Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ion Cristoiu: Presa romaneasca este sufocata de politica

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 09:06
2917 citiri
Ion Cristoiu: Presa romaneasca este sufocata de politica
Foto: Gandul

Presa romaneasca a fost si este sufocata de politica, considera analistul Ion Cristoiu, care precizeaza ca, in aceasta perioada de criza, au de suferit mai ales ziarele care au trait doar din politica.

"Presa a fost si este sufocata de politica. Este nevoie de informatie despre viata de zi cu zi. Acum au de suferit, mai ales ziarele care au trait doar din politica. Presa nu mai trebuie facuta pentru a fi citita la Cotroceni, in ministere sau la Guvern.

Pe omul de rand nu-l mai intereseaza asta. Presa trebuie sa intoarca spre actualitate, spre social. Invatamantul, armata, de exemplu, reprezinta fiecare cate o lume. Nu spun ca trebuie renuntat la politica, dar trebuie abordata altfel, din alt unghi", a declarat Cristoiu intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Analistul mai spune ca problemele pe care le are presa romaneasca sunt nu doar din cauza crizei, ci si a patronilor. Cristoiu crede ca Sorin Ovidiu Vantu a stricat piata.

"Se simt efectele interventiei patronilor. Unul dintre ei este Sorin Ovidiu Vintu, care a stricat piata. In trustul lui s-au oferit salarii imense, doar celor pe care acesta i-a considerat vedete. Nu este normal", afirma Cristoiu.

Jurnalistul a mai precizat ca presa ar trebui sa-l aiba drept stapan pe cititor si nu patronii trusturilor de presa.

"Patronii ar trebui sa stea foarte departe de publicatiile lor, pe iaht, si sa-si intrebe contabilul, o data pe an, ce profituri a adus publicatia lor. Patronii ar trebui sa-si lase doar angajatii sa se ocupe de continut", a adaugat Cristoiu.

Analistul a mai spus ca in momentul de fata "presa romaneasca este un caine de paza pus in lant". Potrivit acestuia, pentru a reprezenta ceva, "ar trebui sa fie cainele de paza al cetateanului. Stapanul cainelui ar trebui sa fie cititorul... Dar este greu!"

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ion Cristoiu presa, #presa sufocata politica, #presa romaneasca caine , #stiri Ion Cristoiu