Ziare.com

Ioan Rus, despre referendum, demisie si Ponta presedinte Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Joi, 25 Aprilie 2013, ora 12:17

   

Ioan Rus, despre referendum, demisie si Ponta presedinte Interviu
Vicepresedintele PSD, Ioan Rus, se declara gata sa sustina candidatura prezidentiala a lui Crin Antonescu, daca USL va mai exista in 2014. El considera ca, in acest moment, existenta USL este mai importanta pentru tara decat pentru foarte multi membri ai partidelor ce o compun.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Ioan Rus a aratat ca la referendum nu a gresit cu nimic, iar faptul ca, ulterior, alegerile parlamentare s-au desfasurat in exact aceleasi conditii demonstreaza ca nu a facut nimic gresit: "Am demisionat pentru a permite PNL sa aduca un nou ministru care sa faca ceea ce unii credeau ca noi nu vrem sa facem. Faptul ca si alegerile generale s-au desfasurat in aceleasi conditii demonstreaza fara tagada ca noi am avut dreptate".

Ioan Rus a explicat cum vede regionalizarea si mizele ei si a subliniat ca principalul sau proiect politic este descentralizarea.

Ati redevenit vicepresedinte al PSD dupa 5 ani de cand nu v-ati mai implicat activ in viata politica de partid. Ce v-a determinat sa reveniti?

Eu nu am parasit niciodata acest partid, sunt membru PSD de aproape 20 de ani. In esenta mea am fost, sunt si voi ramane social democrat, prin structura, educatie si experienta de viata. A existat o perioada in care, asa cum se intampla si intr-o familie sau intr-o casnicie, nu am mai fost neaparat pe aceeasi lungime de unda cu colegii mei din partid si, de aceea, am considerat firesc sa ma retrag din prim-planul vietii de partid.

A fost o decizie inteleapta pentru ca am avut ocazia sa analizez cu detasare politica din Romania si perspectiva social-democratiei si am socotit ca acum este momentul in care trebuie toti sa punem umarul pentru ca Romania sa renasca. Nu cred ca noi, ca tara, avem alta sansa decat sa mergem inainte si am convingerea ca aceasta perioada poate fi una in care putem face asta.

Sa vedem unde sunt pesedistii care nu au ramas cu sufletul alaturi de partid chiar daca uneori ne-am bucurat ca se retrag, fiindca raman scaune libere

Cum vedeti pozitia actuala a PSD pe scena politica romaneasca? Are sa se teama de ceva in viitorul apropiat?

PSD, ca partid, trece printr-o perioada mai linistita acum, mai solidara si cu mare potential electoral. Dar eu cred ca trebuie sa ne pregatim pentru ceea ce va veni, pentru razboaiele politice viitoare. Ori pentru asta este nevoie sa ne inventariem toate resursele politice cele mai importante, adica oamenii.

Sa vedem unde sunt pesedistii care nu au ramas cu sufletul alaturi de partid chiar daca uneori ne-am bucurat ca se retrag spre viata profesionala, fiindca raman locuri pe scaunele Puterii. Noi stim cu totii ca oamenii sunt singurul capital real al unui partid, ca ideile sau ideologiile sunt create de oameni sau trebuie puse in practica de oameni.

In acest moment, cred ca PSD are nevoie de cat mai multi oameni de calitate, profesionisti, intelectuali, de oameni respectati de comunitatile lor, indiferent de studii, profesie sau varsta. Daca PSD va reusi sa gaseasca oameni si sa-i cointeresam sa adere la proiectele noastre, atunci nu cred ca partidul are de ce sa se teama.

La referendum, eu am mers chiar pana la capat, pana la capatul demersurilor legale

Dar de dosarul economic are PSD motive sa se teama? Sunteti in fruntea guvernarii intr-o perioada nu tocmai fasta, protestele s-au inmultit, cuvantul 'minciuna' este scandat tot mai des. Sunt acestea motive de ingrijorare?

