Iliescu: Cred ca voi propune desfiintarea functiei de presedinte de onoare

Joi, 04 Februarie 2010, ora 16:47
2536 citiri
Iliescu: Cred ca voi propune desfiintarea functiei de presedinte de onoare
Foto: Antena 3

"Ma gandesc daca nu e bine sa scot din Statutul PSD functia de presedinte de onoare. Nu ma intereseaza functii sau onoruri. Am o anumita conduita a vietii mele si cine ma respecta ma respecta nu pentru functii, ci pentru ceea ce am reprezentat", a declarat fostul presedinte Ion Iliescu.

Actualul presedinte de onoare al PSD a tinut sa le spuna colegilor ca e timpul sa ia problema in maini si sa vada ce vor face ca formatiunea sa revina in forta in viata politica romaneasca.

"Ne aflam intr-un moment foarte important pentru evolutia partidului nostru, iar Congresul care urmeaza poate sa ne repropulseze in viata politica a tarii sau, daca nu, vom asista la o slabire si o degradare a conditiei partidului. Din 1990 pana azi PSD a participat la elaborarea guvernarii si la aderarea tarii in NATO si UE. PSD este cel care a generat crestere economica in anii in care a raspuns de guvernare, a promovat reformele in Romania, chiar daca au avut un pret", a mai spus fostul presedinte.

Ce fel de partid vrem sa fim?

Ion Iliescu sustine ca pana acum s-au facut si erori pentru care s-a platit si inca se plateste, dar bilantul in general a fost unul pozitiv, chiar daca unii se straduiesc sa demonizeze PSD identificandu-l ca urmas al PCR.

"Acest consiliu si congresul care urmeaza sunt chemate sa reafirme profilul, liniile strategice si optiunile politice, ca partid social democrat de stanga modern si dinamic. Trebuie sa dam cateva raspunsuri clare: ce fel de partid vrem sa fim, adica unul capabil sa guverneze singur Romania, in coalitii sau sa ramanem tot timpul in Opozitie", a mai spus fostul presedinte.

La ce ne trebuie aceasta armata de vicepresedinti?

Presedintele de onoare al PSD a mentionat ca, pe langa restabilirea legaturilor firesti cu electoratul social democrat, in interior ar trebui sa fie reduse anumite functii, pentru ca totul pare aglomerat.

"Cred ca ar trebui redus numarul de vicepresedinti. La ce ne trebuie aceasta armata de vicepresedinti cand noi ne pronuntam impotriva cumulului de functii? La ce ne trebuie acesti vicepresedinti zonali? Cred ca un numar de cinci, sapte sau opt vicepresedinti responsabili de domeniile care tin de marile de activitati sunt suficienti.

De asemenea, de ce ne trebuie atatia secretari generali? Dincolo de orgolii personale, trebuie sa gandim ce e mai bine pentru partid si ce e coerent. La ce ne trebuie asemenea organisme stufoase mari? Cred ca trebuie sa redimensionam si delegatia la un congres de partid si sa coboram cu picioarele pe pamant", a mai spus fostul lider social democrat.

Sa eliminam interesele de gasca!

Ion Iliescu a facut apel la colegii sai sa termine cu practica intalnirilor la restaurante sau hoteluri si la diferitele comploturi puse la cale in afara structurilor de partid, din cauza ca asemenea practici inabusa spiritul de colegialitate.

"De la organizatii locale pana la centru, atunci cand se fac numiri, trebuie sa stea pe primul loc pregatirea, experienta, credibilitatea, capacitatea de comunicare cu electoratul si in ultima instanta carisma electorala.

Sa eliminam nepotismul, interesele de grup si de gasca, forta de sustinere financiara. Sa promovam oameni, dar nu pe baza de clientelism si nu acestia sa dicteze politica de cadre din partid. Politica nu e doar un joc de putere, ci si promovare economica, sociala si slujire a cetateanului", a mai spus fostul presedinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ion Iliescu presedinte onoare, #reformare PSD revenire putere , #presedinte