Cum mi-a intrat Craciunul in suflet - Ion Craciunescu: Ne-am indepartat de traditii

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 19:27
1452 citiri
Cum mi-a intrat Craciunul in suflet - Ion Craciunescu: Ne-am indepartat de traditii

Cand auziti de Sarbatorile de iarna, la ce va ganditi prima data? La cadouri si carnati de porc sau la familie, colinde si miros de brad? Ziare.com si-a propus sa afle ce este si ce ar trebui sa fie, de fapt, spiritul Craciunului.

Ion Craciunescu, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), este de parere ca romanii s-au indepartat de traditiile Craciunului, sarbatoare care a capatat semnificatii mai mult comerciale.

"Noi ne-am indepartat mult de frumusetea sarbatorilor de iarna. Craciunul are splendoarea lui cand e zapada. Ne-am indepartat de traditii. Acum vin cu 20 de zile inainte cu colindul, cu plugusorul, cu steaua. Nici nu se mai stie. Aceste urari aveau o anumita cronologie. Nu mai stie nimeni cum stiam noi cand eram mici. Pe urma cred ca lumea are foarte multe probleme si din pacate oamenii sunt foarte tristi si foarte putin increzatori in viitor.", a declarat Craciunescu pentru Ziare.com.

Fostul mare arbitru international a mai spus ca prefera sa petreaca sarbatorile alaturi de familie, dar ca nu rateaza ocazia de a merge la munte pentru cateva zile de ski.

"Prefer sa petrec Craciunul cu familia, cu copii. Vine si fratele meu de obicei. O sa fug si la munte vreo trei-patru zile, pentru Ski, probabil in Italia. In ianuarie revenim repede la munca, pentru avem multe probleme de rezolvat in arbitraj.", a mai afirmat Craciunescu.

Intrebat despre un moment special legat de Craciun, Ion Craciunescu ne-a vorbit despre anii copilariei de la Craiova, cand sarbatorile de iarna aveau o cu totul alta insemnatate.

"N-o sa uit niciodata sarbatorile copilariei de la Craiova, cu zapada, cu ritualul taierii porcului, la care luam si eu parte. Mai ales colindele. Mergeam cu steaua, cu capra, cu orice. Eram saraci, tata era mecanic de locomotiva. Lucrurile astea le tin in minte cel mai bine. Nu mai vorbesc de iarna care mai bogata. Vedeti, pana si iarna era mai bogata pe atunci. Astea sunt cele mai frumoase trairi. Acum imi place sa le fac cadouri copiilor mei.", a adaugat seful CCA, care ne-a dezvaluit, amuzat, problemele cu care se confrunta apropiatii cand vor sa ii ofere cadouri.

"Eu am o problema cu hainele, n-am avut cand eram mic si am niste frustrari din cauza asta. Mi-am cumparat foarte multe. Am o suta de camasi si o suta bluze in sifonier, dar nu pot sa le port pe toate. E greu sa-mi cumpere cineva asa ceva. De obicei primesc produse, o sticla de sampanie, un cozonac, cate un cadou frumos. Sotia imi cumpara ceva simbolic de Craciun."

Ion Craciunescu isi doreste ca in 2012 toti romanii sa fie sanatosi si sa aiba parte de mai mult noroc, dar nu trece cu vederea arbitrajul romanesc, pe care spera sa-l scoata la liman.

"Pentru 2012 imi doresc multa sanatate. Mie, familiei mele, dar si tuturor romanilor. Mai ales mult noroc. Profesional imi doresc sa reusim sa scoatem arbitrajul asta la lumina. Din pacate, toate lumea si-a focalizat privirea asupra arbitrajului.", a incheiat fostul arbitru international.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ion Craciunescu, #Craciunescu sarbatori iarna, #Craciunescu traditii Craciun , #CCA