin Antonescu se grabeste si va pierde foarte mult, poate chiar totul".

"A fost o necesitate unirea fortelor PSD cu PNL in fata unui sistem politic basist care face totul ca schimbarea sa nu aiba loc. Nimeni nu imparte prada in politica daca nu este obligat. Poate ca am fi putut face o politica mai inteligenta fata de Basescu daca nu am fi avut de rezolvat tot felul de frustrari personale. Noi aveam o intelegere cu domnul Antonescu pe care eram hotarati sa o respectam, nu trebuie sa facem plata inainte, ca la bordel. Domnul Antonescu trebuia doar sa aiba putintica rabdare. Din pacate, se grabeste si va pierde foarte mult, poate chiar totul", a explicat pesedistul.

De asemenea, fostul ministru a vorbit si despre scorul pe care l-ar putea obtine USL la alegerile parlamentare.

Crin Antonescu il ataca pe Rus: Minte, are ceva de ascuns, sper ca a plecat

"Ar putea sa coste USL, dar nu stim cat. Poate unora le pare simpatica faza cu regele este gol, cine stie? Poate ca, vazand bucile rozalii, vor vota, desi stiu de la un prieten de-al meu care se ocupa de marketing politic ca oamenii nu voteaza clovni. Din pacate, domnul Antonescu a reusit in 52 de zile sa arate si lucruri de caracter care puteau sa ramana un mister. La experienta domniei sale, ar fi trebuit sa inteleaga ca este seful statului, nu al unui partid-stat. Chiar asa, interimar cum era, ar fi putut sa-si creeze un avantaj in viitoarea competitie. Nu cred ca a reusit, si-a creat un handicap", a mentionat Rus.

Acesta a admis insa ca ar putea fi "subiectiv", amintind ca liderul PNL l-a facut "mincinos".

"Eu sunt subiectiv poate pentru ca m-a facut mincinos, dar faptul ca nu si-a tinut promisiunea trambitata de demisie a socat o intreaga Romanie. Daca se stia un om slab, trebuia sa nu-si ia angajamente publice. Eu ii doresc succes, dar atacul lui la pesedisti nu este firesc in campanie. Poate ca va trebui sa ceara sprijinul nostru, si atunci va trebui sa explice. Pesedistii nu se vor lupta pentru el doar pentru ca este prieten cu Dragnea sau Ponta, va trebui sa faca un angajament personal. Va trebui sa deconteze toate acestea si eu ii doresc succes", a conchis Ioan Rus.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Rus Antonescu presedinte, #Ioan Rus ataca Antonescu, #Rus alegeri parlamentare USL , #ministrul de Interne