Ioan Talpes ar putea reveni in PSD

Sambata, 06 Septembrie 2008, ora 12:42
2689 citiri
Ioan Talpes ar putea reveni in PSD

Senatorul Ioan Talpes vrea sa se intoarca in sanul social democratilor si sa candideze pentru un nou mandat la Caras Severin din partea Aliantei PSD + PC.

Se pare ca Talpes l-a contactat pe Mircea Geoana pentru a-i propune o formula de colaborare electorala in perspectiva alegerilor parlamentare, sustin surse din PSD, citate de Jurnalul National.

"Vrea sa vina sa candideze la noi. Ne-a spus presedintele Geoana acest lucru, insa subiectul a fost expediat destul de repede", a declarat unul dintre lideri.

Un alt membru al conducerii PSD a precizat pentru Jurnalul National ca stie de discutie de la Geoana si ca Talpes ar fi venit cu o "oferta" de fuziune intre partidul pe care il conduce - Uniunea Populara Social-Crestina - si PSD.

Insa, liderul social-democrat nu a vrut sa auda de asa ceva, dar nici nu s-a pronuntat cu privire la o posibila candidatura a senatorului sub sigla PSD + PC.

Ioan Talpes nu vrea sa vorbeasca despre intentiile sale. Intrebat despre discutia pe care a avut-o cu Geoana, fostul consilier prezidential nu a confirmat, dar nici nu a infirmat, spunand doar: "Eu prefer sa nu vorbesc. Va rog frumos... Pot sa vorbeasca unii si altii, dar eu nu vorbesc".

Ioan Talpes bate la usa social-democratilor la trei ani dupa ce si-a dat demisia din partid, in semn de protest ca, la Congresul din 2005, delegatii organizatiilor care primisera mandat sa-l voteze pe Iliescu au fost determinati sa-si schimbe votul "de diverse jocuri, interese, negocieri".

Ulterior, Talpes a intrat intr-un conflict deschis cu Mircea Geoana, acuzandu-l ca are "manifestari de pustism" si pozitii agresive si neargumentate la adresa lui Iliescu.

In ciuda sprijinului declarat pentru fostul sef al statului, Talpes a vrut la acel moment sa-si ofere serviciile presedintelui Traian Basescu, obtinand de la acesta o intalnire in care l-a asigurat ca se poate baza pe el in sustinerea actiunilor statului pentru integrarea europeana.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Ioan Talpes, #PSD, #intoarcere, #candidatura, #senator , #stiri Ioan Talpes