Iliescu: Nu stiu cum a ajuns Maries presedintele Asociatiei 21 Decembrie

Marti, 30 Martie 2010, ora 23:36
2673 citiri
Iliescu: Nu stiu cum a ajuns Maries presedintele Asociatiei 21 Decembrie

Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, a declarat, marti, in cadrul unei mese rotunde, organizata de Institutul Revolutiei Romane, ca Teodor Maries nu are calitatea de revolutionar si ca nu intelege "cum mama dracului" a ajuns acesta presedintele Asociatiei 21 Decembrie.

"Acest Teodor Maries n-are nici macar calitatea de revolutionar. Asociatia 21 Decembrie s-a creat de cei care au fost pe baricade, el n-a fost acolo si nimeni nu-i recunoaste acest drept. Toti membrii fondatori ai Asociatiei, practic, s-au cam retras (...) si nu stiu cum mama dracului a ajuns (Teodor Maries - n.r.) presedinte al Asociatiei si, din explicatia lor, n-are functie politica. In conceptul lor, e un fel de administrator al cladirii", a spus Iliescu, la o masa rotunda, pe tema evenimentelor de la Targu Mures din 1990, organizata de Institutul Revolutiei Romane.

Fostul sef al statului a mai spus ca Maries nu are "autoritatea morala" de a protesta prin greva foamei fata de Legea lustratiei si se arata contrariat de intalnirea acestuia cu presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

"Draga, iata stirea presei de astazi: presedinta Camerei, Roberta Anastase, se intalneste, cu cine credeti voi, presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries. (...) El si-a arogat dreptul si calitatea de a vorbi in numele Asociatiei, de a vorbi in numele revolutionarilor, el face aceste greve ale foamei ca sa nu stiu ce.

Si asta merge si este primit de presedinta Camerei Deputatilor pe tema Lustratiei. Si el si-a luat angajamentul ca inceteaza greva foamei daca Legea va fi votata. Care este autoritatea lui morala din acest punct de vedere?", s-a adresat Iliescu participantilor la masa rotunda, considerand ca autoritatile romane "se inclina in fata acestui individ", dandu-i copii ale dosarelor Revolutiei.

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Teodor Maries, a anuntat marti, dupa o intalnire cu presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, ca renunta la greva foamei, dupa 78 de zile de protest, deoarece a obtinut promisiunea ca legea lustratiei va trece de Parlament pana pe 20 mai.

"Au trecut 20 ani de cand aceasta lege ar fi trebuit sa treaca de Parlament. In aceste conditii, am considerat sa avem o abordare pragmatica. Am stabilit ca marti 13 aprilie, la ora 16.00, sa ne vedem cu amendamentele pe masa, sa discutam forma trecuta de la Senat, care a fost usor cosmetizata. Speram ca, pana pe 20 mai, sa o trecem prin Parlament", a precizat Anastase, aratand ca sustinerea PNL si PDL pentru adoptarea legii asigura o majoritate favorabila acestei legi si in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor.

La randul sau, Teodor Maries a declara ironic ca Ion Iliescu se va bucura mult daca se adopta aceasta lege. "Datorita faptului ca a avut loc aceasta discutie si s-au stabilit niste termene pentru adoptarea legii, am decis suspendarea protestului greva foamei. De fapt era ultima revendicare care nu era atinsa. Faptul ca se presupune un 20 mai e o chestiune formidabila, sunt convins ca se bucura Iliescu rau de tot acum", a comentat Maries.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Ion Iliescu Asociataia 21 Decembrie, #Teodor Maries 21 Decembrie , #presedinte