Talpes, despre "randunicile" KGB: Din nefericire nu suntem maestrii acestei arte

Marti, 20 August 2013, ora 22:05
8275 citiri
Talpes, despre "randunicile" KGB: Din nefericire nu suntem maestrii acestei arte
Foto: Adevarul

Generalul Ioan Talpes, fost sef al SIE in perioada 1992-1997, a comentat declaratiile fostului general Ion Pacepa conform carora europarlamentarul Corina Cretu ar fi fost "o randunica" a KGB la Cotroceni cu misiunea de a-l racola pe Colin Powell.

Fostul general de Securitate Ion Pacepa a scris, in cel mai recent articol al sau publicat de site-ul WND, ca opinia sa este aceea ca de cand a ajuns consilier prezidential la Cotroceni, in mandatul lui Ion Iliescu, Corina Cretu a fost de fapt "o radunica" a KGB care ar fi avut ca scop racolarea americanilor de partea Moscovei. Ea ar fi avut aceasta ocupatie in perioada in care generalul Ioan Talpes era la sefia SIE.

"Haideti sa fim cat de cat normali. De la Iliada, ce altceva decat aceasta frumoasa Elena... Cum ar fi avut Menelau si Agamemnon sansa de a se indrepta catre Troia? Ma surprinde ca politica "randunicilor" a fost plasata din nou in Romania. Mai sunt oameni care ne plaseaza si acum ca maestrii ai acestei arte. Cum n-ar da Domnul sa fim? Dar din nefericire nu suntem. Am avut un anumit moment. Asta a fost inainte de Primul Razboi Mondial - Elena Vacarescu, Bibescu - femei inteligente, frumoase, care nu au fost plasate ca persoane din interiorul Serviciilor. In al Doilea Razboi Mondial lucrurile s-au mai profesionalizat. Iar pe urma, in Razboiul dintre Est si Vest", a declarat Ioan Talpes, pentru Adevarul.

Corina Cretu: Voi apela la justitie pentru a stopa minciunile lui Pacepa

Generalul Ioan Talpes spune chiar ca ar fi mai bine daca ar exista mai multe femei care sa rezolve conflicte.

"Ma tot gandeam, cum n-ar da Dumnezeu ca atunci cand a fost interventia cu Bosnia Hertegovina si dintr-o data vine inaltul oficial de la Washington si se casatoreste cu o distinsa doamna de la Budapesta. Lucrurile astea nu se pot separa. Si niciodata nu pot fi probate", a continuat Talpes.

Pacepa lanseaza o ipoteza socanta: Corina Cretu, "randunica" KGB, a incercat sa il recruteze pe Colin Powell

Fostul general Ion Pacepa l-a criticat in nenumarate randuri pe generalul Ioan Talpes. Inclusiv in cel mai recent articol al sau, Pacepa spune despre Talpes ca va lansa o carte in care intentioneaza sa il reabilitze pe detestabilul de Nicolae Ceausescu.

La randul sau, intr-un interviu pentru Adevarul, Talpes a criticat cea mai recenta carte a lui Pacepa intitulata "Dezinformare".

"Nu pot sa cred ca Pacepa a scris asa ceva. Si daca a scris inseamna ca si-a amintit de momentele din tinerete. El tinea lectii de politica in cadrul Securitatii. Si vorbea despre forme de socialism care se vor dezvolta inclusiv in America. Din punctul asta de vedere se asemana foarte mult cu Ceausescu.

Daca va amintiti in '78, Ceausescu i se adresa lui Jimmy Carter cu convingerea ca si acesta va avea o abordare socialista a politicii din America. Sa fi ajuns Pacepa la concluzia ca dupa atata amar de timp America ar fi putut ajunge la o astfel de politica...", s-a intrebat retoric Ioan Talpes.

Pacepa a publicat, pe 13 august, pe site-ul WND, un editorial cu titlul: "Partea intunecata a prietenei blonde din Romania a lui Colin Powell"

"Din pacate, am aflat de curand ca un mare patriot american si o persoana de onoare, generalul Colin Powell, ar fi putut fi tinta unei capcane intinse de serviciile secrete. Nu stim exact cand a inceput legatura sa (cu europarlamentarul Corina Cretu n.red.), cat de intima era.

Powell a negat ca a fost vreo legatura si poate ca el este total nevinovat. Exista totusi cateva informatii despre cealalta parte implicata in aceasta relatie, care sugereaza ca a fost turnata in matrita KGB", a scris Ion Pacepa pentru WND.

Pacepa vorbeste despre o noua generatie de agenti in haine sexy.

"O noua generatie de agenti sexy ai serviciilor secrete, cunoscuti pe vremuri sub numele de "randunici", sunt printre noi. Acum, ei isi fac jocul in lumea intreaga, in special la conferinte internationale, unde isi arata abilitatile politice si hainele sexy", a mai scris Pacepa.

Europarlamentarul PSD, Corina Cretu, a raspuns acuzatiilor fostului general Ion Pacepa.

"Vad ca arsita verii genereaza tulburari grave si ii predispune pe unii la fantasmagorii tabloido-conspirationiste, care n-ar inspira nici macar scenarii (neverosimile) de filme proaste.

Voi apela la justitie pentru a stopa aceste minciuni, chiar daca nu as vrea sa ii dau autorului acestor ineptii nici un fel de atentie", a scris Corina Cretu pe contul sau de Facebook.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Talpes Pacepa Cretu randunica KGB , #director SIE