Hop, si Ion Iliescu isi da cu parerea!

Miercuri, 10 Mai 2017, ora 11:21
5109 citiri
Hop, si Ion Iliescu isi da cu parerea!

Fostul presedinte Ion Iliescu, pe care demult nu l-am mai auzit exprimandu-si opiniile in fata romanilor, s-a apucat duminica dimineata sa-si verse naduful in legatura cu protestele #VAVEDEM!, care-l calca rau pe bombeu.

Declaratia sa, facuta agentiei Mediafax in cel mai desavarsit limbaj de lemn invatat la Moscova si experimentat deja la noi, este ingrijoratoare, daca n-ar fi de tot rasul: fostul presedinte considera ca protestele sunt "anormale".

Ca si cum ar fi fost mult mai normala aducerea minerilor in mai multe randuri la Bucuresti, ca si cum tot normala ar fi fost cotonogirea intelectualilor bucuresteni cu ghioage aduse de minieri, ca si cum a fost cat se poate de normal ca domnul Iliescu sa le multumeasca fara rusine acelorasi minieri pentru cele facute, subliniind ca ei au venit "la chemarea noastra". Tot fara rusine.

In opinia mea, mintea domnului Iliescu il indeamna sa-si puna acum o intrebare perfect normala pentru dansul: la chemarea cui se aduna astazi atatia oameni la Guvern si la Parlament?

Ca si cum oamenii n-ar avea dreptul sa protesteze si sa-si spuna opiniile, decat daca sunt chemati, iar de capul lor niciodata!

Pe fostul presedinte nu-l preocupa nici de ce protesteaza oamenii, nici cum de au infruntat duminica ploaia ca sa protesteze, nici macar simbolul patrunzatoarei avertizari "Va Vedem!". Nu se intreaba: cine pe cine il vede si de ce se uita intr-acolo?

Il preocupa numai si numai sa descopere cine i-a chemat pe protestatari, intrucat multimea nu poate fi nimic altceva decat o masa de manevra, care vine atunci cand e chemata asa cum au venit minerii si pleaca atunci cand i se spune merci pentru deranj, asa cum au plecat minerii.

Cine nu se supune acestei ecuatii, acela unelteste impotriva statului si trebuie demascat, nu-i asa, domnule fost presedinte? La Canal cu el, la Aiud, la Gherla, la Periprava, la Sighet!

Tot expunandu-si parerile intr-o problema care cred ca il depaseste total, domnul Ion Iliescu cauta cat de cat o explicatie: "Nu inteleg cine e in spatele acestei miscari si ce urmaresc (sic!) in ultima instanta. Este regretabil".

N-as vrea sa ma leg de amanunte precum calitatea exprimarii, dar nici nu pot trece cu vederea atunci cand un fost presedinte al statului se exprima agramat.

Caci numai agramat poti sa-i socoti pe unul care se intreaba cam ce urmaresc unii care, fireste, "e" in spatele miscarii. Nu vi se pare?

Dar pana si un agramat ar putea sa inteleaga ca atat in fata cat si in spatele miscarii sunt chiar cei care protesteaza. Vin de capul lor, se apeleaza intre ei prin Internet, insista si se afirma. Nu odata au afirmat ca vin nechemati ca sa-si spuna opinia. Iar, dupa ce au spus-o, pleaca fara sa deranjeze pe nimeni. Respecta Constitutia, ce e de mirare aici?

Intuitia imi spune insa ca tocmai asta ii deranjeaza nervii domnului Iliescu, ca oamenii vin de capul lor si ca protesteaza, in loc sa aplaude. Simt ca ii este dor de ovatiile de altadata. Un dor nostalgic pe care il exprima in limbajul sau de lemn, care demult le face greata romanilor:

"In loc sa strangem randurile si sa cautam sa sprijinim fortele care inceaca sa construiasca ceva in aceasta tara, iata sunt indivizi si forte interesate sa cultive discordia".

Fraza mi se pare o culme a ceea ce se numeste limbaj de lemn: "sa strangem randurile", "sprijinim fortele", "sa construiasca ceva", "indivizi si forte intersate". Care indivizi si care forte interesate? Evident, agenturile straine, capitalistii care au pus ochii pe patria noastra si vor sa faca praf tot ce a construit poporul muncitor.

Haida-de! Nu cred ca frazele domnului Iliescu mai incanta multi romani. Pur si sismplu, au intrat in istorie, de unde le scoate din cand chiar autorul lor, ca sa demonstreze ascultatorilor ca are dreptul de opinie.

I-am citit declaratiile fara sa ma intreb cine e in spatele lui, nici cine l-a trimis sau l-a chemat. Fostul presedinte are tot dreptul sa-si spuna parerea. Exact acelasi drept, pe care il au toti cel care se duc zi de zi in piata Victoriei si in fata Parlamentului, ca sa le spuna celor de acolo: #VAVEDEM!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Ion Iliescu fost presedinte, #Iliescu proteste , #presedinte