Vlas: Vintu a operat la fel in cazurile Petrom Service si FNI

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 21:33
2193 citiri
Vlas: Vintu a operat la fel in cazurile Petrom Service si FNI
Foto: Adevarul

Ioana Maria Vlas, singura care a facut inchisoare in dosarul prabusirii Fondului National de Investitii, sustine ca modul in care a fost falimentat Petrom Service-ul este similar cu cel in care a fost prejudiciat FNI-ul.

"Daca o sa va uitati la modul in care Petrom Service-ul a fost pus sa plateasca niste sume exorbitante pentru niste actiuni supraevalate de expertii domnului Vintu, veti vedea ca exista o asemanare cu ceea ce s-a intamplat la FNI", a declarat Vlas, intr-o interventie la Realitatea Tv.

"Modul sur operandi difera de la infractor la infractor, aici se vede insa ca infractiunile au fost facute de aceleasi persoane, in acelasi mod", a completat Vlas.

In opinia acesteia, omul de afaceri pare mai vulnerabil acum, insa aceasta ar putea fi doar o masca, pentru ca "Vintu este o persoana care stie sa-si ascunda sentimentele cand vrea, este un foarte bun actor".

Lotul Vintu, reunit in arest

"Ceea ce am vazut este un Vintu imbatranit, un Vintu mai trist, dar niciodata nu stii ce se ascunde sub ceea ce domnul Vintu lasa sa se vada", a spus Vlas.

Aceasta a opinat ca arestarea omului de afaceri este inutila, pentru ca este tardiva.

"Arestarea lui Vintu este inutila, pentru ca este tardiva. Domnul Vintu ar fi trebuit sa fie anchetat, judecat si condmanat daca era gasit vinovat, acum vreo 10 ani. Acum faptul ca i se tot fac dosare si este tot timpul arestat si lasat in liberate, in afara de circului mediatic nu stiu la ce poate sa duca. Eu nu mai am deloc ceea ce se numeste speranta", a completat Vlas.

"Eu socotesc ca acest proces poate sa mearga pana la capat asa cum trebuie, cum o singura conditie: justitia sa-si faca datoria, sa uie ca exista clasa politica sau prietenii. Daca face acest lucru, atunci socotesc ca dreptatea se va infaptui, altfel este imposibil", a conchis Ioana Maria Vlas.

Sorin Ovidiu Vintu, Liviu Luca si ceilalti opt inculpati din dosarul Petrom Service au ajuns, marti, in arestul Politiei Capitalei. Acestia au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile.

Procurorii sustin ca au probe ca acestia au provocat falimentul companiei, aducand un prejudiciu de 83 de milioane de euro celor 72.000 de membri ai Asociatiei Salariatilor, in calitatea lor de actionari minoritari si un prejudiciu de 98 de milioane de euro statului.

Decizia judectorului nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs, dar este executorie.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Vla sVntu arestat Petrom Service, #Vintu Petro Service FNI , #Sorin Ovidiu Vintu