Iliescu, despre Basescu: Daca are bun simt, se retrage

Marti, 21 August 2012, ora 15:57
6245 citiri
Iliescu, despre Basescu: Daca are bun simt, se retrage

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, s-a aratat de parere ca presedintele Traian Basescu ar trebui sa renunte la functia de presedinte al Romaniei, in conditiile in care 7,4 milioane de oameni s-au pronuntat impotriva sa, chiar daca CCR l-a reinstalat in functie din lipsa de cvorum.

"Orice om de buna credinta si bun simt, in fata unei opinii masive a populatiei, s-ar retrage singur", a declarat fostul sef de stat pentru Ziare.com.

Cu toate astea, Iliescu e de parere ca "in principiu, orice coabitare ar trebui sa fie posibila."

Fostul presedinte al Romaniei pune sub indoiala legalitatea si corectitudinea deciziei Curtii Constitutionale.

"Nu vreau sa ma pronunt pana nu vad motivarea deciziei, dar cred ca prezenta la vot a depasit pragul mentionat. 8,5 milioane de oameni inseamna un bazin electoral de maxim 15,5 milioane de oameni (...) rezultatele recensamantului din 2011 arata ca sunt 19 milioane si ceva de oameni, scazandu-i pe cei care nu au ajuns la varsta majoratului, insemna putin peste 15 milioane de oameni.

Vreau sa vad motivarea Curtii, nu cred ca exista una corecta si legala. Nu vreau sa iau de bun acest element, deocamdata", a mai precizat Iliescu.

Intrebat daca oamenii ar trebui sa iasa in strada pentru a-si exprima nemultumirea, fostul presedinte a raspuns: "Cred ca exista motive suficiente de nemultumire din partea oamenilor, daca votul lor nu e respectat din cauza unor institutii. Se submineaza temeliile statului de drept!", a conchis Iliescu.

Referendum invalid, Basescu se intoarce

CCR a decis, marti, ca referendumul de demitere a lui Traian Basescu este valid din punct de vedere al organizarii, dar ca nu s-a indeplinit conditia de cvorum. In aceste conditii, presedintele suspendat Traian Basescu revine la Cotroceni.

CCR: Basescu revine la Cotroceni

CCR precizeza, intr-un comunicat remis Ziare.com, ca judecatorii au constatat ca referendumul este valid din punct de vedere al organizarii, dar ca nu s-a indeplinit conditia de cvorum.

In aceste conditii, Traian Basescu se va intoarce la conducerea tarii. USL ar putea totusi sa ingreuneze reinstalarea lui Basescu la Cotroceni, daca Parlamentul - aflat in vacanta in prezent - ar amana sa se reuneasca in sesiune extraordinara pentru a lua act de decizia Curtii, formalitate necesara pentru ca presedintele sa scape de suspendare.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Iliescu Basescu retragere, #Iliescu Basescu bun simt , #PSD
Comentarii