Da, constatarile dvs. reprezinta serioase motive de ingrijorare. Solutia nu poate fi gasita decat in ideea de solidaritate nationala si competenta. Fata de alte sisteme cu reguli foarte clare - si ma refer la doua dintre ele in care activez zi de zi: mediul de business privat si invatamantul superior, in care criteriile de selectie si promovare sunt bazate numai pe competenta si pe competitivitate - politica este mai putin structurata din acest punct de vedere.

De aici si cazurile pe care le gasim in toata clasa politica, si nu numai in PSD: oameni care nu corespund din punct de vedere profesional sau moral. Este un neajuns al politicii romanesti, dar nu numai al politicii, ci in general un punct sensibil al societatii romanesti.

E foarte posibil ca cei peste 20 de ani de democratie sa nu fi fost inca de ajuns pentru ca romanii sa inteleaga ca democratia presupune valori si competitivitate si ca orice alte criterii nu conduc catre succes, ci te arunca doar intr-o betie din care te trezesti, intr-o buna zi, fara nimic. Vad acum o noua generatie care vine incet-incet din urma in PSD si care trebuie creditata cu incredere pentru a pune bazele unui nou proiect de societate.

Dupa referendumul din vara trecuta, multe voci v-au acuzat ca nu ati mers pana la capat. Voci mai ales din PNL, dar si din PSD. S-au inchis ranile? Cum veti colabora cu liberalii in cadrul USL in aceste conditii?

Eu am mers chiar pana la capat, pana la capatul demersurilor legale. Si vreau sa va spun ca nu am niciun fel de rani. Cred ca, in acest moment, existenta USL este mai importanta pentru tara decat pentru foarte multi membri ai partidelor ce o compun, iar politica este in esenta ei coabitare cu ceilalti.

De asta, sa faci politica intr-o coalitie presupune sa ai ceva mai multe calitati decat pe cea de politician, de oameni care nu sunt conditionati de politica si care stiu a mentine autonomia fata de aceasta. Personal, eu sunt total autonom fata de politica, nu sunt in niciun fel conditionat de aceasta si inca nu mi-am pierdut o calitate esentiala pentru a convietui intr-o coalitie: increderea.

In plus, coalitia noastra are un proiect, iar atingerea obiectivelor acestui proiect este proiectul care trebuie sa guverneze coabitarea dintre cele doua partide si nimic altceva. Iar in acest context, eu pot sa imi subsumez eventualele nemultumiri personale interesului national, in consecinta pot colabora cu toti cei care cred la fel.

Daca USL va exista in 2014, il voi sprijini pe Crin Antonescu

Tot in vara, Crin Antonescu v-a adus acuzatii foarte grave. Dupa acel episod, il socotiti potrivit pentru a fi presedintele Romaniei? Il veti putea sustine cu toata convingerea in campania prezidentiala?

Domnului Crin Antonescu si acuzatiilor pe care domnia sa mi le-a adus eu am raspuns. De altfel, nu eram eu adresantul acestora pentru ca nemijlocit de problematica in discutie se ocupa domnul Victor Paul Dobre, ministrul delegat pentru Administratie, un liberal profesionist si un om de o corectitudine impecabila.

Noi am demisionat pentru a permite PNL sa aduca un nou ministru care sa faca ceea ce unii credeau ca noi nu vrem sa facem. Faptul ca si alegerile generale s-au desfasurat in aceleasi conditii demonstreaza fara tagada ca noi am avut dreptate.

Eu consider aceasta problema inchisa, daca USL va exista in 2014, il voi sprijini pe Crin Antonescu.

Coabitarea cu Traian Basescu este obligatorie

Victor Ponta ar putea fi un bun presedinte al Romaniei?

Victor Ponta este un politician care deja a confirmat in politica mare. Are in fata cel putin 30-40 de ani de politica si, cu siguranta, la un moment dat, va putea fi si presedintele Romaniei, depinde de el sa ii convinga pe romani ca poate fi un bun presedinte.

