Ziare.com

Iliescu, despre adoptarea Legii lustratiei: Tara arde si baba se piaptana

Duminica, 23 Mai 2010, ora 15:25

   

Iliescu, despre adoptarea Legii lustratiei: Tara arde si baba se piaptana
Presedintele onorific al PSD Ion Iliescu sustine, intr-o postare pe blogul personal, ca adoptarea in 2010 a Legii lustratiei, pe care o considera antidemocratica, reprezinta un gest neavenit, anacronic si o diversiune.

"Adoptarea legii lustratiei nu este doar anacronica. Ea este antidemocratica si anticonstitutionala. Adoptarea ei in anul 2010 de Parlamentul Romaniei este neavenita si constituie o adevarata diversiune, dupa principiul << tara arde si baba se piaptana >>", sustine Iliescu.

Potrivit fostului presedinte, Legea lustratiei "se bazeaza pe considerente politice, subiective, oportuniste, aservite puterii". "Iar principiul culpabilizarii colective este evident antidemocratic, constituie o incalcare a unor drepturi constitutionale fundamentale ale cetatenilor si omite stabilirea unor culpe individuale care pot fi probate in justitie", considera el.

"Practica << lustrarii >> unor categorii de oameni in bloc, fara stabilirea de culpe individualizate, este specifica regimurilor totalitare! Aceasta a existat in Romania in timpul tuturor dictaturilor care s-au succedat. Personal, am simtit acest lucru, in 1940, in timpul dictaturii regale a lui Carol al doilea, cand nu am putut, dupa terminarea scolii primare, sa dau examen de admitere la un liceu, pentru ca tatal meu era << detinut politic >>. Au urmat, dupa razboi, << lustrari >> ale fostilor << mosieri >> si << capitalisti >>, << membri ai partidelor burgheze >> si fiilor acestora", a mai adaugat Iliescu.

"Revolutia Romana a pus capat unei dictaturi si a deschis calea libertatii, democratiei si statului de drept. In democratie, principalul << filtru >> al selectiei oamenilor il constituie votul liber al cetatenilor. CPUN a dat dovada de mai multa maturitate decat actualul Parlament. Problema s-a dezbatut amplu, in cadrul CPUN, in februarie si martie 1990, cu prilejul elaborarii Legii electorale pentru primele alegeri libere din mai 1990. Domnul Dan-Amedeo Lazarescu, reprezentantul PNL in cadrul Comisiei Juridice a CPUN, prezentase amendamentul la Lege cu propuneri similare de interzicere a candidaturii unor oameni reprezentand cam aceleasi categorii de membri ai vechii nomenclaturi. Punctul 8 al asa-zisei << proclamatii de la Timisoara >> (nu cea autentica - din ziua de 21 decembrie 1989 - ci cea cu caracter electoral emisa de << Societatea Timisoara >>) nu facea decat sa preia propunerea domnului Dan-Amedeo Lazarescu. In urma unor ample dezbateri, atat in Biroul CPUN, cat si in plenul sau, amendamentul a fost respins cu o ampla majoritate pentru caracterul sau nedemocratic", povesteste Iliescu.

Fostul presedinte adauga ca "in Lege a fost inclus, in schimb, un paragraf in art.11, care se referea la persoane, pentru culpe precise si nu la penalizarea unor grupuri, la nomenclatura". "Textul adoptat in CPUN prevedea: nu pot fi alese persoanele care au savarsit abuzuri in functiile politice, juridice si administrative, care au incalcat drepturile si demnitatea cetatenilor, drepturile fundamentale ale omului, precum si persoanele care au facut parte din organele de represiune din cadrul securitatii si militiei.

Faptul ca, dupa 20 de ani, in Parlamentul Romaniei a fost promovat un text (care reia ceea ce, cu argumente pertinente, a fost respins in 1990 de CPUN) vorbeste despre o revenire a unui spirit retrograd, antidemocratic si care contravine literei si spiritului Constitutiei tarii", conchide Iliescu.

Proiectul legii lustratiei a fost adoptat, miercuri, in Camera Deputatilor cu 203 voturi "pentru", 40 voturi "impotriva" si 12 abtineri.

