Ion Iliescu il face praf pe Cartu

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 17:45
4596 citiri
Ion Iliescu il face praf pe Cartu

Ion Iliescu, fostul presedinte al Romaniei, l-a atacat dur pe antrenorul Sorin Cartu, dupa ce acesta din urma a vandalizat o banca de rezerve in timpul partidei FC Basel - CFR Cluj, din Liga Campionilor.

Iliescu este extrem de suparat pe fostul tehnician al campioanei ROmaniei, despre care spune ca s-a comportat ca un iresponsabil, informeaza Gandul.

"Sau, uite Cartu. Antrenorul nostru merge in Elvetia si se comporta iresponsabil. Sa sari tu cu picioarele pe plasticul ala de la banca de rezerve este inadmisibil. El ar trebui sa fie un om responsabil, pentru ca este antrenor, si am mai vazut si alti antrenori, la fel de temperamentali, care nu se dau in spectacol.

Si imi pare rau de Cartu care a fost un jucator stimat si un om sufletist, dar asemenea iesiri nu ne fac cinste. Si nu are rost sa se dea vina pe jucatori. Ce, este singurul care are probleme cu jucatorii? Antrenori de mare tinuta care au avut esecuri nu s-au manifestat in felul acesta. Domenech, vorba aceea, era ciuca bataii intregii prese franceze dar nu s-a manifestat niciodata asa. Tine de educatie, de tinuta lui in societate", spune fostul presedinte.

Iliescu este la curent cu noutatile din fotbalul romanesc si considera ca echipe ca Unirea Urziceni sau, mai nou, Otelul Galati, ar trebui luate ca modele de toate celelalte.

"Acum, din pacate, trecem si noi, si nu suntem singurii, printr-o perioada mai proasta. Ungaria a fost candva steaua fotbalului european, pe vremea lui Puskas. Si Romania a avut perioadele ei faste, acum trece printr-o perioada dificila. Dar eu urmaresc in continuare cu placere fotbalul si este o surpriza placuta acum Galatiul, cum a fost Urziceniul in trecut.

Trebuie studiat fenomenul. De ce reusesc asemenea echipe? Nu au stele, nu au conditiile materiale ale altora, dar iata ca au performante. Este si meritul antrenorilor inimosi, cum este acum Dorinel Munteanu la Galati, cum a fost Dan Petrescu la Urziceni, oameni care reusesc succese chiar cu materialul clientului. O echipa cu putine mijloace financiare, cu un lot fara stele, a reusit sa faca o echipa cu rezultate. Spiritul de echipa este foarte important. Din pacate noi avem niste patroni de echipe care dau tonul unor comportamente necivilizate si nu sunt deloc interesati de acest spirit de echipa", a mai spus Iliescu.

Fostul presedinte a marturisit ca, in tinerete, a fost suporter al Rapidului, pentru ca odata cu trecerea timpului sa se simta mai apropiat de echipele studentesti.

"Urmaresc cu placere fotbalul pentru ca toata viata am fost legat de sport, in general, si de fotbal in special. Cand eram tanar tineam cu Rapidul. Am copilarit pe langa podul Grant, am fost in zona cand s-a inaugurat stadionul Giulesti, in 1939, cu o manifestare sportiva numita CeFeRiada si inca de pe atunci era o echipa indragita, cum este si acum. A fost mereu echipa cartierului.

In perioada studentiei, urmaream indeaproape echipele studentesti, Universitatea Cluj, Universitatea Craiova, Poli Timisoara, Poli Iasi. Eram apropiat de aceste echipe si imi placea mai ales spiritul din aceste echipe. Erau echipa mai saracute, nu aveau posibilitatile materiale ale unor formatii precum Steaua sau Dinamo care dominau campionatul si recrutau jucatorii bune de la toate echipele. Echipele studentesti aveau un spirit care ii unea pe jucatori iar la meciurile lor era o atmosfera de sprijin a sportivilor care faceau un efort dublu: trebuiau sa studieze si sa faca si efort fizic", a incheiat Iliescu.

Cartu isi justifica momentul de dementa de la Basel

Sorin Cartu a fost dat afara de la CFR Cluj

Gestul de la Basel i-a fost fatal lui Sorin Cartu, conducerea celor de la CFR Cluj luand decizia de a-l concedia pe tehnician.

Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Ciolacul îl trimite pe Piedone ”la locul lui”. Liderul PSD susține că nu va negocia cu edilul de la Sectorul 5
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 24 aprilie, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va...
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Burduja îl atacă pe Nicușor Dan: "Nepăsarea şi incompetenţa au lăsat zeci de mii de oameni fără căldură şi apă caldă"
Administraţia actuală a realizat investiţii "prea puţine şi prea lente" pentru a reabilita reţeaua de termoficare a Capitalei, a declarat miercuri, 24 aprilie, liderul PNL Bucureşti,...
#Iliescu face praf Cartu, #Ion Iliescu ataca Sorin Cartu, #Sorin Cartu dat afara, #Cartu demis CFR Cluj, #Cartu geam spart Basel , #presedinte
Comentarii
Poza Dick-Dubya
Dick-Dubya
rank 1
Tovarisci Ion Ilici Iliescu, tin sa reamintesc faptul ca vandalizarea unei banci de rezerve sportive ( chiar daca este un gest de...tzapinar ! ) constituie ...
Poza ETC
ETC
rank 1
Avem nevoie de un Consiliul al Batranilor/ Inteleptilor nu al egoistilor.