Cristian Diaconescu deplangea recent, intr-un interviu acordat Ziare.com, disparitia de pe prima scena a PSD a proeuropenilor care au negociat din pozitii guvernamentale intrarea Romaniei in UE. Si v-a nominalizat printre ei. Revenirea dvs. in conducerea PSD poate fi considerata o revenire la acel curent proeuropean?

Niciodata in PSD nu a prevalat un curent antieuropean. Nu cred ca exista unii mai europeni ca altii, in esenta. Orientarea PSD spre Europa nu sta in Ioan Rus, Popescu sau Georgescu, ci sta in proiectele pe care si le asuma si deciziile pe care le ia.

Proiectul actual de descentralizare este cea mai buna dovada ca Romania este indreptata ireversibil spre politicile generale europene. Cu siguranta, eu sunt un proeuropean convins, vom vedea ce poate sa insemne acest lucru pentru partid.

Socotiti coabitarea pasnica cu Traian Basescu un castig pentru politica romaneasca? Ar putea fi o politica riscanta din punct de vedere electoral?

Nimeni nu poate conduce o tara tinand cont doar de riscurile care apar din punct de vedere electoral. Este o imensa prostie sa credem ca doar intr-un partid sunt valori, este competenta, corectitudine etc.

In consecinta, coabitarea este necesara sau, mai bine spus, este obligatorie mai ales ca provine ca urmare a unui vot dat de propriul popor. Cand vom invata sa ne raportam strict la interesele tuturor si nu doar la cele ale unor grupuri, vom fi cu adevarat europeni. Democratia nu este deplina decat daca toti au acces egal la ea.

Grupul de la Cluj este un spirit

Guvernul Ponta, ministerul condus de Liviu Dragnea lucreaza intens la proiectul regionalizarii. Dvs. sunteti un vicepresedinte regional al PSD. Cum credeti ca va arata Romania dupa regionalizare? Vom fi mai bogati, mai europeni?

Procesul de regionalizare nu va fi usor de realizat pentru a fi echitabil si pentru ca sa aduca resurse mai ales pentru zonele mai putin dezvoltate din Romania. Din capul locului trebuie spus ca regionalizarea nu ofera fotolii, ci mai degraba va fi un loc unde este nevoie de cautarea interesului comun, in detrimentul egoismului si competitiei cu orice pret.

Trebuie sa ne asumam descentralizarea ca fiind un scop al nostru, ca fiind un proiect caruia noi, PSD, ii dam sensul cel mai profund, alaturi de Guvern. De buna seama ca nu vom fi peste noapte mai frumosi sau mai bogati, dar numai daca vom alege sa descentralizam resursele si deciziile vom putea sa crestem rata de absorbtie a fondurilor europene, sa dezvoltam proiecte regionale inter-judetene si trans-judetene care ne vor permite sa ne dezvoltam infrastructura, sa colaboram direct cu regiunile de dezvoltare ale UE si sa cream proiecte comune de dezvoltare.

Aruncat in derizoriu de catre unii, trebuie spus ca un beneficiu major al descentralizarii va fi acela ca statul se va apropia de cetatean prin mecanismele de guvernare participativa. Sunt convins ca descentralizarea este un proces pe parcursul caruia avem sansa sa ajungem si noi in randul lumii, sa avem capacitatea de a performa in domeniile in care avem competente.

Se vorbeste despre faptul ca grupul de la Cluj are o influenta majora nu numai in PSD, dar si la nivelul diferitelor structuri ale statului. Din punct de vedere structural, mai exista grupul de la Cluj?

Grupul de la Cluj este un spirit, iar spiritul nu inceteaza, va exista atat timp cat noi, oamenii din mijlocul carora a izvorat, suntem inca prezenti. Conteaza mai putin daca ii spunem grupul de la Cluj sau grupul de la Jibou, un lucru este cert: Transilvania a fost mereu, este si acum, subreprezentata in structurile centrale ale PSD.

