Iliescu: Noua echipa de conducere va trebui sa respire social-democratia

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 14:46
2538 citiri
Iliescu: Noua echipa de conducere va trebui sa respire social-democratia
Foto: Antena3

Presedintele de onoare al social-democratilor, Ion Iliescu, sustine ca in acest moment partidul nu trebuie sa se concentreze doar pe cine va fi noul lider, ci pe reforma.

"E secundara aceasta chestie (cine va fi noul presedinte al PSD, n.red.) si pacatul e ca lumea se concentreaza pe factorul persoane in loc sa ne concentram pe probleme. Partidul asta are suficienti oameni, niste schimbari de echipa nu zdruncina un partid cum este PSD. Totdeauna e important liderul partidului, dar vedem si in alte tari, nu mai sunt mari personalitati care sa influenteze un partid sau chiar tara", a declarat Iliescu, pentru Antena3.

Intrebat cum trebuie sa arate noua echipa de conducere a partidului, Iliescu a spus ca va trebui sa fie formata din oameni credibili, care nu doar sa vorbeasca despre social-democratia, ci sa si actioneze ca atare.

"Acum ne trebuie o echipa de oameni credibili, oamenii care sa fie liderii unui partid social-democrat si sa respire social-democratia, oamenii sa-i creada cand vorbesc despre aceste lucruri. PSD-ul are oameni din astia", a spus Iliescu increzator.

Cat despre modul in care PSD va vota bugetul, Iliescu a spus ca nu mai este in centrul actiunii, deci nu stie detalii, dar ca decizia va depinde cu siguranta de receptivitatea guvernantilor la propunerile social-democratilor.

"Nu sunt in miezul lucrurilor ca nu mai sunt la Parlament. Stiu ca e o activitate vie acolo. In functie de cum se finalizeaza discutiile si de receptivitatea Guvernului, ca e o munca constructiva ceea ce fac acum parlamentarii, grupul o sa ia decizia si asupra votului fata de buget", a mai spus liderul PSD.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Ion Iliescu conducere PSD, #reforma PSD, #Presedinte PSD, #congres PSD 2010 , #presedinte
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Dupa cum arata acum PSD-ul , INSPIRA CAPITALISM SALBATEC pentru traista lor , si, EXPIRA ( pe gura ) OARECE SOCIAL-DEMOCRATIE.