Legea va merge la Presedintie pentru promulgare. Proiectul Legii lustratiei a primit pe 27 aprilie din partea comisiilor juridica si pentru drepturile omului un raport favorabil cu amendamente, reprezentantii PSD exprimand rezerve fata de constitutionalitatea proiectului. PSD a anuntat de altfel miercuri inainte de vot ca va ataca legea la CCR daca va trece de Camera.

Sursa: rNews

Articol citit de 1714 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
29 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ce-ti doresc eu tie

criminal, mancator de copii si de viitor. Sa ramai in viata pana te ajung din urma blestemele celor morti si ale celor vii ramasi in urma. Blestemele celor cin ziua de azi carora le-ai distrus sansa unui viitor propagand si promovand ani de-a randul toata scursura comunista, activista si securista in spatele unei ideologii anti-romane faurite la Moscova. Fie ca pe lumea cealalta sa dai ochi cu toti cei pentru a caror moarte si vieti distruse esti raspunzator. Asa sa-ti ajute Dumnezeu dupa "binele" facut acestei tari.

 

Criminalul Comunist fata in fata cu drepturile omului ????

ION ILIESCU CRIMINALUL COMUNIST
Din 1949 este membru al CC al UTM, iar secretar din 1954. La 19 august 1956 a fost ales presedinte al Comitetului de organizare a Asociatiilor Studentesti, apoi al Consiliului (martie 1957). Ulterior va deveni sef de sectie la CC al PCR (1965), prim-secretar al CC al UTC si ministru pentru problemele tineretului (1969-1971), secretar al Comitetului PCR Timis si Iasi (panã in 1977), presedinte al Consiliului National al Apelor (1979-1984), iar intre anii 1965-1984 membru al CC al PCR.

Revenit in tară, a ocupat functii inalte in nomenclatura comunistă. A fost printre altele ministru al tineretului in 1968 si s-a aflat in conducerea Uniunii Tineretului Comunist.

[m

Ion Iliescu anuntă constituirea FSNRevolutia din 1989 a inceput la Timisoara ca revoltă populară, dar după moartea lui Nicolae Ceausescu, Iliescu si o parte a disidentilor politici au preluat puterea si au creat organizatia "Frontul Salvării Nationale".

Iliescu nu a renuntat la ideologia comunistă, sustinand in timpul revolutiei un plan de măsuri de restructurare a agriculturii si comertului si nu o trecere la capitalism. Aceste idei erau sustinute si de alti membrii ai FSN, ca Silviu Brucan, care considerau că revolutia a fost impotriva lui Ceausescu si nu impotriva comunismului.

 

"Revolutia Romana a pus capat unei dictaturi si a deschis calea libertatii, democratiei si statului de drept"

Cel mai gros obraz il are acest batran comunist, indrazneste sa vorbeasca de "revolutie", azi trebuia sa fie la puscarie. PSD e mort. Degeaba se mai zbate presedintele onorific. Vad ca ziare.com il au ca vedeta, il tot baga-n fata.

 

Zi-i asa criminalule: "Tara arde pentru că i-am dat foc eu si baba se piaptănă"

.

@KGB-istului...zimbaretetz ..mult ardei iute in cretz....!!!??

Chiar daca tzarisoara mea arde..sotzioara mea NINOSCHKA..se
piaptana...deh...ea mai are .ce pieptana...!!!??

Securistii, activistii si informatorii sunt cancerul Romaniei chiar si reciclati la piata!!!

Revolutia romana din Dec. 89 a fost anti-comunista iar manisfestantii au iesit in strada cu stegurile cu gaura, stema fiind taiata pur si simplu iar in seara lui 22 Dec. 89 in fata CC securistii de ghizati in teroristi au inceput sa traga dupa ce manisfestantii au strigat “Fara comunisti, fara comunisti " cind de la balconul CC s-a anuntat la microfon componenta guvernului Verdet.