Subreprezentarea actuala cred insa ca nu se mai datoreaza "centrului" sau conducerii de la Bucuresti. Cred ca acum suntem de vina noi insine pentru ca nu am stiut sa ne grupam in jurul unor lideri pe care sa-i propunem la Bucuresti sau pentru candidaturi locale sau regionale, lideri care se pot impune pe plan national.

Sa fim sinceri si realisti: pentru ca sa se bata pentru interesele cetatenilor din judetele noastre trebuie lideri competenti, oameni cu experienta si cu recunoastere nationala. Spun foarte deschis: si astazi ne lipseste un program politic regional, pe baza caruia sa se constituie un plan de dezvoltare a zonei noastre, prin care sa aducem resurse din competitia nationala, de la buget si mai ales din dezvoltarea zonei noastre. Cred ca descentralizarea ne va permite sa ne promovam interesele regionale si sa lucram la proiecte de dezvoltare a zonei noastre.

Care este proiectul dvs. pentru Romania?

In activitatea mea politica am incercat sa construiesc mai multe proiecte zonale sau locale, de la fluidizarea granitelor, la "marea impacare". Proiectul de descentralizare este ultimul mare proiect la care vreau sa particip cu speranta, dar si cu credinta si disperarea ca nu este optional, ci obligatoriu sa reuseasca.

In caz contrar, este un tren pe care daca-l pierdem, din interese egoiste sau lupte politice inutile, atunci vor avea de suferit copiii nostri. Cred intr-o noua politica ardeleana si intr-un grup ardelean axat pe actiune si complementaritate cu celelalte zone ale Romaniei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5821 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
26 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ioan Rus. pleroarie doar pentru putere,pentru guvernare De ce ?

Fiindca v nu are PSD o petrsoana care sa aiba calitati de a fi presedinte b de tara.
De aceia lasa pe PNL sa propuna candidatul la presedintie, iar PSD sa-l sustina ca sa nu piarda guvernarea.
Un bogdan Aurescu ori Cristian Diaconescu candidati la presedintie, reduce drastic sansele lui Antonescu din primul tur. In turul II sigur pierde.

 

Ha nincs Lo. szamar is Jo !- zice ungurul ! Pe romanhesti zice-se

..........ca daca nu ai cal ,si MAGARUL e bun.
Daca PSD nu are prezidentiabil, e bun si un magar.

 

dar cine vrea sa-i stie parerea lui Rus !

romanii au fost obisnuiti sa asculte pe oricine , care-si da cu parerea despre orice !
sa-l intrebam si pe Claudiu Raducanu ce parere are despre Eminescu ?
vreti ?
e prea de dimineata ! de fapt e seara , am plecat la somn ! o zi fericita va doresc tuturor !

 

Ne-ar interesa să explice cum l-a plagiat Platon pe Aristotel.

.

Josh Freed intr-un decumentar magistral intitulat

"Dicatatura expertilor" demonstreaza impostura armatelor de specialisti de toate orizonturile si disciplinele : strategii militare, oenologie, arte, economie etc.
Deomnstra ca marii degustatori de vinuri nu fac diferenta intre un vin rosu si unu alb cu colranti, ca marii specialisti in opera de arta se extaziaza in fata falsurilor de toata mana facute cu vopsele de casa si pe panze cumparate la supermarket, ca sunt capabili sa confunde o opera de maestru cu isprava din penel a unui... cimpanzeu, ca marii specialisti in economie sunt niste hahalere imbracate bine, ca nelipsitii nutritionisti sunt just buni sa impace cu pufuletii si televizorul pe obezul convins de acestia ca detoxifierea se paote face in cinci zile.
O pletora de escroci imonzi, avizi de bani si care vand apa cchioara drept leac pentru cancer.
Insusi Napoleon nu scapa acestei analize, devreme ce este pomenit pentru profetia sa militara potrivit careia Wellington este un biet strateg pe care-l va invinge inaintea pranzului. La Waterloo !!!

