Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ioan Rus: Greii PSD sa faca bine sa-l sprijine pe Victor Ponta

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 12:22
2508 citiri
Ioan Rus: Greii PSD sa faca bine sa-l sprijine pe Victor Ponta
Foto: Arhiva

Mircea Geoana nu a inteles ca trebuie sa fie umar la umar cu Victor Ponta, sustine Ioan Rus, fostul ministru de Interne din Guvernul condus de Adrian Nastase, precizand ca va fi de partea lui Victor Ponta, in acest conflict.

"Nu cu foarte mult timp in urma am avut discutii cu Mircea Geoana si i-am explicat si lui, dar si lui Victor Ponta la fel ca eu cred ca mai degraba ar trebui sa fie umar la umar in constructia politica, sociala, economica guvernamentala pe care acest partid trebuie sa o faca in perioada urmatoare. Sentimentul meu in acest moment este ca Mircea n-a inteles acest lucru pana-n capat. Si atunci voi fi alaturi de Victor Ponta in aceasta conjunctura in care intr-un fel sau altul a fost adus partidul", a declarat la Rfi fostul ministru de Interne.

Ioan Rus crede ca liderul PSD nu ar trebui sa isi puna la bataie mandatul.

"Este cam mult si cred ca intre mijloacele la loc de cinste langa fermitate se afla si negocierea, fara indoiala. Si atunci, poate fi o atitudine impinsa pana mai incolo, ca sa ai de unde lasa in negocieri si ca sa ajungi la solutia cea mai buna. Eu ma pronunt in ideea in care in acest partid e loc si pentru voci, care intr-un fel sau altul nu sunt in consonanta totala cu vocea conducerii, care de fapt toate aceste lucruri vor da o medie sau o vana mijlocie in care apa curge cel mai lin.

Dar dincolo de asta, nu sunt de acord cu excentricitati si cu idei dintr-acestea, care pot sa submineze intr-un fel sau altul unitatea partidului in jurul conducerii si in jurul principiilor si programelor pe care partidul le-a aprobat. Iar varianta aceea in care facem Congres... nu mi se pare ca presedintele partidului in acest moment trebuie sa-si puna in discutie mandatul, in disputa cu Mircea Geoana. In nici un caz, nu mi se pare necesar acest lucru sau nu mi se pare neaparat necesar", a mai spus social democratul.

Citeste mai multe despre Ioan Rus: Greii PSD sa faca bine sa-l sprijine pe Victor Ponta RFI.ro.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Ioan Rus scandal PSD, #conflict Mircea Geoana Victor Ponta , #Victor Ponta