Revolutia fiind deturnata de securisti dupa ce acestia s-au tradat si impuscat conducatorul care nu-i lasa sa fure dupa inimile lor de jivine spurcate. Si acesti au au furat cam tot ce au putut sa fure in aceasta tara dar in primul rind toata munca intregului popor care sub conducerea lui Ceausescu a construit fabrici, uzine, combinate, centrale hidroelectrice si nucleare si multe alte cele.

In cei 20 de ani de tranzitie, ei securistii reciclati la piata au dezmembrat vinzind la fiare vechi peste 1200 de intreprinderi mari si mijloci si nu au fost in stare sa construiasca nimic palpabil in acest timp. Iar pentru ca, tara a fost secatuita la singe aceeasi securistii in frunte cu securistul bisnitar din anii epocii de aur, Traian Basescu, au bagat pielea cetatenilor la saramura imprumutind in numele statului roman 19 miliarde de dolari de la FMI si Banca Mondiala. Imprumut care nu va fi platit de ei securistii chiar si travestiti la piata ci de generatiile de romanii prezente si viitoare pina ce acestora le vor iesi oasele prin piele.

Ceausescu a impumutat 10 miliarde de dolari pe care i-a investit in dezvoltarea stiintifico-industriala a Romaniei s-a platit infometind populatia peste 30 de miliarde de dolari. Asa ca, va dati seama ca, acest impumut cu dobinzi si penalizarile aferente va ajunge la cel putin 100 de miliarde de dolari. Aceasta este in citeva cuvinte toata istoria scursa din Dec. 89 si pina astazi.

O istorie scrisa de secursiti in avantajul si folosul lor tocmai pentru ca, securistii iesiti la pensie sa aiba o viata lipsita de griji avind pensii de mii de lei pe luna dupa o viata de crime, iar cei in putere, inca activi sa fure si sa devina milionari si miliardari pe spinarea celor care au trudit si trudesc din greu pentru a avea ce pune pe masa in aceasta tara.

Lasabai vrajeala! Iar trecusi pe foc automat? Recunoaste tu aici ca esti fiu de activist de partid! Reciclat la KGB-ism!

Iar activitatea ta pe ziare.com se explica numai prin faptul ca vrei sa-ti ascunzi originile comunisto-kgbiste!

GB_E_DOBY sa-ti traiasca tot neamul dupa cit de!!!

Comunist, securist, informator sau activist am fost eu, Amin, Amin, Amin.

 

 

asta se vrea MUMMY RELOAD....ce tupeu jegos are secera

jigodia rosie iese iar in fata ....mai ,frate incep sa iasa in fata toate mumiile si secaturile ...se aduca ca si ciorile la starv...ilici ,tapu, voicu,ciuvicii si ciutacii, ciorbea ...iasa toti la rampa la atac ...asa ceva nu se prea vede in nici o tara...si aici pe forum este acelasi stil ...daca spune unul ceva ce nu le convine ...sar 3-4 sa il atace...acelasi stil ca si stapanii lor.

erata :a se citi se aduna ca si ciorile la starv

...

PROSTATA Dlui ILIESCU DAUNEAZA NATIUNII

Dupa cum vedem, prostata dlui ILIESCU il scoate cam des afara, si de cele mai multe ori se trezeste vorbind, pentru ca LEGEA LUSTRATIEI nu are cum sa-l mai afecteze, el fiind acum mai mult plecat cu probele de urina la analize .

asa-i

Dar in focul tarii nu ar putea fi aruncat si jivina comunista Iliescu.

Daca soarta m-ar blestema si m-ar aduce, vrodata, la mai putzin de 1 metru de acest om, as infunda pushcaria.

Nu cred sa fi existat blestem mai mare pentru noi.
Dupa Ceausescu, sa-l avem presedinte pe Iliescu.

 

Imanuel

Sa nu dam vina mereu pe blestem: "Unde nu-i cap vai de picioare"........

TARA ARDE

SI GUNOIUL COMUNIST SE VREA ....REFERINŢĂ ISTORICĂ.
MARS IN P.M.-URGENT, toarăsu !

