Iliescu, despre alegerile primare: Pot avea reactii inverse

Joi, 12 Ianuarie 2012, ora 15:56
2113 citiri
Iliescu, despre alegerile primare: Pot avea reactii inverse

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca organizarea de alegeri primare pentru desemnarea unei parti a candidatilor USL la alegerile din 2012 trebuie facuta cu grija, intrucat risca sa aiba un efect nedorit.

"S-a mai practicat ceva prin 2004 de catre PSD si se incearca o experienta noua, cam in acelasi fel. Ideea in sine nu e rea pentru o consultare preliminara si a activului propriu, si a alegatorilor. Trebuie vazut cum anume se concretizeaza, ca sa nu fie de fatada, poate sa aiba reactii si inverse daca nu e reusita, bine gandita. E o idee, probabil o sa se discute cu militantii partidului", a spus Ion Iliescu pentru Ziare.com.

Cand si cum face USL alegeri primare

Co-presedintii Uniunii Social Liberale au anuntat, la inceputul acestei saptamani, ca o parte a candidatilor USL la alegerile parlamentare, cei care nu sunt deja parlamentari in functie, sa fie desemnati prin intermediul alegerilor interne.

Ulterior, vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea a explicat pentru Ziare.com faptul ca e posibil ca si candidatii la primarie si sefiile de consilii judetene sa fie desemnati prin aceasta metoda. El a explicat faptul ca, cel mai probabil, la aceste alegeri vor putea vota si cei neafiliati politic, dar nu si membrii inregistrati ai altor partide.

"Si in 2004 au avut succes (alegerile primare - n.red.). Vorbiti cu unul (Zgonea n.red.) care a participat la acest proces si care este in Parlament datorita acestui proces. Da, pot vota si neafiliatii, dar e greu sa spui ca vor vota pedelistii (in alegerile primare din USL - n.red.). In acest moment noi judecam, dar pedelistii nu pot vota.

Romania nu este impartita intre oamenii lui Traian si oamenii care nu sunt ai lui Traian. Romania este formata din romani, unii au avut o optiune politica - PSD, PDL, PNL sau poate UDMR, iar altii nu au avut nicio optiune si au preferat sa stea acasa dezamagiti de mersul politicii romanesti. Noi vrem sa mergem in aceste primare pentru toti cetatenii Romaniei, indiferent de votul pe care l-au dat in trecut", a mai completat acesta.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a dat asigurari ca organizarea de alegeri primare nu va afecta protocolul USL, chiar daca vor exista candidati ai PSD care vor candida in colegii PNL sau invers. El a explicat faptul ca asemenea cazuri vor fi exceptii.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Ion Iliescu alegeri primare, #Iliescu primare reactii inverse , #PSD