Iliescu: Anchetarea de catre DNA a lui Dragnea e culmea cinismului

Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 22:35
4195 citiri
Iliescu: Anchetarea de catre DNA a lui Dragnea e culmea cinismului
Foto: Arhiva (Antena3)

Fostul presedinte Ion Iliescu considera ca fiind inacceptabile anchetele DNA in dosarul referendumului, iar urmarirea penala in cazul lui Liviu Dragnea este "culmea cinismului".

"Dupa un act arbitrar al Curtii Constitutionale - care invalideaza un referendum pe deplin valabil - comportamentul Parchetului - care ancheteaza cetateni pentru ca au votat la referendum - a capatat aspecte inacceptabile.

Anchetarea de catre DNA a secretarului general al PSD este culmea cinismului - i se imputa unui lider de partid ca s-a interesat de mersul votului la referendum. Pai, care-i ratiunea existentei unor partide politice in democratie, daca nu sa se ocupe permanent de pregatirea si desfasurarea confruntarilor electorale si mobilizarea cetatenilor la vot?", scrie Ion Iliescu pe blog.

"Mai degraba - decizia PDL si a altor sustinatori ai d-lui Basescu de a boicota referendumul si de a impiedica prezenta la vot a cetatenilor a fost un act antidemocratic si nelegal! Dar Parchetul si DNA nici nu s-au sesizat in legatura cu aceasta! Si, poate, pe buna dreptate! Nu au a se amesteca in procesul electoral aceste structuri ale statului ", ataca presedintele de onoare al PSD.

Iliescu continua citand din Constitutie, care prevede ca "Ministerul Public reprezinta interesele generale ale societatii si apara ordinea de drept precum si drepturile si libertatile cetatenilor".

"Intimidarea cetatenilor de catre procurorii trimisi sa-i ancheteze pentru prezenta la referendum - se inscrie oare in acest rol conferit de Constitutie?", se intreaba retoric fostul sef de stat in postarea sa pe blog.

Dosarul intocmit de Directia Nationala Anticoruptie privind posibile fraude la referendumul din 29 iulie este 100% politic, considera Liviu Dragnea, secretar general al PSD, care va continua sa fie directorul de campanie al USL si la alegerile parlamentare, desi este urmarit penal pentru fraudarea votului.

Dragnea: Dosarul de la DNA e 100% politic. La parlamentare ii batem mar!

"Dosarul de la DNA este un dosar 100% politic. In timpul campaniei pentru referendum nici eu, nici colegii nu am facut nimic ilegal", a declarat Dragnea, duminica, la Antena 3, sustinand ca toti adversarii politici ai lui Basescu au fost urmariti, chiar si ilegal.

La randul sau, procurorul sef al DNA, Daniel Morar, a declarat tot duminica, la Realitatea TV, ca, din primele investigatii, la referendum au votat in localitatile de domiciliu militari aflati in Afganistan, detinuti si persoane decedate.

"Nu se fac condamnari politice la DNA, dovada: numarul de condamnari din ultimii ani", a sustinut procurorul sef.

Morar: Nu se fac condamnari politice la DNA. Basescu nu a dat niciodata o dispozitie

Seful DNA a mai spus ca, in toate sectiile verificate pana in prezent de procurori, s-au gasit indicii si probe ca votul a fost fraudat in proportie de 5-10-15%.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Iliescu ancheta DNA referendum, #Iliescu Dragnea anchetat, #Iliescu ataca DNA , #PSD