Dancu: Numai de frica lui Iliescu s-a renuntat la modificarea Statutului

Vineri, 19 Februarie 2010, ora 19:42
992 citiri
Dancu: Numai de frica lui Iliescu s-a renuntat la modificarea Statutului

Fostul vicepresedinte al PSD Vasile Dancu a declarat vineri ca renuntarea la modificarea Statutului in sensul alegerii pe lista s-a facut "de frica" anuntului lui Ion Iliescu ca se retrage din functiile detinute in partid si a criticilor acestuia.

"Cred este rolul important al lui Ion Iliescu. Au fost si alte forme de argumentare, inclusiv protestul lui Adrian Nastase renuntand chiar la candidatura, a fost decisiv insa Ion Iliescu care a amenintat ca se va retrage din toate functiile. O sa vedem probabil ca si maine va avea un discurs important. Cred ca va avea un discurs critic si de frica lui Ion Iliescu numai s-a intamplat aceasta concesie", a comentat Dancu, la Realitatea Tv.

PSD isi alege sambata doar seful, nu schimba statutul

Fostul vicepresedinte al PSD s-a referit si la propunerea facuta de Adrian Nastase lui Ion Iliescu, de a prelua sefia partidului pentru o perioada limitata.

"Cred ca e o dovada a haosului si dezorganizarii la care a ajuns partidul. imi pare rau ca oameni care spuneau ca au solutii independente, totusi gasesc ca Ion Iliescu ar putea sa mai preia partidului", a afirmat Dancu.

Tehnologia alegerilor

El a sustinut ca, in pregatirea Congresului, liderii PSD s-au centrat pe "tehnologia alegerilor", iar nu pe discutii privind proiectele si ideologia.

"S-a discutat numai despre oameni si cum sa alegem. Evident, echipa care este in acelasi timp si organizatoare, si jucatori, au incercat sa-si creeze un mic avantaj", a mai afirmat Dancu.

Social-democratul a afirmat ca Mircea Geoana ar putea cel mult sa treaca in turul doi al alegerilor pentru presedintia partidului.

"Desi am putea sa avem si o surpriza sa ne trezim cu un tur doi intre Cristian Diaconescu si Victor Ponta. Dar asta ar fi o exceptie generata de climatul din cadrul congresului. in mod normal, Mircea Geoana va fi invins in turul doi de careva din cuplul Diaconescu - Ponta", a spus Dancu.

Geoana: Nu vom avea functia de prim-vicepresedinte

CEx al PSD a decis vineri ca alegerile pentru cei 15 vicepresedinti de la congresul partidului de sambata sa aiba loc dupa formula convenita in 2005, in sistem individual, iar acestia sa fie desemnati in ordinea descrescatoare a voturilor obtinute.

Presedintele Consiliului National PSD, Adrian Nastase, a declarat vineri ca i-a propus lui Ion Iliescu sa ocupe functia de presedinte al PSD timp de 9 luni pentru a opri "jihadul" din partid, dar acesta a refuzat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dancu modificare statut, #modificare statut PSD Iliescu, #Dancu CEx PSD , #PSD