Autorul interviului cu Ion Iliescu din Le Figaro: Nu sunt inventii. Interviul este inregistrat si il voi difuza

Luni, 17 Decembrie 2018, ora 23:25
13092 citiri
Autorul interviului cu Ion Iliescu din Le Figaro: Nu sunt inventii. Interviul este inregistrat si il voi difuza
Foto: Arhiva Ziare.com

Paul Cozighian, jurnalist Le Figaro si autorul interviului cu Ion Iliescu, precizeaza ca are inregistrarea cu interviul integral oferit de fostul presedinte si ca o va face publica in cursul zilei de marti.

Precizarea vine in contextul in care dupa ce interviul acordat Le Figaro a fost preluat de mai multe publicatii romanesti, Ion Iliescu a dezmintit declaratiile intr-o postare pe blog-ul personal.

Iata aici detalii - Ion Iliescu, pentru Le Figaro: PSD trece prin cea mai grava criza politica UPDATE Fostul presedinte dezminte declaratiile

Paul Cozighian a declarat, intr-o interventie telefonica pentru Realitatea TV, ca e foarte posibil ca Iliescu sa nu isi mai aminteasca ce a afirmat.

"E foarte posibil ca dansul sa nu-si mai aminteasca pur si simplu. Eu ma bucur ca a scris acel text pentru ca ne da ocazia sa continuam discutia pe aceasta tema. Ce a spus Iliescu nu numai ca este adevarat, dar este extrem de grav.

Da, tocmai acum o caut (inregistrarea cu Ion Iliescu - n.red.) ca sa aleg exact fragmentele respective. Tocmai am trimis si dansului. Am multumit foarte mult ca a participat.

Sa stiti ca interviul, in afara de partea aceasta, este interesant. El a uitat ce ne-a spus noua acolo. El ne-a povestit cu mare emotie de toata epoca Frontului Salvarii Nationale (FSN) . Chiar ne-a vorbit cu o inflacarare la care nu ne-am asteptat. Ne-a convins. Cel putin pe mine m-a convins", a afirmat Paul Gozighian, jurnalistul de la Le Figaro, intr-o inverventie telefonica, luni seara, la Realitatea TV.

De asemenea, jurnalistul a adaugat ca va cauta inregistrarea cu interviul complet si o va face publica in cursul zilei de marti.

Intr-o interventie ulteriora, la Antena3, Cozighian a mai explicat ca declaratiile din articol "nu sunt inventii", iar la interviu au participat mai multi oameni.

"Nu sunt inventii! Va spun ca am fost 4 oameni prezenti. Domnul Iliescu ne-a primit cu toata bucuria. Am vorbit o ora si un sfert in limba franceza. Daca va intereseaza, puteti avea in integralitte interviul, vi-l dau. Ma bucur ca domnul Iliescu a scris textul (in care dezminte declaratiile - n.red.), ne va da ocazia sa vorbim si mai mult", a mai spus jurnalistul Le Figaro pentru Antena3.

Reactia acestuia vine dupa ce fostul presedinte Ion Iliescu a negat, pe blog-ul personal, declaratiile care le-ar fi facut pentru cotidianul francez Le Figaro. El a notat ca a citit "cu uimire amestecata cu dezgust un soi de compilatie despre PSD si despre situatia politica din Romania". De asemenea, a mai scris fost sef de stat, "Nu cred ca avem in fata un fake news, ci un act de razboi mediatic".

Iliescu a afirmat, in interviul pentru publicatia franceza, printre altele, ca Partidul Social-Democrat (PSD) trece printr-o perioada dificila si se confrunta cu "cea mai grava criza politica", iar principalul responsabil este Liviu Dragnea, ale carui probleme juridice au creat fracturi in partid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#jurnalist interviu Ion Iliescu, #Paul Cozighian interviu Ion Iliescu , #PSD