In ce nepriveste, peisajul este din ce in ce mai dezolant :
Vanghele care vorbeste despre onoare, cinste si morala impopotonandu-l pe pretinu' lui Voicu plecat nu se stie de ce sa faca sapte ani de mititica.
Cristian Sima care ne vobeste despre bursa sieconomie incat ne intrebam ingrijorati cum de nu l-am pus si pe f... vant asta Prim Ministru in locul doctorului in Drept Ponta.
Silviu Brucan, suflecata pan' la brau, ne spala creierele la raul ProTv, ca pe rufe, de le-a zdrelit cu totu'.
Dinescu si pretinu' lui isi pun ciubotele pe masa la sherifu' la Realitatea tv si indruga verzi si uscate la Realitatea tv de douaj'de ani.
Pe la Antene omul cu laptopul ne-a dat cu scartzul vocii sale pe geamuri ani verzi.
CT Popescu isi exhiba nevrozele cand de toamna cand de iarna cand de primvara ca pe profetii si in felul asta se pricopseste.
Patricu si ala ne vorbeste despre competenta Bancii Ntionale si ni-l trimite ca pe Mesia pe un zevzec ras in cap sa ne tunda chilug din noua lui functie de vice pe la Banca Nationala.
Puhoaie de tontti dau iama prin televiziuni care mai de care mai dashtept, mai plin de ifose, tocmai coafat, lacuit, vacsuit, sulemenit in cabine, pusi sa ne invete zambind spre linistea nosastra cand democratia originala, cand pe cea de rit suedez si explicandu-ne ca proprietatea e un moft.
In vreme ce ne reconforteaza puandu-ne coarne cu...

"Asa vrea poate Dumnezeu
Asa ni-i datul sortii",

Indaratul lor gros si larg de "za mazar and za fazar", jaful continua nestingherit.

t basilic

De ce nu ii "lauzi" si pe formatorii de opinie porto-baseRai camuflati in televizisti,ziaristi,analisti,experti plini de deontologie si respect pt adevar convenabil lui baseRau,nutzy,boa giu si sleahta lor de hoti incompetenti si fuduli cea ce nu-i destul
Iti amintesc eu cativa care coloreaza creierele in portocaliu:turcescu,cristoiu,badin,andronic pora,fati,prisacariu,h alexandrescu-socru,narcisa iorga,ada mesesan,sorina matei,paula rusu,sorin ionita,laura stefan,orcan,barbu,m marian,a lupea.
Aminteste si telectualii care pe bani grei se lafaiau hidos pe la tvr in perioada culcer-lazescu:plesu,liiceanu,cartarescu,hr patapievici,munteanu.
I.rus este un perdant pasionat al alegerilor de orice tip.
Anul trecut a manarit doua blaturi mari :l-a facut pe incompetentul boc primar la Cluj si l-a salvat pe base la referendum privind demiterea sa.
In rest pe unde trece se usuca totul

Rus,ca si celalalt ardelean Rosu,o da cotita!

Daca citesti interviurile lor si o iei de la capat,

de cate ori o faci,intelegi altceva!

Este o lectie invatata la scoala de partid din trecut-

imbarligare si ducere in eroare a adversarului!

