Dancu: Iliescu a reusit sa pastreze partidul slab, pentru ca el sa ramana puternic

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 14:09
1964 citiri
Dancu: Iliescu a reusit sa pastreze partidul slab, pentru ca el sa ramana puternic

Sociologul Vasile Dancu, fost ministru al Informatiilor in guvernarea Nastase, a publicat o analiza in care rememoreaza timpul petrecut in PSD si a perioadelor in care "nimeni nu cracnea impotriva lui Ion Iliescu".

"Legitimitatea lui Iliescu (in PSD, n.red.) s-a bazat pe focurile de arma pe care le-a comandat la Revolutie pentru ca sangele varsat ofera cea mai sigura sursa de legitimitate", a scris Dancu, intr-un articol intitulat "Ultima batalie a stangii: daramarea idolilor", publicat pe VoxRepublica.

Sociologul a mai scris ca PSD trebuie sa dea jos tabloul lui Iliescu daca vrea sa evolueze. Actualul scandal din PSD, privind excluderea lui Mircea Geoana din partid nu este decat praf aruncat in ochi, adevarata miza fiind revenirea la putere a cuplului Iliescu-Nastase, mai scrie el.

"Cand am ajuns in PSD mi-am dat seama ca nu Iliescu este puternic, ci ca partidul era foarte slab. Era slab pentru ca avea oameni cuminti, disciplinati, care se inchinau camarilei lui Iliescu. Multi erau speriati de lustratie si de alte lucruri, altii erau nostalgici, dar cei mai multi erau oameni cuminti, unii specialisti buni din fostul regim, altii functionari intre doua varste care aveau o veritabila sensibilitate de stanga.

I-am vazut cum se bucurau cand Iliescu a pierdut puterea si pleca agale de la Sala Palaltului: nu le venea sa creada, se uitau la cer, se uitau in stanga si in dreapta sa vada daca nu sunt pe aproape supraveghetorii lui Nea Nelu", mai scrie Vasile Dancu.

"Iliescu a condus mereu infricosand partidul de pericole imaginare si folosind tehnica bolsevica a vigilentei fata de tradare: cine spune adevarul este tradator, daca vrea alegeri libere in partid este CDR-ist, daca vrea ca vicepresedintii sa fie alesi, nu numiti, sigur este infiltrat de dusmanii politici", isi continua atacul imptoriva actualului presedinte de onoare al PSD.

Mai mult, Vasile Dancu este de parere ca "partidul a pierdut multe trenuri pe baza mofturilor lui Ion Iliescu. A reusit sa pastreze partidul slab, pentru ca el sa ramana puternic".

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Ion Iliescu Vasile Dancu, #Vasile Dancu , #PSD
Comentarii
Poza omuldinpekin
omuldinpekin
rank 3
Iliescu judecat, pentru sangele varsat ! (Mai tineti minte ???)