Crin Antonescu, despre Ion Diaconescu: Cuvintele sunt prea sarace

Miercuri, 12 Octombrie 2011, ora 12:35
1716 citiri
Crin Antonescu, despre Ion Diaconescu: Cuvintele sunt prea sarace
Foto: Arhiva

Crin Antonescu, liderul PNL, a transmis joi ca partidul pe care il conduce "deplange trecerea in nefiinta a lui Ion Diaconescu, unul dintre ultimii seniori ai politicii romanesti".

"Ion Diaconescu va ramane in istoria Romaniei si in memoria colectiva a generatiilor viitoare ca o mare personalitate care si-a dedicat intreaga existenta apararii valorilor democratiei si luptei impotriva comunismului", a declarat Crin Antonescu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Liderul PNL transmite ca mostenirea politica a fostului lider taranist este in prezent un bun "al intregii societati romanesti".

"In cei mai grei ani ai tranzitiei romanesti, noi, liberalii, am gasit in Ion Diaconescu si partidul condus de acesta aliati impotriva autoritarismului si in promovarea principiilor care stau la baza societatii deschise si democratiei consolidate. Mostenirea politica a lui Ion Diaconescu este astazi un bun al intregii societati romanesti si avem datoria de a o duce mai departe", a mai spus liderul liberal.

Crin Antonescu considera ca in asemenea momente cuvintele parca nu spun destul.

"In asemenea momente, cuvintele sunt prea sarace si prea putine ca sa exprime regretul fata de disparitia dintre noi a lui Ion Diaconescu si respectul nostru profund pentru contributia sa pe scena politica romaneasca", a conchis Antonescu.

Ion Diaconescu a murit

Ion Diaconescu, presedintele de onoare al PNTCD, a incetat din viata marti seara, in jurul orelor 21.30. El avea 94 de ani.

Ion Diaconescu a fost internat la inceputul acestei luni la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni din Capitala, din cauza unor tulburari de ritm cardiac, dar a stat in spital doar cateva zile, fiind externat in urma cu o saptamana.

Ion Diaconescu s-a nascut in 1917 la Botesti, in judetul Arges. A absolvit Institutul Politehnic din Bucuresti, Facultatea de Electromecanica.

A intrat in Partidul National Taranesc in 1936 si a ramas taranist pana la desfiintarea partidului de catre comunisti, in 1947. Pentru convingerile sale politice a facut 17 ani de puscarie, in perioada 1947-1964.

Dupa caderea comunismului a intrat in conducerea Partidului National Taranesc Crestin Democrat, continuatorul partidului istoric.

A fost deputat vreme de trei legislaturi consecutive (1990-1992, 1992-1996, 1996-2000), iar in legislatura 1996-2000 a indeplinit functia de presedinte al Camerei Deputatilor.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu Ion Diaconescu, #Ion Diaconescu mort mare personalitate , #murit