bum

Atat Rus cat si tot staff-ul PSD stiu ca USL se va rupe, cel mai probabil chiar in acest an, pentru ca anul viitor PSD sa isi poata etala propriul candidat la Presedintie. Deja la europarlamentare au anuntat ca merg fara PNL, urmeaza sa anunte ca au un candidat propriu si la Prezidentiale, cel mai probabiul Victor Ponta sau, posibil, Sorin Oprescu. Insa PSD vrea sa fie privit drept victima a ruperii USL, de aceea vor sa basculeze raspunderea acestui act politic in curtea PNL. PNL-ul sa cumuleze reactiile celor nemultumiti, dezamagiti de ruperea acestei aliante. Dupa cum vedem, aproape nu trece o zi fara ca PSD sa nu comita vreun act menit a enerva, a injosi tabara "prietena", cea a PNL. Asta se face cu un scop. Se asteapta ca odata si odata Antonescu cel mai probabil, sa rabufneasca si sa anunte ca el si Felix se retrag din USL. Sa ne amintim ca tot Antonescu a mai vorbit despre o posibila rupere a USL, Ponta nu a spus-o niciodata, dar nici nu a ratat nici o ocazie pentru a irita partenerii din PNL. Iar PSD-ul ataca cu cei din linia a doua; Carciumaru, Mazare, Oprisan, pentru ca Ponta sa ramana mai curat, mai uscat, desi, pentru el se fac cartile.

Mai Oscar, despre astia am scris eu. Despre aia,

scrie tu si nu trasa sarcini, nu delega fiindca nu vei fi de nime servit mai bine ca de tine insuti.
Incaltea, si de gresesti, este gresala ta.
Ai insa grija ca gresala ta sa nu se ia pe cei albi ca varul, precum banca.
Banca aia vopsita proaspat.

spusele lui Rus miros a propaganda nerusinata

si e pacat ca s-a lasat coplesit de manipularile din interiorul PSD .
Sa-i fie tarana usoara in politica ....

USL deja a nenorocit Romania in 2012 , cu concursul scursu lor din PDL , nenorocire continuata si in 2013 .
Organismele uriesesti de manevrare a miliardelor pe care le creaza cu zdrobitoarea majoritate USL dar si cu unanima complicitate a opozitiei vor reusi sa distruga Romania mai ceva decat distruge criza tari cunoscute .

Stiti cum devine propaganda asta !?
Exact ca telegondolele lui Oprescu :
nu sunt in stare sa termine lucrarile la un metrou incepute cu banii in banca si totul in regula dar ei viseaza la alte miliarde pe care sa le ciordeasca de la UE .... !
Iar p[rostimea sta cu gura cascata si cazuta in admiratie ca Moisescu cand vede cate o magie pe scena ... se jura ca asa ceva nu a mai vazut si dupa cateva emisiuni ii bate gura fundul cand recunoaste ca mai vazuse candidatul si altadata , prn tara .....

Regie , magie , prostie .
Si multa complicitate a partidului lui Blaga despre care Basescu stia pe ce carari apuca .
PP-DD a ratat sansa sa devina cineva pe scena politicii si a votat tot alaturi de oamenii puterii .
Parlamentul a devenit Marea Adunatura Nationala , Iliescu si-a vazut visul cu ochii .

Vai de Romania .

PONTA NU VA FI EVER

Presedintele romanilor. Al rromanilor poate... Oprescu nu va candida pentru ca planul PSD nu prevede asa ceva, decat ca eventuala momeala pentru neavizati... Planul PSD a fost simplku: sa faca uitate pacatele PSD trecand sub un nou nume-USL- dupa care, la momentul oportun, sa revina din nou partidul singular... Nu mai are PSD stralucirea de odinioara... Sau ma rog, stralucesc asa, ca antracitul... Nu cred ca Ponta va fi ales presedinte in Romania, mai ales ca starea economiei se degradeaza si romanii vor da vina pe guvern... Ca sa nu mai vorbim de problemele de imagine din ale pesedistilor care au adus furtul la rang de virtute si hotul la rang de vedeta... Romanii nu sunt prosti, chiar daca USL ii crede...

USL VA DISPARE! SI PSD, PNL, PC LA FEL!!!

