Ion Craciunescu, dezlantuit dupa declaratiile grecului Vassaras - Interviu

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 12:17
9399 citiri
Ion Craciunescu, dezlantuit dupa declaratiile grecului Vassaras - Interviu
Foto: Hepta.ro

Fostul mare arbitru international Ion Craciunescu a reactionat in termeni duri dupa conferinta de presa pe care presedintele CCA Kyros Vassaras a sustinut-o luni.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Craciunescu a afirmat ca Vassaras a dus arbitrajul romanesc la cel mai slab nivel din istorie.

De asemenea, Craciunescu este de parere ca traim "o bataie de joc" tinand cont ca FRF il plateste lunar pe Vassaras cu 8.500 de euro, iar acesta nici macar nu lucreaza din Romania si are o atitudine superioara la adresa fotbalului nostru.

Ion Craciunescu a explicat si conditiile in care s-ar intoarce in fruntea arbitrajului romanesc.

Iata interviul acordat Ziare.com de Ion Craciunescu:

Cum vi s-au parut declaratiile facute ieri de domnul Vassaras?

Cred ca cel mai bun raspuns a fost dat de Gica Hagi. Am ajuns sa-si bata joc toti de noi si culmea culmilor este ca-i si platim cu niste sume pe care nu si le permite nimeni. Ii dam 8.500 de euro plus cheltuieli, transport masa, casa... Tot ce vrea el cand vine aici. Si de banii astia, dupa ce ca n-a facut nimic in 2 ani si 8 luni, nu am vazut nimic, niciun progres!

El ne spune ca nu intr-un an-doi se pot face, ne spune ca in zece ani. Pai, ba baiatule, arbitrajul nu sta in loc. Cum sa ne spui asa ceva?

A spus ca expertii stau pe canapea si comenteaza, dar de fapt ei au comis greseli mult mai mari in cariera? V-ati simtit jignit sau vizat?

Eu nu ma simt. Intotdeauna am recunoscut la televizor ca am facut si greseli. N-a fost nimeni perfect, numai ca greselile pe care le fac unii dintre ei depasesc orice limita. Adica sunt greseli pe care toata lumea le observa, numai ei nu vor sa le vada. Iar comparatia dintre fotbalisti si arbitru este una deplasata din toate punctele de vedere. Fotbalistul, fata de arbitru, are sarcini diferite. Sarcina unui arbitru nu e usoara, dar nu trebuie comparata cu cea a unui fotbalist. Fotbalistul trebuie sa creeze, iar arbitrul trebuie sa observe. Comparatiile depasesc orice limita.

Domnul Burleanu ni l-a adus pe acest grec, pe care ni l-a altoit si cu Deaconu, medaliatul nostru care a cazut o bricheta pe el.... Medaliatul si cu asta au dus arbitrajul la cel mai jos nivel posibil. Cum sa-ti permiti sa spui ca arbitrajul e slab fiindca fotbalul e slab. Normal ca e mai usor de arbitrat unde nu e viteza mare, unde nu ai fotbalisti cu calitati extraordinare. Comparati cum e sa arbitrezi acum cu perioada in care erau Lacatus, Andone, Bumbescu, Hagi, Ilie Dumitrescu...

Domnul Vassaras a mai spus ca nu e adevarat ca arbitrii romani oficiaza mai bine in cupele europene decat in Romania. Dvs. cum vi se pare?

Mi se pare ca singurul lucru pe care ni-l arunca in fata este ca primesc delegari internationale. Si asta ma pune pe ganduri, cum pot sa primeasca delegari dupa ce gresesc? Eu cred ca valoarea arbitrului e data de numarul de greseli pe care le face. Daca tu faci greseli foarte mari si asa de dese, n-ai cum sa ramai acolo.

Ma uit la Hategan, vad ca aproape si la toate meciurile internationale are probleme. La Olimpiada, la Europene si la Anglia - Spania l-au facut varza toti. Despre ce vorbim? Asta ne-a dat Vassaras noua. Am avut o trecere buna la UEFA pentru meciurile internationale, trebuie sa vedem si partea asta. Dar cred ca pe noi ne intereseaza insa in primul rand ca arbitrii sa conduca bine meciurile aici. Si daca le arbitreaza bine aici, sa mearga in consecinta si in strainatate. Dar nu aici... Vine acest grec cu atat tupeu cum n-am vazut in viata mea. Acest grec ne-a facut o tara intreaga de prosti. A venit el sa ne rezolve problemele. El care in Grecia n-a putut sa patrunda, l-au dat afara ca o luasera arbitrajele razna si acolo.

La experienta dvs, reusiti sa va dati seama cand un arbitru greseseste si cand e rau intentionat? Mai vedeti meciuri in care in arbitrii sunt rau intentionati?

Am vazut foarte multe meciuri la care ma pot gandi la orice, este dreptul meu.

Ar trebui sa intervina Federatia?

FRF ar trebui sa ia ca pe o ofensa adusa fotbalului romanesc declaratiile acestui om. Au fost o ofensa la adresa romanilor, nu poti sa vorbesti in termeni ca astia, sa faci asemenea comparatii. Hagi a avut dreptate.

Ati mai fi interesat sa va intoarceti in fruntea CCA?

As lucra oricand, dar nu cu conducerea actuala a FRF. Voi ajuta arbitrajul in orice calitate, dar nu cu actuala conducere, este exclus. Exclus sa lucrez cu conducerea actuala. Ma obliga constiinta sa fiu alaturi de arbitraj toata viata mea.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Ion Craciunescu Kyros Vassaras , #stiri Ion Craciunescu