Asociatia 21 Decembrie cere reluarea cercetarilor in dosarele Revolutiei si Mineriadei

Sambata, 19 Mai 2012, ora 20:14
2778 citiri
Asociatia 21 Decembrie cere reluarea cercetarilor in dosarele Revolutiei si Mineriadei

Asociatia 21 Decembrie 1989 solicita Parchetului General reluarea cercetarilor in dosarele Revolutiei si Mineriadei din 13-15 iunie 1990, avand in vedere adoptarea in primavara acestui an, de catre Parlament, a Legii imprescriptiblitatii crimei.

Acest punct a fost votat in cadrul adunarii generale a Asociatiei 21 decembrie 1989, intrunita sambata, a declarat presedintele asociatiei, Doru Maries.

De asemenea, intrunita in plen, adunarea generala a Asociatiei 21 Decembrie 1989 a stabilit, pentru urmatoarea perioada, strategia si atitudinea organizatiei fata de revendicarile revolutionarilor din decembrie 1989 si in primul rand stabilirea clara a conditiilor in care acestia ar putea fi recompensati pentru eroismul de care au dat dovada si care ar fi, totodata, conditiile de diminuare a pensiilor recompensatorii pentru toti membrii aparatului represiv comunist.

"Si ma refer aici la activisti ai PCR, securisti, procurori, judecatori, alti membri componenti ai sistemului ilegitim si criminal, dupa cum insusi presedintele statului a catalogat regimul comunist", a precizat Doru Maries.

In aceeasi sedinta, membrii Asociatiei 21 Decembrie 1989 au remarcat contributia majora adusa in sprijinul lor, in 1989, de catre romanii exilati politic si pe care si-i doresc cooptati in aceasta organizatie.

"Primul exilat politic inclus in randurile Asociatiei 21 Decembrie 1989 este jurnalistul Doru Braia, care, exact in ziua de 21 decembrie 1989, a ocupat ambasada ceausista din capitala fostei RFG, l-a alungat pe Marcel Dinu, un apropiat al lui Nicolae Ceausescu, contestand astfel calitatea de reprezentanta a fostei ambasade comuniste", a spus Maries.

Adunarea generala a asociatiei a adoptat si o rezolutie prin care presedintele acesteia propune tuturor organizatiilor de revolutionari "legal constituite" semnarea unui protocol care sa aiba ca unic punct colaborarea pentru a intreprinde demersuri legale catre Guvern in vederea reluarii platilor indemnizatiilor pentru luptatorii cu merite deosebite.

Adunarea generala s-a incheiat cu intonarea "Imnului Golanilor" interpretat de regretatul cantautor Cristian Paturca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#dosare mineriade, #reluare dosar Revolutie, #reluare cercetare Revolutie mineriade , #mineriade