 

PT BIG ONE

MA TU ZII MAI PE ROMANESTE CA P.M ALA ,KGB-ISTUL CREDE CA AR FI BUN DE PRIM MINISTRU

EU I-AS ZICE PE DIRECT

dar oare mă.sa l-ar ...primi ?

PT BIG ONE

IAR AI DREPTATE CAND A VAZUT CE A IESIT DIN EA CRED CA NU-L VA PRIMI INAPOI LA ORIGINE

POI ASTA AI FACUT TU BOLSEVICULE

TE-AI PIEPTANAT DIN 1989 SI PANA IN 2004 IAR DIN 2004 SI PANA IN 2010 AI MANCAT NUMAI R.A.H.A.T AMESTECAT .LA PUSCARIE CU TINE KGB-ISTULE

 

Care babă,Ixlici?Aaaaah,baba chioară,cheală și isterică care a FALIMENTAT ROmania?

Ixlici a făcut o previziune,pe surse:in maximun un an de zile adunăturile oranjgutane vor cădea sub pragul de 5% ca PNȚCD......HALELUIA!

Incă nu știu ce-nseamnă CELENTERATE?Oare seamănă cu oranjgutanii HOȚI și mincinoși?

 

CELENTERATE=stramosii pacientului gonzagues...

acum stii,ia masuri liberale si baga-ti tubul in gura,urmeaza...ora de perfuzii...

Dan Amedeo Lazarescu

Stia ce vorbea pentru ca venea din interiorul sistemului. Fost informator, vorbea in cunostinta de cauza, stia foarte bine de ce nu trebuia ca puterea sa ramana pe mainile securistilor si a politrucilor. Doar acestia adusesera la apogeu regimul care a facut implozie in decembrie 1989. Au ramas insa la putere in mod "democratic" si au continuat cu minciuna, instrument utilizat de-a lungul vietii lor. "FSN nu participa la alegeri" dar participa. Iliescu "n-a chemat minerii" si "n-a multumit minerilor". Iliescu n-a calomniat participantii la mitingul prelungit din Piata Universitatii facandu-i legionari. "Noi nu ne vindem tara", doar ca sa poata devaliza tot ce a fost facut cu munca poporului.
Cui se adreseaza discursul acestui om de nimic? Acelorasi tipi vizati de puncul 8 de la Timisoara. Cine l-ar mai crede? Iliescu n-a dat inca de oglinda adevarului care sa-i raspunda la intrebarea: Oglinda oglinjoara, cine-i cel mai mincinos din tara?
Oricum dumnealui stie ca minciuna ca instrument eficace trebuie folosita in momente cheie, asta o cunoaste bine.
In rest are dreptate. E tarziu, tara arde si scuristii cheliti pe care tot el nu a vrut sa-i demaste, se piaptana.

 

Executat ca un caine

Asta merita nenorocitul asta de bolsevic!Toate relele ni se trag de la el.Si un glontz e mult sa strici pentru el!Belit si pus sare, asta merita, nenorocitul!

 

CRIMINALULE !

Esti un criminal comunist si groparul acestui popor ! Dispari !

 

Tara arde

si Ilici se piaptana

 

Observațiile lui Ion Iliescu sunt pertinente

Varianta CPUN este cat se poate de democratică. “nu pot fi alese persoanele care au savarsit abuzuri in functiile politice, juridice si administrative, care au incalcat drepturile si demnitatea cetatenilor, drepturile fundamentale ale omului, precum si persoanele care au facut parte din organele de represiune din cadrul securitatii si militiei “. Mai mult, aș fi fost de acord și cu o lege a interzicerii ocupării funcțiilor publice timp de 5 ani, de către foștii șefi din perioada ceușistă, dar cu condiția să se fi făcut atunci in 1990, nu după 20 de ani. Iliescu are dreptate.

 

niciodata nu e prea tarziu pentru a pedepsi criminali securisti si comunisti

de ce nazistii sunt vanati si dupa 60 de ani?
pentru acest criminal comunist nu-i tarziu nici acum sa intre la puscarie.la fel pentru toti.si daca ei au luat puterea in 89,restul vorbe de claca.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor