Ministrul Finantelor dezvaluie: Bugetul pe 2015, gata la anul. Cand va fi discutat cu FMI?

Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 18:25
3042 citiri
Ministrul Finantelor dezvaluie: Bugetul pe 2015, gata la anul. Cand va fi discutat cu FMI?
Foto: Radio Romania Actualitati

Primele discutii legate de bugetul pe 2015 vor avea loc in luna decembrie cu expertii Fondului Monetar International (FMI), a declarat, joi, ministrul Finantelor Ioana Petrescu.

Ea a mai precizat ca forma finala a proiectului va fi gata pana la mijlocul lunii ianuarie, cand este programata urmatoarea misiune a FMI in Romania.

In interviul acordat Radio Romania Actualitati, ministrul Finantelor a aratat ca Guvernul isi mentine progonza de crestere economica pentru acest an la 2,8 la suta.

Totusi, Comisia Europeana a revizuit negativ avansul produsului intern brut al tarii noastre, in prognoza de toamna, institutia anticipand o crestere de doar doua procente.

Ministrul Ioana Petrescu a opinat ca datele recente publicate de Institutul national de Statistica si masurile luate de Executiv pentru incurajarea consumului si a angajarilor reprezinta argumente solide.

Ea a dat exemplu programul "Prima masina", neimpozitarea profitului reinvestit si reducerea CAS la angajator.

Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu: Noul premier sa isi insuseasca bugetul pe 2015 (Video)

Anterior, Ioana Petrescu a spus ca atualul guvern nu ii va prezenta bugetul pe 2015 presedintelui Traian Basescu.

"Mi se pare in regula ca noul premier sa isi insuseasca acest buget. Victor Ponta este premier, dar s-ar putea sa fie presedinte si nu premier. Parlamentul este oricum in vacanta, pana pe 15 noiembrie, si nu ar avea cui sa i-l prezinte. Nu e normal daca Victor Ponta stie ca s-ar putea sa nu fie pe acest scaun de premier, anul viitor, sa isi insuseasca acest buget", a spus Ioana Petrescu, intr-un interviu acordat Realitatea Tv.

De asemenea, desi "nu exista un draft" al bugetului pe 2015, au fost facute "estimari despre cat se poate colecta anul viitor", a mai spus ministrul.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Petrescu buget 2015, #Petrescu FMI buget 2015, #buget 2015 , #ministrul Finantelor