Opinii: Domnul Iliescu iarasi a vorbit. Daca tacea, filosof ramanea

Vineri, 10 Decembrie 2010, ora 19:34
2415 citiri
Opinii: Domnul Iliescu iarasi a vorbit. Daca tacea, filosof ramanea

Fiind vorba de Revolutie, domnul Iliescu s-a prezentat la obisnuitul raport, ca sa ne explice diferenta dintre revolutie, confiscarea revolutiei, revolta, confiscarea revoltei, adica exact ceea ce stim de doua decenii, dar am pasit deja intr-al treilea si tot n-am aflat adevarul.

Si, pentru ca veni vorba de adevar, fostul presedinte se rafuieste in absenta adversarului cu "un individ de la Adevarul" (cred ca-i vorba chiar de redactorul sef) devenit "individ" numai pentru ca, in cartea sa, se contrazice cu cartea domnului Iliescu, care a scris pe aceeasi tema.

Observand ca, atunci cand adversarul nu e de fata, nu are nici drept la replica, dommnul Iliescu, dupa exemplul recent al colegului sau de partid, domnul Geoana, si-a luat la repezeala singur siesi un interviu.

Atat cat ma ajuta mintea si memoria, cam in felul urmator am inteles eu interviul pe care si l-a luat singur domnul Iliescu:

INTREBARE: Cine a tras in noi, in '89? RASPUNS: Vom sti cand vom afla cine a tras la Budapesta in '56. RASPUNS DE REZERVA: (folosit cu alta ocazie): Vom sti cand vom afla cine a tras in Kennedy.

INTREBARE: Ce parere aveti despre procesul comunismului? RASPUNS: Ca s-au scris o mie de pagini despre comunism, deci prea mult despre Ceausescu si numai sase pagini despre Revolutie, deci prea putin despre mine. RASPUNS DE REZERVA: (dat cu alte prilejuri) E o manevra, ca sa iasa Basescu in fata.

INTREBARE: Ce a determinat succesul Dvs in alegerile prezidentiale din l990? RASPUNS: Numai feomenului "Piata Universitatii", care nu era pe placul populatiei. Ca urmare, populatia a votat fenomenul Iliescu si n-a votat nici fenomenul Ratiu, nici fenomenul Campeanu. RASPUS DE REZERVA: Entuziasmul maselor, mai draga!

INTREBARE: De ce nu i-ati gratiat pe sotii Ceausescu, dupa un simulacru de proces? RASPUNS: Din lipsa de masina de scris, pentru redactat decretul necesar gratierii. RASPUNS DE REZERVA: Eu am vrut sa-i gratiez, dar ii impuscasera deja.

INTREBARE: De ce v-ati impotrivit manifestului de la Timisoara? RASPUNS: Pentru ca, la Timisoara, au fost doua manifeste si nu mi-a spus nimeni pe care din doua sa-l aleg. RASPUNS DE REZERVA: Care Timisoara? Nu stiu nimic (cu alta ocazie).

INTREBARE: Totusi, a fost confiscata Revolutia? RASPUNS: Nu inteleg intrebarea. A fost o miscare populara. Voi confundati confiscarea cu emanatia. RASPUNS DE REZERVA: (in gand) Tocmai am scris o carte pe aceasta tema. Voi nu cititi din clasici?

INTREBARE: Ce parare aveti despre presa? RASPUNS: De acord cu presa, dar nu cu individul de la Adevarul. RASPUS DE REZERVA: (dat cu alta ocazie): Mai, animalule!

INTREBARE: Ce rol aveau serviciile secrete straine in decembrie '89? RASPUNS: Revolutia porneste de jos in sus cand oamenii nu mai pot suporta conducerea si cade de sus in jos, cand conducerea nu mai poate suporta oamenii. Serviciile sunt la mijloc. RASPUNS DE REZERVA: (dat in gand): Ocen Harasho!

REVENIRE LA INTREBARE: Totusi, cum au actionat serviciile straine? REVENIRE LA RASPUNS: Ei erau putini, noi eram multi, nici nu contau; RASPUNS DE REZERVA: (tot in gand): Da svidanie, tavarisci!

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Ion Iliescu Revolutie Ceausescu, #Iliescu gratiere Nicolae Ceausescu , #presedinte
Comentarii
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
In primele luni ale anului 1990 ILICI s-a apucat sa abroge legi care pedepseau hotii cu 25 de ani pentru furtul din patrimoniul statului, de la noi toti.. Legile Hotiei lui Iliescu - Conducator al Consiliului FSN... Gasiti decretele-lege pe www.cdep.ro