Iliescu: Atacurile cu privire la Revolutie sunt o distragere de la ceea ce se intampla

Joi, 18 Martie 2010, ora 23:06
3132 citiri
Iliescu: Atacurile cu privire la Revolutie sunt o distragere de la ceea ce se intampla
Foto: Antena 3

Ion Iliescu, presedintele de onoare al Partidului Social Democrat, este de parere ca aducerea in discutie, din nou, a dosarelor Revolutiei din 1989, nu este decat o incercare de a distrage atentia romanilor de la ceea ce se intampla in prezent.

"Sunt fabulatii, nascociri, pentru a-i incrimina pe cei care au participat la Revolutie si a le pune in carca tot felul de inventii. Ei nu fac decat sa reia temele lui Ceausescu. El i-a acuzat pe timisoreni ca sunt manevrati de agenti straini. La proces, a zis ca-i lovitura de stat facuta de agentii straine. Sunt doar epigonii lui Ceausescu", a declarat Ion Iliescu joi seara, la Antena 3.

"Sunt doua teme majore: ca noi am fi facut apel la sovietici sa trimita trupe in Romania. Sunt doar nascociri. Dar, sa zicem ca am fi facut asa ceva. Unde a fost materializata aceasta chestiune? A avut ecou undeva? Dar Gorbaciov, la intrebarea unui ziarist, a zis ca romanii nu ne-au cerut, iar noi ne-am dezis de doctrina Brenjnev si nu facem asa ceva. Ei aveau trupe in Polonia si nu au intrat. De ce sa intervina in Romania? Este o ticalosie politica. Este una dintre diversiunile de care se foloseste actuala putere,", a adaugat liderul PSD.

Parerea sa a fost sustinuta si de fostul vicepresedinte al FSN, Dumitru Mazilu, care a declarat ca se incearca "distragerea atentiei de la suferinta poporului roman".

"In anii de dupa Revolutie, aproape toata averea tarii a fost instrainata. A mai ramas cate ceva de vandut. Mai este o lista de 12 firme, care urmeaza a fi instrainate. Se incearca sa se distrage atentia de la ce? Combatem criza prin reducerea salariilor, a pensiilor, ca nesimtite nu sunt pensiile, ci cei care profita de salarii colosale. Am putea combate aceasta criza prin valorificarea celui mai mare zacamant de aur si argint, de la Rosia Montana", a spus Mazilu.

Fostul lider FSN a adaugat ca Gold Corporation, corporatia care va exploata zacamintele de la Rosia Montana, a "finantat o anumita campanie electorala".

Pe aceeasi tema, fostul premier Petre Roman, a spus ca este un calcul politic. "Hai sa-i starnim pe oameni nu impotriva celor care, azi, ingenuncheaza tara, ci impotriva celora care si-au pus viata la bataie sa inlature regimul. Mi se pare ca are sens. Calculul politic tine de incapacitatea unora de a da socoteala pentru ce se intampla in Romania azi", a declarat Roman.

De asemenea, Mazilu crede ca, azi, exista o nomenclatura "mult mai sfidatoare decat cea de ieri". Astfel, potrivit spuselor sale, toate posturile de unde se pot scoate bani sunt ocupate pe principii politice.

"A fost o Revolutie nationala, savarsita de acest popor, cu speranta de a trai mai bine, insa traieste mult mai rau", a concluzionat acesta.

Ion Iliescu a facut referiri si la schimbarea Constitutiei, spunand ca demonstreaza lipsa de seriozitate.

"Cu Constitutia nu se joaca nimeni in lume. De cand a luat fiinta, in Statele Unite se mai fac doar amendamente, pentru a raspunde unor chestiuni actuale. Anglia nici macar nu are Constitutie, are o Carta, de la 1200, si nu isi fac probleme. Noi vrem ca, la fiecare schimbare de presedinte, sa schimbam Constitutia? E o neseriozitate si a fost o greseala si din partea noastra. Trebuia boicotat referendumul", a incheiat presedintele de onoare al PSD.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ion Iliescu revolutie, #Dumitru Mazilu revolutie, #schimbare Constitutie, #Petre Roman , #Petre Roman