Iliescu, de ziua lui: Important este sa iti pastrezi varsta vitala

Duminica, 03 Martie 2013, ora 18:31
2809 citiri
Iliescu, de ziua lui: Important este sa iti pastrezi varsta vitala
Foto: Arhiva

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, sarbatoreste, duminica seara, implinirea a 83 de ani in compania prietenilor si colegilor la Ateneul Roman.

Acesta a declarat la sosirea la Ateneul Roman ca a primit multe cadouri, dar ca sanatatea este cea mai importanta.

"Important e sa iti pastrezi inca varsta vitala. Am facut de serviciu la telefon toata ziua. Nu ma intereseaza substanta cadourilor", a spus Iliescu.

El a discutat si despre cartea al carei subiect este si care a fost coordonata de fostii sai consilieri Victor Opaschi si Ionut Vulpescu.

Cum isi petrece Iliescu ziua de nastere (Video)

"E cartea care nu imi apartine, ci sunt obiect al cartii. De bine, de rau... sa vedem", a adaugat fostul presedinte, precizand ca a rasfoit putin cartea, dar nu stie exact ce cuprinde.

Luni va implini varsta de 83 de ani si sotia sa Nina, insa Iliescu nu a dorit sa impartaseasca presei ce cadou o sa ii faca.

Printre invitatii de la Ateneul Roman se numara Nicolae Vacaroiu, Titus Corlatean, Gheorghe Turda, Victor Ponta si Adrian Severin.

"Este un om deosebit", a spus Gheorghe Turda la intrarea in ateneu.

"Cat mai multa intelepciune politica difuzata si altora", i-a transmis si ministrul de Externe, Titus Corlatean.

Ponta: Am invatat foarte mult de la Ion Iliescu

Premierul Victor Ponta a declarat la venirea la Ateneu ca a invatat multe lucruri de la fostul presedinte.

"Am invatat foarte mult de la Ion Iliescu si politic, si uman. Am venit sa ii transmit la multi ani si ca inca mai avem multe de invatat de la dansul. La PSD in mod sigur mai este nevoie de Ion Iliescu. Vocea domniei sale conteaza. E una dintre vocile care conteaza foarte mult", a spus premierul.

Acesta a venit insotit de sotia sa Daciana Sarbu si fiica, Irina.

"Fiica mea m-a intrebat cine este Ion Iliescu. I-am spus ca e un domn care a fost presedinte inainte sa se nasca ea", a continuat premierul.

La finalul concertului, Ion Iliescu a marturisit ca "A fost placut, agreabil, un concert accesibil, foarte interesant, de suflatori si lume prezenta cu toata caldura la manifestare. Pentru mine a fost emotionant, cred ca si pentru participanti".

Fostul presedinte a vorbit si despre proiectele pe care le are pentru perioada urmatoare: in aceasta primavara, spera sa poata finaliza o carte de amintiri, de dinainte de 1989.

De asemenea, Ion Iliescu lucreaza si la o noua varianta a Enciclopediei Romane - "este ideea academicianului Postolache, sa realizam o noua varianta a Enciclopediei Romaniei. Varianta anterioara, coordonata de Dimitrie Gusti, este fara un capitol privind apele Romaniei. Si, astfel, am fost contactat sa coordonez un capitol consacrat apelor Romaniei. Asadar, sunt doua lucrari de baza de care ma ocup".

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ion Iliescu zi nastere, #Iliescu zi nastere Ateneu , #presedinte