Iliescu face apel la intelepciune in scandalul USL: Toti avem orgolii si nu stim sa le infruntam

Joi, 19 Decembrie 2013, ora 13:49
1686 citiri
Iliescu face apel la intelepciune in scandalul USL: Toti avem orgolii si nu stim sa le infruntam
Foto: Arhiva

Fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu considera ca Uniunea Social Liberala a reprezentat o "reusita politica", adaugand ca ar fi pacat ca aceasta uniune sa nu se consolideze pe viitor.

Ion Iliescu a declarat miercuri, cu prilejul simpozionului omagial "Revolutia romana din decembrie 1989 in contextul european", ca spera ca liderii USL sa gaseasca intelepciunea necesara pentru a depasi momentele tensionate din ultimele zile.

"Am vazut cu regret, dar eu sper sa se depaseasca acest moment tensionat, pentru ca nu este folositor nimanui. USL a fost o reusita politica si e pacat sa nu se foloseasca in continuare, sa nu se consolideze chiar aceasta cooperare a fortelor politice care si-au asumat raspunderea guvernarii. Sunt increzator ca pana la urma se va depasi. Se poate, cu intelepciune se poate", a spus Ion Iliescu.

Traian Basescu: Nu cred in ruperea USL, sunt linistit

Acesta a reamintit opozitia pe care a intampinat-o ca presedinte al Romaniei din partea politicianului Corneliu Coposu, la inceputul anilor '90.

"Va amintesc ca am avut momente tensionate si la inceputurile noastre, dupa Revolutie, si eram doi adversari remarcabili - domnul Coposu si cu mine. Era foarte aspru, dar am gasit calea dialogului. Nu s-a intamplat ca vreodata sa il invit pe domnul Coposu la un dialog si sa nu vina. Nu s-a intamplat ca sa doreasca sa se intalneasca cu presedintele tarii, functie pe care o aveam atunci, si sa nu aiba mereu usa deschisa", a mai spus Iliescu.

Udrea, despre jocurile politice in plin scandal USL: Vad o alianta PDL-PNL la prezidentiale

Referitor la discutiile aparute intre cei doi co-presedinti ai USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, fostul presedinte a sustinut ca adversitati pot aparea si in cadrul aceleiasi formatiuni politice, dar "intelepciunea trebuie sa treaca peste".

"Altminteri, toti avem orgolii si nu stim sa le infruntam", a mai adaugat Iliescu.

Acesta a tinut sa precizeze ca a apreciat modul in care cei doi lideri ai USL au colaborat "o perioada de timp".

"Chiar remarcam aceasta intelepciune a unor oameni tineri din politica. Eu cred ca vor gasi intelegere. Interesele politice sunt dincolo de sentimente si resentimente individuale", a mai spus Iliescu.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Ion Iliescu scandal USL, #Ion Iliescu tensiuni USL, #Ion Iliescu solutie scandal USL , #PSD