Bum

... multumesc pentru urarea de zi buna.
Dar ... te culci odata cu gainile?
Apropo de Rus:
- prea sigur de el ! Candva am lucrat la CCE Statistica si am prelucrat aceste date folosite la ... Recensamant! Rus nu prea stie ce vorbeste, este adevarat ca si colegii mei au fost surprinsi nepregatiti, surprinzator! Vreau liniste acum, desi daca m-as implica as dovedi ca Basescu trebuia sa fie demis la referendum!

Rus

Este un socialist care, ca si orice socialist minte cu nerusinare... Nu poti da nici o ceapa degerata pe spusa oricarui membru al USL fie el PSD, PNL sau PC... Suntem focusati pe disparitia celui mai mare epricol ce a planat asupra Romaniei de la mica unire incoace: USL, cu toate componentele sale si cu toti aceia care ii sustin. Toti acestia trebuiesc izolati, precum un virus. Bagati in carantina si educati cametoda de dezinfectare...

USL VA DISPARE!!!

@Pappy: Bai Pappy nu mai umbla cu abureli...

Mai ia si tu o pauza ca oricum profetia ta nu se va implini prea devreme, avertisment valabil pentru intreaga sleahta de oranjisti prezenti pe acest forum ca: @ghilotina, @adevar, @bum, @Ord si alti cantareti ai prohodului usl.

Sa ne mai explice o data cum de la Platon si Aristotel

toti au plagiat.

Sau mai bine, cum au "cercetat" cu bugetul injumatatit.

 

Ei na.....

O alta Elena Udrea ...dar a psd-ului

"Am demisionat pentru a permite PNL sa aduca un nou ministru"

Sa intelegem ca tot ce s-a intamplat in vara lui 2012 a fost coordonat de PNL ?

 

@Cronos-am demisionat......

Uite asa o barba avea si uite asa o pieptana.Balbaiala de
balbaiala,se numeste.Au incercat sa dreaga busuiocul.

RO are momentan o clasa politica absolut orriginala: usl-u ca figura

centrala(de fapt psd) iar pe de laturi cateva incercari, anemice-sforaitoare-conjuncturale, de legitimare a poftei drept dogma, opozitionand evidenta proletara a burgheziei rosii: puterea fara justitie nu este unanima. O privire sumara in economia usl ar speria orice constiinta vie, orientata social catre evolutie; nu este cazu psd: pentru ca dansii muncesc vartos la recapitalizarea bugetului sarac spre directia linistita a partidului totalitar.
Ioan Rus confirma strategia partidului decis sa-si regaseasca linistea profunda, aceea care produce, a epocii Ilici presedinte si Nascase pm-ul de succes.
Problema care zgandare contextul umanitaros este simpla: dupa 24 de ani de guvernare intelegatoare constatam ca suntem mai saraci, mai obiditi, si cu viitorul amanetat pe mai multe vieti, decat supt domnia lui pingelica impuscatul; chestia terribila este ca actuala problema se dezvaluie, gradual si nesimtitor de sincer, insasi clasei sociale afiliate sfertului de masura discretionar. Va urma o foamete cumplita, o scarba uriasa si, cine stie, poate o retrezire pe masura; sau nu. Caci exista premisa comunista de a da din gura, in lipsa de mestecat mancare, pe marginea subiectelor dragi: Antonescu pres, Basescu afara si noi cu nudul gol, extaziati in fata antenelor livolutionare: noi traim, nu gandim - ca ne doare ce nu se vede!!!

 

@nolticus-RO are momentan o clasa..

Asa este.Esti cred singurul care ai pus punctul pe "i"
aratand ca statia cosmica a PSD-ului are niste sateliti
care doar fac zgomot.

si totusi in Romania se sinucid oameni

Pe bune , de-adevaratelea , nu ca grevista foamei sau lesinatii aia in direct .
Prostimea insa e amorfa , arunca in continuare gunoiul pe fereastra fara sa-i pese ca infectia cuprinde tot si ii ia si pe ei .

