Ariton: Nu ne grabim sa listam actiunile suplimentare ale Petrom

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 17:07
1018 citiri
Ariton: Nu ne grabim sa listam actiunile suplimentare ale Petrom
Foto: Arhiva

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat ca nu se grabeste sa finalizeze proiectul de listare la bursa a unui pachet suplimentar de actiuni la Petrom, Transelectrica si Transgaz.

"Vrem sa obtinem cat mai multi bani din aceste listari, dar nu ne grabim", a spus Ariton, astazi, la conferinta Focus Energetic, potrivit ziarului Adevarul.

Statul si-a propus in august sa vanda pe bursa 9,84% din actiunile detinute la Petrom si cate un pachet de 15% din actiunile Transelectrica, Transgaz si Romgaz.

Adriean Videanu, ministrul de la acea vreme al Economiei, spunea in august ca vrea ca pana la mijlocul lunii septembrie sa fie selectat brokerul pentru vanzarea unui pachet de actiuni detinut de minister la OMV Petrom, urmand ca tranzactia sa fie finalizata la sfarsitul anului.

Ofertele publice de vanzare vor fi derulate de intermediari selectati prin licitatie, tinand seama de criterii de calitate si cost ale serviciilor.

Ministerul Economiei a mai anuntat ca va vinde pe bursei un pachet de 11,84% din actiunile OMV Petrom, deoarece statul nu are fonduri sa mentina participatia de 20,63%. In urma vanzarii, ministerul Economiei va mai detine la OMV Petrom doar 8,8% din capital, din care pana la 8% va fi oferit spre vanzare salariatilor companiei petroliere.

OMV detine 51,01% din actiunile Petrom. In actionariat se mai regaseste Fondul Proprietatea, cu o participatie de 20,11%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Ion Ariton actiuni Petrom, #ministerul economiei Petrom, #Petrom actiuni vanzare bursa , #Petrom