Iliescu: Nu am cerut eu excluderea lui Rus si Dancu

Sambata, 23 Ianuarie 2010, ora 21:18
3646 citiri
Iliescu: Nu am cerut eu excluderea lui Rus si Dancu

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat sambata ca nu vrea sa se pronunte in privinta propunerii de excludere din PSD a lui Ioan Rus si Vasile Dancu, pentru ca nu a cerut el asa ceva si regreta ca nu a ignorat declaratiile acestora.

Intrebat cum apreciaza propunerea lui Marian Vanghelie de a-i exclude pe Vasile Dancu si Ioan Rus din PSD, Iliescu a declarat ca nu se poate pronunta pe marginea acestui subiect si ca regreta declaratiile facute pana acum.

"Nu stiu, vom vedea. Mie imi pare rau ca am avut si reactie publica pentru ca trebuia sa ignor asemenea opinii care se tot exprima de catre dansii si care cred eu ca nu exprima starea de spirit a majoritatii covarsitoare a membrilor partidului, dar ma rog, e o chestie de incident care a aparut si care e firesc sa nu fie lasata fara reactie. Dar nu as vrea acuma eu sa ma pronunt asupra acestui lucru, prefer sa vad ce spun membrii partidului si membrii conducerii partidului (...) Nu vreau sa ma pronunt pe fond, o sa vedem, personal nu am cerut asa ceva", a declarat Iliescu.

Presedintele PSD Marian Vanghelie a declarat sambata ca, in cadrul Comitetului Executiv care se va desfasura luni va propune excluderea lui Vasile Dancu si Ioan Rus din cauza declaratiilor acestora la adresa presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu.

"Eu am spus si le-am propus colegilor, sunt un om consecvent, o sa propun si la Comitetul Executiv Central, indiferent daca se va vota, nu se va vota, sunt alaturi de presedintele Ion Iliescu, impotriva la declaratiile pe care le-au facut domnul Dancu si domnul Rus si cred ca acesti oameni trebuie sa fie dati afara din partid. Este inadmisibil sa se comporte in felul asta vis-a-vis de un om care are o anumita varsta, care a creat acest partid si care este un lider si a reusit sa ia voturi masive in Romania. Ei toata viata lor nu vor reusi sa ia cat ia Ion Iliescu intr-un sigur oras acum, acum in momentul in care are 80 de ani", a sustinut Marian Vanghelie.

"Sa nu ma luati in calcul ca sunt un fan Ion Iliescu. Sunt un om care cred si am fost intotdeauna alaturi de presedintele Iliescu cand s-a mai incercat sa fie dat afara din partid si nu pot sa accept, din punctul meu de vedere, reactiile pe care le-au avut acesti oameni vanduti lui Traian Basescu, atat din punct de vedere moral, cat si economic", a completat liderul PSD Bucuresti.

In replica, Vasile Dancu s-a referit la Marian Vanghelie ca la un "interlop".

"Vanghelie nu intelege, noi nu facem parte din acelasi partid cu el, el are partidul lui, e un partid care nu are legatura nici cu social-democratia, nici cu moralitatea politica. Se joaca de-a politica Vanghelie", a reactionat Dancu.

"Vanghelie e un interlop, lui i se pare ca tot ce i se intampla in jurul lui este economie aplicata politicii. Noi suntem oameni independenti, ganditori independenti si intelectuali de stanga (...) L-au scos pe post de dulau... Asta nu va avea niciun efect, nici politic, nici nu avem ce sa reactionam", a continuat el.

Disputa Vanghelie-Dancu a fost starnita de comentariile reciproce ale celor care formeaza asa-zisul Grup de la Cluj si presedintele de onoare al PSD. Ion Iliescu a declarat, vineri, ca nu intelege atitudinea celor care ii reproseaza ca prezenta sa in structurile executive ale partidului in ultimii ani a facut rau PSD, iar despre grupul de la Cluj a spus ca "a carcotit pe la margini" si a avut "o influenta nociva" asupra PSD.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
#Ion Iliescu disputa Rus Dancu, #Iliescu grupul Cluj, #Vanghelie excludere Dancu Rus , #presedinte