Poate aflu si eu cine e Mezesan si cine a propulsat-o in PDL cu asa mari puteri , cum de Raluca Turcan cu studii la Moscova a fost tare si ramane mare ... cine a dus politica paguboasa de comunicare . Asa , sa stiu si eu .
Ca in rest , mai PDL ..... mortua est .

Sa vedem ce vor spune datele finale la recensamantul din 2011

Daca populatia cu drept de vot va fi doar 16 mil. ce va face Rus,va merge pana la capat si va spune pentru cine lucreaza cu adevarat si va fi pedepsit pentru fals si inducerea in eroare a justitiei si a romanilor ?

 

@janvaljean-sa vedem ce vor spune....

E un subiect inchis.Nu vor spune nimic.Au dat cu mucii in
fasole si nu-i vor scoate din nou la suprafata.

In Romania nu raspunde nimeni pentru nimic!

Bineinteles ca rezultatele recensamantului vor demonstra ca pe listele permanente, care ar fi trebuit sa fie utilizate la Referendum, ar fi avut drept de inscriere max.16 mil. de votanti. Bineinteles ca in aceste conditii "vocalistul din curticica" ar fi ramas acolo,iar noi am fi castigat un an de post-basism. Dar tot bineinteles nu va fi nimeni culpabilizat,ci totul va fi pus pe romanismul care nu permite ca un sistem sa functioneze corect si cu precizie. Se vor gasi hibe la recensamant,se vor descoperi noi articole de lege care vor creste numarul admis pe listele permanente,se va acuza lipsa voturilor prin corespondente etc.,iar maestrul Rus va zice ca aia era legea atunci si el nu avea ce face (si nici dorinta sau interesul!). Si uite asa va mai fi bifat un moment care ar fi putut sa schimbe in bine soarta poporului roman,dar ca si la mineriade ,serviciile au vrut altceva. Si ele au castigat din nou,doar ca nu se mai recunoaste asa cum a avut demnitatea sa o faca Presedintele Constantinescu!

Janvaljean ....

taci, ca te linseaza portocaliii! Ai ghicit! Logic este asa, dar mai trebuie si demonstrat, dar va fi prea tarziu, Chiorul si fanii lui au tinut Romania in genunchi ani buni, si acum tot ei striga la ... USL, care totusi va face mult mai mult !

Triunghiul din Romania

Unul din varfuri,cel de la Cluj,a fost scos la suprafata de mai multa vreme,incercandu-se acordarea unei pozitii prioritare in politica romaneasca.Legaturile acestui grup
cu restul liderilor de partide sunt mai degraba comice,a se vedea sustinerea acordata lui Geoana si inclin sa cred ca de fapt acest grup este un fel de laborator,fals,spre care se incearca concentrarea "atentiei" clasei asa zis
politice de la noi.Prezenta lui George Maior nu se poate
explica altfel.La fel de inexplicabile sunt si legaturile
dintre acest grup si Ponta sau chiar cu Traian Basescu,
legaturi sustinute si intretinute de cine cine credeti?
Chiar de Ilie Sarba,taica popa care a fost agricultor.
Iesirile la rampa a acestui grup,din cand in cand,se fac
doar cand se pregateste un nou experiment.Altfel,cei trei
muschetari de la Cluj nu ies cu nimic in evidenta fata de
restul politicienilor.Vom trai si vom vedea ce spectacol
au mai pus in scena.De obicei,atunci cand vrei sa lovesti
pe cineva,ii adormi vigilenta sustinandu-l.Cat despre
spiritul de care vorbeste domnul in cauza,este de inteles
aceasta metafora tinand cont de fantomele care ne mai
bantuie dupa trecerea a 24 de ani de "democratie".Ar fi
cazul sa nu ne luam dupa ce zic aceste "umbre" ale unui
trecut pe care nu cred ca-l mai regreta cineva.Si mai cred ca a sosit momentul ca sa se scoata la suprafata
adevaratele valori ale acestei tari.Chiar daca au ochi
albastri.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor