Iliescu a atipit in timpul discursului tinut de Traian Basescu

Marti, 01 Aprilie 2014, ora 10:21
3431 citiri
Iliescu a atipit in timpul discursului tinut de Traian Basescu
Foto: B1TV

Ion Iliescu a atipit in timpul discursului sustinut de Traian Basescu, in timpul ceremoniei dedicate implinirii a 10 ani de la intrarea Romaniei in NATO, desfasurata, luni, la Palatul Cotroceni.

La eveniment au fost prezenti cei trei presedinti ai Romaniei de dupa 1989, Sorin Ducaru, asistent al Secretarului general NATO pentru riscuri de securitate emergente, reprezentanti ai Guvernului si ambasadori.

Sorin Ducaru a citit mesajul adresat Romaniei de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, prin care s-au adresat felicitari si multumiri tarii noastre.

"Aderarea la NATO si UE reprezinta expresia clara a aspiratiei romanilor de a trai in libertatea, pace si prosperitate. In cei 10 ani, Romania a continuat sa promoveze aceste idealuri, pentru regiunea sa de apartenenta, animata de o viziune a unei Europe a unitatii, libertatii si pacii (...) Intr-o perioada marcata de profunde provocari la adresa securitatii in regiune (...) Alianta ramane pregatita si este de neclintit in angajamentul sau privind apararea membrilor sai, privind pacea si securitatea in spatiul euro-atlantic si dincolo de acest spatiu", se arata in acest mesaj.

Ion Iliescu, primul presedinte al Romaniei dupa caderea regimului Ceausescu, a tinut un discurs, el fiind urmat apoi de Emil Constantinescu. In incheiere si-a prezentat mesajul si presedintele Traian Basescu, moment in care cameramanii televiziunilor de stiri au sesizat ca Iliescu a inchis ochii si a atipit in fata intregii audiente (foto).

Premierul Victor Ponta a refuzat sa participe la ceremonia de la Palatul Cotroceni, spunand ca presedintele Traian Basescu nu are niciun motiv sa sarbatoreasca, pentru ca nu a avut niciun merit in aderarea Romaniei la NATO, in schimb fostul premier Adrian Nastase, aflat in inchisoare pentru fapte de coruptie, ar fi meritat sa fie prezent.

Victor Ponta si liderii celor doua camere parlamentare, Calin Popescu Tariceanu si Valeriu Zgonea, organizeaza o alta ceremonie aniversara, care va avea loc marti dupa amiaza, la Palatul Parlamentului.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Iliescu adormit NATO Cotroceni, #Iliescu adormit ceremonie NATO , #presedinte