Fostii ministri Ariton si Vosganian, aviz favorabil pentru urmarirea penala de la senatorii juristi (Video)

Marti, 03 Februarie 2015, ora 14:33
3456 citiri
Fostii ministri Ariton si Vosganian, aviz favorabil pentru urmarirea penala de la senatorii juristi (Video)
Foto: Ziare.com

Comisia juridica a Senatului a dat, marti, aviz pozitiv pentru urmarirea penala a senatorilor Ion Ariton (PDL) si Varujan Vosganian (PNL), urmand ca plenul Senatului sa voteze cele doua rapoarte, cel mai probabil saptamana aceasta.

Vicepresedintele comisiei juridice Ovidiu Dontu a declarat ca urmeaza fie inaintat plenului Senatului un raport pentru incuviintarea cererii de urmarire penala.

"Raportul va fi intocmit in cursul zilei de astazi si va fi inaintat Biroului Permanent. Plenul Senatului e suveran (...) Avem planificat si miercuri plen, si joi. Dupa parerea mea nu va fi niciun motiv sa nu fie joi", a declarat vicepresedintele comisiei juridice Ovidiu Dontu, referindu-se la votul final.

In ceea ce il priveste pe Toni Grebla, pentru care DNA a cerut, joi, Senatului aviz pentru arestarea sa preventiva (o premiera pentru Romania), Ovidiu Dontu a declarat ca, din cate a vazut el, "Biroul Permanent al Senatului e competent".

"Ramane la latitudinea Biroului Permanent daca trimite sau nu comisiei juridice pentru raport, e competenta speciala. In opinia mea, Biroul Permanent e competent sa solutioenze aceasta cerere", a mai declarat acesta.

DNA cere aviz pentru arestarea judecatorului CCR Toni Grebla

DNA a cerut, luni, Senatului sa incuviinteze inceperea urmaririi penale fata de fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, in dosarul "Gala Bute", in care Ariton este acuzat de participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Fostul ministru Ion Ariton, vizat in dosarul Gala Bute - DNA cere incuviintarea urmaririi penale

De asemenea, DIICOT a inaintat, luni, procurorului general solicitarea de a obtine avizul Senatului pentru inceperea urmaririi penale a lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, pentru constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, in dosarul Romgaz.

Procurorii au mai cerut ridicarea imunitatii lui Vosganian, dar Senatul s-a opus.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza, senatorul Varujan Vosganian a declarat: "Trebuie sa vad ce scrie in referat, in aceasta solicitare".

Procurorii DIICOT spun ca exista suspiciunea rezonabila ca in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, Varujan Vosganian, si in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, Adriean Videanu, in calitate de ministri, au aprobat, semnat si sustinut in Guvern un numar de 6 Ordine, respectiv trei Memorandumuri, in scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infractional constituit de catre suspectul Ioan Niculae.

DIICOT cere din nou urmarirea penala a lui Vosganian si a lui Videanu

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#aviz Senat urmarire penala Ariton, #aviz Senat urmarire penala Vosganian , #senator